Branzeturi cum se cuVin

Proiectul „Branzeturi cum se cuVin”

Setea noastra de cunoastere nu este niciodata satisfacuta. Este vorba despre informatii, fapte, principii, abilitatii si intelegeri  care sunt dobândite prin educatie si experienta. Cunoasterea este importanta, utila, indiferent daca ii gasesti sau nu o aplicatie in viitor. Obiectivul proiectului nostru, „Branzeturi cum se cuVin”, este de a ne educa modul in care consumam, cumparam, imperechem pe mesele nostre vinul si branza, astfel incat sa putem lua decizii mai bine informate, sa devenim mai increzatori in cumparare, sa gustam diferentele identificand calitatea.  Binenteles ca este si o oportunitate de a ne consolida experientele sociale, dar castigul major este un gust imbunatatit, care a schimbat modul in care percepem aceste alimente prin cea mai buna metoda- degustarea.

Pairingul o experienta incantatoare

Pairingul este in mod un amestec de arta cu stiinta, dar nu trebuie sa stii compozitia moleculara a alimentelor pentru a le potrivi, tot ce-ti trebuie sunt cateva sfaturi ale profesionistilor care sa-ti indice directia corecta, urmate apoi de experimentare. Urmareste degustarile organizate de catre noi, ASBO- ASociatia Bloggerilor Olteni in cadrul proiectului „Branzeturi cum se cuVin” si apoi pairingurile pe care eu le-am considerat castigatoare. Cateodata am ales sa tratez  Asocieri culinare in atmosfera de fin de siècle ca un Proiect didactic al papilelor gustative, alteori am fost doar un Pelerin pe drumul intre branza si vin cautand Ce inseamna o degustare de vin si branza reusita in Amprente de viata la Vila Dobrusa sau in Misterele Eleusine de la Starmina , dar mereu am fost Agent Branziceanu in actiune, mare fan branza din Carpati si La un pahar cu Dionysos. 

De gustibus non est disputandum

Testeaza la randul tau numeroasele posibilitati existente luand in considerare toate complexitatile si variabilele vinurilor si branzeturilor. Te poti inspira din pairingurile prezentate in proiectul nostru- „Branzeturi cum se cuVin”. Lanseaza-ti propria decizie si nu uita, valoarea pairingului trebuie sa fie mai mare decat suma partilor sale luate individual. In plus, nu lasa parerea altora sa te influenteze- De gustibus non est disputandum.

La vie en Roze de Samburesti si branza pentru gratar In Padurea la Coveanu

La vie en Roze de Samburesti si branza pentru gratar In Padurea la Coveanu

Ritmul de viata pe care il ducem astazi este foarte agitat. Zile de lucru nesfarsite,  treburi casnice, diverse probleme care ne streseaza... un ritm de viata care nu ne permite ...
Citește Mai Mult
Craiova BlogMeet 100 degustare de vin si branzeturi- Samburesti si Delaco

Craiova BlogMeet 100: degustare de vin si branzeturi- Samburesti si Delaco

In septembrie, mica noastra comunitate e bloggeri olteni, stransa sub umbrela juridica ca Asociatia Bloggerilor Olteni, ar fi trebuit sa serbeze BlogMeetul cu numarul 100, dar din cauza coronavirusului, intalnirea ...
Citește Mai Mult

Vinuri bio Ferma Magureni si branzeturi Delaco- Degustarea nr.33

Experienta cu numarul 33- Vinuri bio Ferma Magureni si branzeturi DelacoAtunci cand cumperi o sticla de vin nu cumperi un produs alimentar, ci o experienta. Bei un vin intr-o seara, la ...
Citește Mai Mult

Cand Vinul Conversatiei intalneste branza Delaco

Cald, mon cher. Nu-ti vine sa iesi din casa, dar daca esti invitat la o degustare de vinuri si branzeturi, infrunti vipia si te duci. Placerea de a degusta un ...
Citește Mai Mult

