Proiectul „Branzeturi cum se cuVin”
Setea noastra de cunoastere nu este niciodata satisfacuta. Este vorba despre informatii, fapte, principii, abilitatii si intelegeri care sunt dobândite prin educatie si experienta. Cunoasterea este importanta, utila, indiferent daca ii gasesti sau nu o aplicatie in viitor. Obiectivul proiectului nostru, „Branzeturi cum se cuVin”, este de a ne educa modul in care consumam, cumparam, imperechem pe mesele nostre vinul si branza, astfel incat sa putem lua decizii mai bine informate, sa devenim mai increzatori in cumparare, sa gustam diferentele identificand calitatea. Binenteles ca este si o oportunitate de a ne consolida experientele sociale, dar castigul major este un gust imbunatatit, care a schimbat modul in care percepem aceste alimente prin cea mai buna metoda- degustarea.
Pairingul o experienta incantatoare
Pairingul este in mod un amestec de arta cu stiinta, dar nu trebuie sa stii compozitia moleculara a alimentelor pentru a le potrivi, tot ce-ti trebuie sunt cateva sfaturi ale profesionistilor care sa-ti indice directia corecta, urmate apoi de experimentare. Urmareste degustarile organizate de catre noi, ASBO- ASociatia Bloggerilor Olteni in cadrul proiectului „Branzeturi cum se cuVin” si apoi pairingurile pe care eu le-am considerat castigatoare. Cateodata am ales sa tratez Asocieri culinare in atmosfera de fin de siècle ca un Proiect didactic al papilelor gustative, alteori am fost doar un Pelerin pe drumul intre branza si vin cautand Ce inseamna o degustare de vin si branza reusita in Amprente de viata la Vila Dobrusa sau in Misterele Eleusine de la Starmina , dar mereu am fost Agent Branziceanu in actiune, mare fan branza din Carpati si La un pahar cu Dionysos.
De gustibus non est disputandum
Testeaza la randul tau numeroasele posibilitati existente luand in considerare toate complexitatile si variabilele vinurilor si branzeturilor. Te poti inspira din pairingurile prezentate in proiectul nostru- „Branzeturi cum se cuVin”. Lanseaza-ti propria decizie si nu uita, valoarea pairingului trebuie sa fie mai mare decat suma partilor sale luate individual. In plus, nu lasa parerea altora sa te influenteze- De gustibus non est disputandum.

Paradigma din viata mea, cafeaua, sursa de energie si inspiratie
Citește Mai Mult

Seara premierelor brânzovine de la Delaco si Casa Cotnari
Citește Mai Mult

La masa cu Decebal, degustare de branza si vin
Citește Mai Mult

Ce face o seara de vara sa fie perfecta?
Citește Mai Mult

Amprente de viata pe Domeniul Vila Dobrusa
Citește Mai Mult

Eu cu cine votez, Stefan cel Mare sau Alexandru Ioan Cuza?
Citește Mai Mult

Tu dor de-o degustare
Citește Mai Mult

Deseara vin la tine, vin sa te iubesc, vin pentru totdeauna
Citește Mai Mult

Vin(e), vin(e) primavara cu Oltenia Wine Fair
Citește Mai Mult

Metoda pufoasa a unui fan branza de a scapa de balbaiala
Citește Mai Mult

Degustari de vinuri in decembrie
Citește Mai Mult

La un pahar cu Dionysos
Citește Mai Mult

Duete romano-franceze la Crama Marmara
Citește Mai Mult

Povestea unor pairing-uri la crama Banu Maracine impreuna cu Kooperativa 2.0
Citește Mai Mult

Pelerin pe drumul dintre branza si vin
Citește Mai Mult