Branzeturi cum se cuVin

Proiectul „Branzeturi cum se cuVin”

Setea noastra de cunoastere nu este niciodata satisfacuta. Este vorba despre informatii, fapte, principii, abilitatii si intelegeri  care sunt dobândite prin educatie si experienta. Cunoasterea este importanta, utila, indiferent daca ii gasesti sau nu o aplicatie in viitor. Obiectivul proiectului nostru, „Branzeturi cum se cuVin”, a fost de a ne educa modul in care consumam, cumparam, imperechiem pe mesele nostre vinul si branza, astfel incat sa putem lua decizii mai bine informate, sa devenim mai increzatori in cumparare, sa gustam diferentele identificand calitatea.  Binenteles ca a fost si o oportunitate de a ne consolida experientele sociale, dar castigul major a fost un gust imbunatatit, care a schimbat modul in care percepeam aceste alimente prin cea mai buna metoda- degustarea.

Pairingul o experienta incantatoare

Pairingul este in mod un amestec de arta cu stiinta, dar nu trebuie sa stii compozitia moleculara a alimentelor pentru a le potrivi, tot ce-ti trebuie sunt cateva sfaturi ale profesionistilor care sa-ti indice directia corecta, urmate apoi de experimentare. Urmareste degustarile organizate de catre noi, ASBO- ASociatia Bloggerilor Olteni in cadrul proiectului „Branzeturi cum se cuVin” si apoi pairingurile pe care eu le-am considerat castigatoare. Cateodata am ales sa tratez  Asocieri culinare in atmosfera de fin de siècle ca un Proiect didactic al papilelor gustative, alteori am fost doar un Pelerin pe drumul intre branza si vin cautand Ce inseamna o degustare de vin si branza reusita in Amprente de viata la Vila Dobrusa sau in Misterele Eleusine de la Starmina , dar mereu am fost Agent Branziceanu in actiune, mare fan branza din Carpati si La un pahar cu Dionysos. 

De gustibus non est disputandum

Testeaza la randul tau numeroasele posibilitati existente luand in considerare toate complexitatile si variabilele vinurilor si branzeturilor. Te poti inspira din pairingurile prezentate in proiectul nostru- „Branzeturi cum se cuVin”. Lanseaza-ti propria decizie si nu uita, valoarea pairingului trebuie sa fie mai mare decat suma partilor sale luate individual. In plus, nu lasa parerea altora sa te influenteze- De gustibus non est disputandum.

vinuri rosii

Studiu: Afla ce bauturi prefera romanii!

Romanii sunt fini cunoscatori si pasionati de consumul alcoolului, mai ales in contexte sociale de mare importanta sau la evenimentele de natura personala ori profesionala. Cu toate ca piata si ...
Citește Mai Mult
Degustare Domeniile Averesti si Delaco

Zghihara plus Camembert, un pairing demn de-un expert

Dupa perioada intensa de culegere a strugurilor in care podgorenii au fost foarte ocupati iar noi, ASociatia Bloggerilor Olteni,  n-am putut face nicio degustare, a urmat si celebrarea muncii lor.  ...
Citește Mai Mult
Panoplie de pairinguri

Jocul iubirii dintre Ice Wine si Grana Padano la 5 Continents!

Am ajuns la a 25-a degustare de branzeturi si vinuri. Proiectul derulat de catre ASBO ASociatia Bloggerilor Olteni si Dictionar.ro- "Branzeturi cum se cuVin" s-a dovedit de mult timp a ...
Citește Mai Mult

Lambrusco sau Prosecco? Ce preferi?