Picnicul Avincis 2019 – Crama Avincis in straie de sarbatoare

Crama Avincis de pe Domeniul Vila Dobrusa a fost inaugurata a doua zi de Rusalii a anului 2011 si ca o aducere-aminte a bucuriei acelor zile,  in fiecare an familia ...
Citește Mai Mult

Degustare Delaco-Cramele Recas. Stimularea palatului prin aciditate si grasime

Aceasta primavara aduce in proiectul "Branzeturi cum se cuvin", la Fajitas Tex Mex,  o degustare marca Delaco-Cramele Recas.  In continuare ASociatia Bloggerilor Olteni isi formeaza palatul degustand diverse pairinguri, iar ...
Citește Mai Mult

La Salina Riesling Issa, Emmentaler si o degustare reusita

De doi ani si jumatate ASBO( ASociatia Bloggerilor Olteni) construieste un proiect "Branzeturi cum se cuVin" a carui directie o constituie educatia noastra si a concetatenilor in cultura vinului, branzei ...
Citește Mai Mult
Tamaioasa Romaneasca si Maasdam

Tamaioasa Romaneasca si Maasdam, o bucurie imperecheata

Un semn ca oltenii iubesc pairingurile dintre branzeturi si vin este proiectul "Brinzeturi cum se CuVin". La cea de-a 27-a degustare  organizata de ASociatia Bloggerilor Olteni, la Il Forno, au ...
Citește Mai Mult
vinuri rosii

Studiu: Afla ce bauturi prefera romanii!

Ce bauturi prefera romanii? Romanii sunt fini cunoscatori si pasionati de consumul alcoolului, mai ales in contexte sociale de mare importanta sau la evenimentele de natura personala ori profesionala. Cu ...
Citește Mai Mult
Degustare Domeniile Averesti si Delaco

Zghihara plus Camembert, un pairing demn de-un expert

Dupa perioada intensa de culegere a strugurilor in care podgorenii au fost foarte ocupati, noi, ASociatia Bloggerilor Olteni,  n-am putut face nicio degustare, dar apoi a urmat si celebrarea muncii ...
Citește Mai Mult
Panoplie de pairinguri

Jocul iubirii dintre Ice Wine si Grana Padano la 5 Continents!

Am ajuns la a 25-a degustare de branzeturi si vinuri. Proiectul derulat de catre ASBO ASociatia Bloggerilor Olteni si Dictionar.ro- "Branzeturi cum se cuVin" s-a dovedit de mult timp a ...
Citește Mai Mult

Lambrusco sau Prosecco? Ce preferi?

Vinul este poezie, dar aceasta poezie este de multe feluri: delicata, proaspata, maturata, concentrata. De aceea sommelierul te va intampina cu intrebari de genul: rosu sau alb; fructat, floral sau ...
Citește Mai Mult
Asocieri culinare Avincis si Delaco

Asocieri culinare in atmosfera de fin de siècle

La ultima degustare de vin si branza organizata de catre ASBO, ASociatia Bloggerilor Olteni si Dictionar.ro, am fost scufundati intr-o minunata atmosfera de la belle epoque, cea a restaurantului hotelului 5 ...
Citește Mai Mult
Pinot Noir Pogany si Grana Padano

Ce inseamna o degustare de vin si branza reusita

Proiectul ASociatiei Bloggerilor Olteni si al lui Dictionarculinar.ro, "Branzeturi cum se cu...vin", a ajuns la cea de-a 22 degustare. Si de aceasta data frumosul eveniment a fost sponsorizat de catre ...
Citește Mai Mult
arta degustarii la Vila Dobrusa

Arta degustarii vinului si Asociatia Bloggerilor Olteni

Dupa ce ti-am prezentat primele degustari organizate de noi, ASociatia Bloggerilor Olteni, si inainte de a-ti arata urmatoarele sase degustari care au urmat, vreau sa-ti dau cateva repere legate de ...
Citește Mai Mult
Încarc...