Proiectul „Branzeturi cum se cuVin”
Setea noastra de cunoastere nu este niciodata satisfacuta. Este vorba despre informatii, fapte, principii, abilitatii si intelegeri care sunt dobândite prin educatie si experienta. Cunoasterea este importanta, utila, indiferent daca ii gasesti sau nu o aplicatie in viitor. Obiectivul proiectului nostru, „Branzeturi cum se cuVin”, este de a ne educa modul in care consumam, cumparam, imperechem pe mesele nostre vinul si branza, astfel incat sa putem lua decizii mai bine informate, sa devenim mai increzatori in cumparare, sa gustam diferentele identificand calitatea. Binenteles ca este si o oportunitate de a ne consolida experientele sociale, dar castigul major este un gust imbunatatit, care a schimbat modul in care percepem aceste alimente prin cea mai buna metoda- degustarea.
Pairingul o experienta incantatoare
Pairingul este in mod un amestec de arta cu stiinta, dar nu trebuie sa stii compozitia moleculara a alimentelor pentru a le potrivi, tot ce-ti trebuie sunt cateva sfaturi ale profesionistilor care sa-ti indice directia corecta, urmate apoi de experimentare. Urmareste degustarile organizate de catre noi, ASBO- ASociatia Bloggerilor Olteni in cadrul proiectului „Branzeturi cum se cuVin” si apoi pairingurile pe care eu le-am considerat castigatoare. Cateodata am ales sa tratez Asocieri culinare in atmosfera de fin de siècle ca un Proiect didactic al papilelor gustative, alteori am fost doar un Pelerin pe drumul intre branza si vin cautand Ce inseamna o degustare de vin si branza reusita in Amprente de viata la Vila Dobrusa sau in Misterele Eleusine de la Starmina , dar mereu am fost Agent Branziceanu in actiune, mare fan branza din Carpati si La un pahar cu Dionysos.
De gustibus non est disputandum
Testeaza la randul tau numeroasele posibilitati existente luand in considerare toate complexitatile si variabilele vinurilor si branzeturilor. Te poti inspira din pairingurile prezentate in proiectul nostru- „Branzeturi cum se cuVin”. Lanseaza-ti propria decizie si nu uita, valoarea pairingului trebuie sa fie mai mare decat suma partilor sale luate individual. In plus, nu lasa parerea altora sa te influenteze- De gustibus non est disputandum.

Traditie si modernitate la Vila Dobrusa
Citește Mai Mult

Veni Mignon, Vedi Delaco & Avincis, Vinci!
Citește Mai Mult

Vin(e), vin(e), primavara cu fericire si bucurii de la V.inc si Delaco
Citește Mai Mult

Prietenii romano-franceze pe masa si nu numai
Citește Mai Mult

Misterele Eleusine de la Starmina
Citește Mai Mult

Proiect didactic: Educatia papilelor gustative cu Samburesti si Delaco
Citește Mai Mult

Agent Branziceanu in actiune, mare fan branza din Carpati
Citește Mai Mult

Arome in echilibrul Delaco si Crama Oprisor
Citește Mai Mult

Florile vinului de toamna la Vinarte
Citește Mai Mult

Arta-n branza sau branza-n arta?
Citește Mai Mult

Fie ca noi toti sa fim boabe de cafea!
Citește Mai Mult

Armonie si contrast. Vinarte si Delaco in debutul unui proiect gastronomic „Branzeturi cum se… cuVin”
Citește Mai Mult

O istorie romaneasca intr-o ceasca de cafea sau invers?
Citește Mai Mult

Delaco(gito), ergo fan branza sum
Citește Mai Mult