Vinul este poezie, dar aceasta poezie este de multe feluri: delicata, proaspata, maturata, concentrata. De aceea sommelierul te va intampina cu intrebari de genul: rosu sau alb; fructat, floral sau ...
Citește Mai Mult
Asocieri culinare Avincis si Delaco

Asocieri culinare in atmosfera de fin de siècle

La ultima degustare de vin si branza organizata de catre ASBO, ASociatia Bloggerilor Olteni si Dictionar.ro, am fost scufundati intr-o minunata atmosfera de la belle epoque, cea a restaurantului hotelului 5 ...
Citește Mai Mult
Pinot Noir Pogany si Grana Padano

Ce inseamna o degustare de vin si branza reusita

Proiectul ASociatiei Bloggerilor Olteni si al lui Dictionarculinar.ro, "Branzeturi cum se cu...vin", a ajuns la cea de-a 22 degustare. Si de aceasta data frumosul eveniment a fost sponsorizat de catre ...
Citește Mai Mult
arta degustarii la Vila Dobrusa

Arta degustarii vinului si Asociatia Bloggerilor Olteni

Dupa ce ti-am prezentat primele degustari organizate de noi, ASociatia Bloggerilor Olteni, si inainte de a-ti arata urmatoarele sase degustari care au urmat, vreau sa-ti dau cateva repere legate de arta ...
Citește Mai Mult
Degustari cu ASBO ASociatia Bloggerilor Olteni

Primele degustari organizate de ASociatia Bloggerilor Olteni si emotiile implicite

Pentru ca astazi este o alta zi in care noi, ASociatia Bloggerilor Olteni, vom organiza o noua degustare, cea de-a #21, m-am gandit sa te port intr-o calatorie virtuala prin ...
Citește Mai Mult
Ce inseamna VS, VSOP, XO

Ce inseamna VS, VSOP, XO? O scurta lectie.

Daca pana acum te intrebai doar care-i diferenta intre diverse tipuri de bauturi spirtoase: brandy, coniac, vinars, grappa, armagnac, eu vin sa-ti mai pun o intrebare: Ce inseamna VS, VSOP, ...
Citește Mai Mult
Vinuri biodinamice

Viticultura biodinamica, recuperare a autenticitatii trecutului, dar si viitorul viticulturii

Traim intr-o lume a poluarii si a stresului cotidian, toti suntem stresati, nelinistiti, angoasati sau deranjati uneori si vrem sa adaugam vietii noastre seninatate si simplitate. In aceste clipe in care ...
Citește Mai Mult
Blogoltenii la degustare de vin si branza

Eu am votat cu Emeritus Merlot si Grana Padano Delaco D’Exceptie

Astazi va propun o pauza de reflexie pe o tema placuta papilelor mele gustative, tema de altfel esentiala multora dintre noi, degustarea asociata de branzeturi si vinuri. Pentru ca in ...
Citește Mai Mult

Dragostea e un pairing bun. Cuplul roial Irish Cheddar Delaco D’Exceptie si Cabernet Sauvignon Domeniile Samburesti

In ultima luna de iarna, luna iubirii, ASociatia Bloggerilor Olteni si Dictionar.ro au organizat o noua degustare de branzeturi si vinuri. De asta data prietenii nostri au fost invitati la ...
Citește Mai Mult

Cum sa alegi cadoul PERFECT pentru iubita ta 

In general, alegerea unui cadou care sa multumeasca o reprezentanta a sexului frumos se poate dovedi a fi misiune imposibila, iar atunci cand vine vorba despre iubita, lucrurile se complica ...
Citește Mai Mult

O calatorie in trecut, un drum intre Crama Siminoc si o branza de sorginte daneza, Havarti

O calatorie in trecut, o calatorie in istorie, o calatorie in universul senzorial, astfel as descrie aceasta seara petrecuta la Restaurantul Marmara, o seara care a adaugat valoare relatiei dintre ...
Citește Mai Mult

Paradigma din viata mea, cafeaua, sursa de energie si inspiratie

De ce beau cafea la birou in fiecare dimineata? Ma inspira, imi vad in ea dorintele, aici rasar temele mele de cercetare abstracte, la o cafea visez la luxul de ...
Citește Mai Mult
Încarc...