Branzeturi cum se cuVin

Proiectul „Branzeturi cum se cuVin”

Setea noastra de cunoastere nu este niciodata satisfacuta. Este vorba despre informatii, fapte, principii, abilitatii si intelegeri  care sunt dobândite prin educatie si experienta. Cunoasterea este importanta, utila, indiferent daca ii gasesti sau nu o aplicatie in viitor. Obiectivul proiectului nostru, „Branzeturi cum se cuVin”, este de a ne educa modul in care consumam, cumparam, imperechem pe mesele nostre vinul si branza, astfel incat sa putem lua decizii mai bine informate, sa devenim mai increzatori in cumparare, sa gustam diferentele identificand calitatea.  Binenteles ca este si o oportunitate de a ne consolida experientele sociale, dar castigul major este un gust imbunatatit, care a schimbat modul in care percepem aceste alimente prin cea mai buna metoda- degustarea.

Pairingul o experienta incantatoare

Pairingul este in mod un amestec de arta cu stiinta, dar nu trebuie sa stii compozitia moleculara a alimentelor pentru a le potrivi, tot ce-ti trebuie sunt cateva sfaturi ale profesionistilor care sa-ti indice directia corecta, urmate apoi de experimentare. Urmareste degustarile organizate de catre noi, ASBO- ASociatia Bloggerilor Olteni in cadrul proiectului „Branzeturi cum se cuVin” si apoi pairingurile pe care eu le-am considerat castigatoare. Cateodata am ales sa tratez  Asocieri culinare in atmosfera de fin de siècle ca un Proiect didactic al papilelor gustative, alteori am fost doar un Pelerin pe drumul intre branza si vin cautand Ce inseamna o degustare de vin si branza reusita in Amprente de viata la Vila Dobrusa sau in Misterele Eleusine de la Starmina , dar mereu am fost Agent Branziceanu in actiune, mare fan branza din Carpati si La un pahar cu Dionysos. 

De gustibus non est disputandum

Testeaza la randul tau numeroasele posibilitati existente luand in considerare toate complexitatile si variabilele vinurilor si branzeturilor. Te poti inspira din pairingurile prezentate in proiectul nostru- „Branzeturi cum se cuVin”. Lanseaza-ti propria decizie si nu uita, valoarea pairingului trebuie sa fie mai mare decat suma partilor sale luate individual. In plus, nu lasa parerea altora sa te influenteze- De gustibus non est disputandum.

Crama Familia Darabonț

Crama Familia Darabonț sau Vinurile sunt o reflectare a celor care le produc

Când se menționează într-o conversație vinul spumant, spumos sau șampanie, imediat vorbitorul are parte instant de atenția mea. Ce să zic, îmi plac bulele pentru că le asociez cu unele dintre ...
Citește Mai Mult
Propunere de enoturism – vizita la Crama Aramic

Propunere de enoturism – vizita la Crama Aramic

Vinul este o băutură socială și savurându-l cu prietenii, familia sau cei dragi poate îmbogăți experiența, creând  amintiri de neuitat. Dacă vrei să faci ceva diferit cu prietenii și ai ...
Citește Mai Mult
Gama NAIV- vinuri din soiuri pure românești- Casa de Vinuri Cotnari 

Gama NAIV- vinuri din soiuri pure românești- Casa de Vinuri Cotnari 

 Vinul este un element esențial de sărbătoriVinul face parte din cultura noastră, ocupând un loc privilegiat în toate sărbătorile noastre: la întrunirile de familie, cu prietenii, la o întâlnire romantică ...
Citește Mai Mult
Pe Drumul Vinului prahovean și buzoian -

Pe Drumul Vinului prahovean și buzoian

Drumul vinului sau altfel spus turul cramelor este un obicei străvechi, datând din vremea Romei și Greciei Antice. Cu toate acestea, de abia la sfarsitul secolul al XIX-lea a apărut ...
Citește Mai Mult
O degustare de branza si vin oglindita in povestea samburelui vietii

