Studiu: Afla ce bauturi prefera romanii!

vinuri rosii

Ce bauturi prefera romanii? Romanii sunt fini cunoscatori si pasionati de consumul alcoolului, mai ales in contexte sociale de mare importanta sau la evenimentele de natura personala ori profesionala. Cu toate ca piata si oferta de bauturi este destul de mare si deschisa, bauturi care mai de care mai aromate, intense si cu un grad de alcool mai mare sau mai mic, se pare ca vinul se numara printre preferintele romanilor, ocupand un loc fruntas in clasament.

Echipa Ellawine a realizat un studiu privind cererile de bauturi inregistrate in ultima perioada, astfel incat procentele arata care au fost cele mai cumparate vinuri, prin urmare ce tip de astfel de bautura alcoolica consuma poporul roman.

Vinurile rosé au inceput sa devina din ce in ce mai prezente in viata oamenilor nu cu foarte mult timp in urma, insa acestea nu au reusit sa subclaseze bauturile clasice, cu aroma si gust mult mai puternic, precum vinul alb sau rosu. In prezent, statisticile arata ca doar 13% dintre consumatori, aleg aceasta bautura pe care o sa serveasca la diverse evenimente. Daca iti doresti sa savurezi un vin bun, cu personalitate si cu un buchet floral inedit, gasesti vinuri moldovenesti , pentru a acompania discutiile si cinele petrecute in compania familiei sau a prietenilor.

Vin roze, Budureasca Dealu Mare, 0.75L, 13.5% alc., Romania
Vin roze, Budureasca Dealu Mare, 0.75L, 13.5% alc.
Vin roze demisec, Busuioaca de Bohotin, Tohani Dealu Mare, 0.75L, 13% alc.
Vin roze sec, Domeniul Coroanei Segarcea, 0.75L, 13.2% alc., Romania
Vin roze sec, Domeniul Coroanei Segarcea, 0.75L, 13.2% alc., Romania
Vin roze, Purcari Stefan Voda, 0.75L, Romania
Vin roze, Purcari Stefan Voda, 0.75L, Romania
Vin roze sec, Pinot Noir, Crama Trantu Murfatlar, 0.75L, 13% alc., Romania

Pe locul 2 in top se afla vinurile albe, intr-un procent de 28%, datorita corpolentei si texturii care le consacra. Un vin alb poate fi servit alaturi de diferite preparate, precum carnea de pui, pestele, pastele cu sos alb, branzeturi sau deserturi. In functie de corpolenta si tipul acestuia, sec, demi-sec, dulce, demi-dulce, un vin alb va fi mereu alegerea ideala pentru felurile de mancare si preparatele mai sus mentionate. In cazul in care esti in cautarea unui nou sortiment, aromat si avand un parfum deosebit, achizitioneaza de aici vinuri, unele dintre cele mai apreciate si renumite din tara noastra.

Vin alb sec, Cupaj, Solo Quinta Recas, 0.75L, 13.5% alc., Romania
Vin alb sec, Cupaj, Solo Quinta Recas, 0.75L, 13.5% alc., Romania
Vin alb, Cupaj, Lacerta Cuvee X Dealu Mare, 2017, 0.75L, 14.4% alc., Romania
Vin alb, Cupaj, Lacerta Cuvee X Dealu Mare, 2017, 0.75L, 14.4% alc., Romania
Vin alb sec, Chardonnay, Sole Recas, 0.75L, 14% alc., Romania
Vin alb sec, Chardonnay, Sole Recas, 0.75L, 14% alc., Romania
Vin alb dulce, Tamaioasa Romaneasca, Crama Trantu Murfatlar, 0.5L, 12.5% alc.
Vin roze sec, Pinot Noir, Crama Trantu Murfatlar, 0.75L, 13% alc., Romania

In fruntea clasamentului, se afla fara dar si poate vinul rosu, consumat intr-un procent de peste 50% de catre persoanele din Romania, dar nu numai. Gustul intens si rafinat, prestanta si povestea pe care o spune aceasta licoare magica, pare sa il ridice in topul preferintelor unei categorii mari de oameni. Un alt criteriu care face ca vinul rosu sa fie apreciat intr-un numar atat de mare, pare sa fie modalitatea prin care acesta pune in evidenta o categorie mare de preparate. Este recomandat in special langa carnurile de culoare rosie, deserturile cu ciocolata, pastele cu sos rosu, mancarurile traditionale, dar si anumite delicatese, precum pieptul de rata, de curcan afumat ori preparatele care au in componenta lor carnuri speciale, precum fazanul, prosciutto sau altele de acest fel.

Vin rosu sec, Cabernet sauvignon, Domeniul Coroanei Segarcea, 0.75L
Vin rosu sec, Merlot, Budureasca Dealu Mare, 0.75L, 14% alc., Romania
Vin rosu sec, Feteasca Neagra, Prince Mircea, 13.5% alc., 0.75L, Romania
Vin rosu sec, Feteasca Neagra, Prince Mircea, 13.5% alc., 0.75L, Romania
Vin rosu sec, Cabernet Sauvignon, Crama Trantu Murfatlar, 0.75L, 13% alc.
Vin rosu sec, Feteasca Neagra, Princiar Dealu Mare, 13% alc., 0.75L, Romania

Alte bauturi preferate de romani!

Pe locul patru in topul bauturilor preferate se afla vinul spumant sau sampania, urmate de bauturile puternice, precum wishkey, brandy, cognac, rom sau bauturile proprii, palinca si tuica. Contrar aparentelor, berea nu ocupa un loc fruntas in ceea ce priveste consumul preponderent, aflandu-se printre celelalte tipuri de alcool alese, intr-un procent de 35%.

Am aflat ce bauturi prefera romanii. Acestea sunt produsele alcoolice pe care romanii aleg sa le consume in mod reponsabil, acompaniand preparatele culinare alese. Conform statisticilor, vinul este printre cele mai selectionate bauturi, datorita gusturilor, texturilor si proportiilor rafinate, si asta indiferent de soiul de struguri din care este facut.

ONG-ul ASociatia Bloggerilor Olteni organizeaza de aproape trei ani, in fiecare luna, cate o degustare de vinuri romanesti imperecheate cu branzeturi Delaco. Mai multe amanunte despre cele 26 de degustari gasesti in categoria de pe blog dedicata acestui proiect „Branzeturi cum se cuVin„.

15 comentarii la „Studiu: Afla ce bauturi prefera romanii!

  1. Sincer, eu am o slabiciune pentru cocktailul Cosmopolitan si pentru Aperol Spritz! 😀 Rareori mi se mai face pofta de vin rosu.

  2. Stiu ca a fost si la televizor un reportaj in care se vorbea de bautura preferata a romanilor, la vinuri ma refer, i exact ca in articolul tau a fost.

  3. Vinul roșu în topul preferințelor, normal. Conține resveratrol care menține tinerețea, încălzește inima și dezleagă limba :).
    Îmi place vinul roșu natural. Și șampania! Doar sunt nepoata lui Ștefan Cel Mare:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.