Proiectul „Branzeturi cum se cuVin”
Setea noastra de cunoastere nu este niciodata satisfacuta. Este vorba despre informatii, fapte, principii, abilitatii si intelegeri care sunt dobândite prin educatie si experienta. Cunoasterea este importanta, utila, indiferent daca ii gasesti sau nu o aplicatie in viitor. Obiectivul proiectului nostru, „Branzeturi cum se cuVin”, este de a ne educa modul in care consumam, cumparam, imperechem pe mesele nostre vinul si branza, astfel incat sa putem lua decizii mai bine informate, sa devenim mai increzatori in cumparare, sa gustam diferentele identificand calitatea. Binenteles ca este si o oportunitate de a ne consolida experientele sociale, dar castigul major este un gust imbunatatit, care a schimbat modul in care percepem aceste alimente prin cea mai buna metoda- degustarea.
Pairingul o experienta incantatoare
Pairingul este in mod un amestec de arta cu stiinta, dar nu trebuie sa stii compozitia moleculara a alimentelor pentru a le potrivi, tot ce-ti trebuie sunt cateva sfaturi ale profesionistilor care sa-ti indice directia corecta, urmate apoi de experimentare. Urmareste degustarile organizate de catre noi, ASBO- ASociatia Bloggerilor Olteni in cadrul proiectului „Branzeturi cum se cuVin” si apoi pairingurile pe care eu le-am considerat castigatoare. Cateodata am ales sa tratez Asocieri culinare in atmosfera de fin de siècle ca un Proiect didactic al papilelor gustative, alteori am fost doar un Pelerin pe drumul intre branza si vin cautand Ce inseamna o degustare de vin si branza reusita in Amprente de viata la Vila Dobrusa sau in Misterele Eleusine de la Starmina , dar mereu am fost Agent Branziceanu in actiune, mare fan branza din Carpati si La un pahar cu Dionysos.
De gustibus non est disputandum
Testeaza la randul tau numeroasele posibilitati existente luand in considerare toate complexitatile si variabilele vinurilor si branzeturilor. Te poti inspira din pairingurile prezentate in proiectul nostru- „Branzeturi cum se cuVin”. Lanseaza-ti propria decizie si nu uita, valoarea pairingului trebuie sa fie mai mare decat suma partilor sale luate individual. In plus, nu lasa parerea altora sa te influenteze- De gustibus non est disputandum.

Tamaioasa Romaneasca si Maasdam, o bucurie imperecheata
Citește Mai Mult

Studiu: Afla ce bauturi prefera romanii!
Citește Mai Mult

Zghihara plus Camembert, un pairing demn de-un expert
Citește Mai Mult

Jocul iubirii dintre Ice Wine si Grana Padano la 5 Continents!
Citește Mai Mult

Lambrusco sau Prosecco? Ce preferi?
Citește Mai Mult

Asocieri culinare in atmosfera de fin de siècle
Citește Mai Mult

Ce inseamna o degustare de vin si branza reusita
Citește Mai Mult

Arta degustarii vinului si Asociatia Bloggerilor Olteni
Citește Mai Mult

Primele degustari organizate de ASBO -ASociatia Bloggerilor Olteni si emotiile implicite
Citește Mai Mult

Ce inseamna VS, VSOP, XO? O scurta lectie
Citește Mai Mult

Viticultura biodinamica, recuperare a autenticitatii trecutului, dar si viitorul viticulturii
Citește Mai Mult

Eu am votat cu Emeritus Merlot si Grana Padano Delaco D’Exceptie
Citește Mai Mult

Dragostea e un pairing bun. Cuplul roial Irish Cheddar Delaco D’Exceptie si Cabernet Sauvignon Domeniile Samburesti
Citește Mai Mult

Cum sa alegi cadoul PERFECT pentru iubita ta
Citește Mai Mult

O calatorie in trecut, un drum intre Crama Siminoc si o branza de sorginte daneza- Havarti
Citește Mai Mult