O degustare de branza si vin oglindita in povestea samburelui vietii

Totul despre noi este reflectat în natură- nașterea, parcursul vieții, plecarea. Ea este o carte deschisă despre viață, doar că noi nu o mai putem „citi”, pe alocuri. Are de-a ...
Citește Mai Mult
Patrar vin biodinamic al Domeniului Bogdan, poezie pentru suflet si papilele gustative

Patrar primul vin biodinamic romanesc, poezie pentru suflet si papilele gustative

De-a lungul anilor, viticultura a evoluat facand loc unor tehnici de cultivare, prelucrare care îmbunătățesc calitatea rezultatelor vinicole. Pe etichetele de vin citim diversi termeni mai mult sau mai putin ...
Citește Mai Mult
4 istorii care merita traite si celebrate 1

4 istorii care merită trăite și celebrate

Cu o tradiție de vinificație care datează din anul 5.000 î.Hr., Moldova și-a menținut reputația pentru recoltele sale vinicole, de calitate. Un motiv cheie pentru unicitatea vinurilor din Moldova este ...
Citește Mai Mult
Eleganță și rafinament frantuzesc într-o degustare Corcova și Delaco

Eleganță și rafinament frantuzesc într-o degustare Corcova și Delaco

Pentru mulți dintre noi, nu există nimic mai bun ca un vin  într-o după-amiază de vară sau într-o seară rece de iarnă. Este de netăgăduit că  vinul adaugă o notă specială ...
Citește Mai Mult
La vie en Roze de Samburesti si branza pentru gratar In Padurea la Coveanu

La vie en Roze de Samburesti si branza pentru gratar In Padurea la Coveanu

Ritmul de viata pe care il ducem astazi este foarte agitat. Zile de lucru nesfarsite,  treburi casnice, diverse probleme care ne streseaza... un ritm de viata care nu ne permite ...
Citește Mai Mult
Craiova BlogMeet 100 degustare de vin si branzeturi- Samburesti si Delaco

Craiova BlogMeet 100: degustare de vin si branzeturi- Samburesti si Delaco

In septembrie, mica noastra comunitate e bloggeri olteni, stransa sub umbrela juridica ca Asociatia Bloggerilor Olteni, ar fi trebuit sa serbeze BlogMeetul cu numarul 100, dar din cauza coronavirusului, intalnirea ...
Citește Mai Mult

Vinuri bio Ferma Magureni si branzeturi Delaco- Degustarea nr.33

Experienta cu numarul 33- Vinuri bio Ferma Magureni si branzeturi DelacoAtunci cand cumperi o sticla de vin nu cumperi un produs alimentar, ci o experienta. Bei un vin intr-o seara, la ...
Citește Mai Mult

Cand Vinul Conversatiei intalneste branza Delaco

Cald, mon cher. Nu-ti vine sa iesi din casa, dar daca esti invitat la o degustare de vinuri si branzeturi, infrunti vipia si te duci. Placerea de a degusta un ...
Citește Mai Mult

Picnicul Avincis 2019 – Crama Avincis in straie de sarbatoare

Crama Avincis de pe Domeniul Vila Dobrusa a fost inaugurata a doua zi de Rusalii a anului 2011 si ca o aducere-aminte a bucuriei acelor zile,  in fiecare an familia ...
Citește Mai Mult

Degustare Delaco-Cramele Recas. Stimularea palatului prin aciditate si grasime

Aceasta primavara aduce in proiectul "Branzeturi cum se cuvin", la Fajitas Tex Mex,  o noua degustare Delaco-Cramele Recas.  In continuare ASociatia Bloggerilor Olteni isi formeaza palatul cu diverse pairinguri, iar ...
Citește Mai Mult

O degustare reusita cu La Salina Riesling Issa si Emmentaler

De doi ani si jumatate ASBO( ASociatia Bloggerilor Olteni) construieste un proiect "Branzeturi cum se cuVin" a carui directie o constituie educatia noastra si a concetatenilor in cultura vinului, branzei ...
Citește Mai Mult
Încarc...