Sărbătoare blogolteană la puterea a 3-a: Aniversare 12 ani de Craiova Blog Meet, Dragobete, Degustare vinuri Vînju Mare

Sărbătoare blogolteană la puterea a 3-a Aniversare 12 ani Craiova Blog Meet, Dragobete, Degustare vinuri Vînju Mare

Am împlinit 12 ani de Craiova Blog Meet. 130 de întâlniri lunare.  Asta inseamna ca pandemia si alte evenimente cu încărcătură negativă nu ne-au putut răpi decât de 14 ori din bucuria de a ne întâlni. În 12 ani. Asta spune mult despre comunitatea bloggerilor din Craiova și modul cum o pasiune comună -bloggingul- ne-a adus mai aproape, cum a creat noi prietenii și amintiri de durată. Fără a iubi profund ceea ce facem, ne-ar fi  imposibil să ne eliberăm puterea creativă maximă. Pasiunea este sufletul tuturor marilor hotărâri de a face ceva, de a se apuca de ceva, de a pune ceva în lucru. Atunci când începi ceva cu pasiune, rezultatele vor fi întotdeauna mai bune decât te-ai fi așteptat. Dacă găsești o adevărată pasiune în viață, atunci vei avea instrumentele necesare pentru a nu mai suferi niciodată de demotivare pentru că  pasiunea este combustibilul care pune în mișcare motivația pentru ceea ce ne dorim cu adevărat să facem, ea oferă impulsul, energia, curajul necesare pentru a lupta spre a-ți îndeplini cele mai mari sau nebune vise. Pasiunea creează vise mărețe și unul din visele noastre a fost de a ne uni si organiza juridic intr-un ONG și după patru ani de blogmeet-uri am reușit să avem o relatie corecta, profesionala cu autoritatile publice, cu mediul de afaceri sau cu terte entitati. Noi suntem – ASBO– ASociatia Bloggerilor Olteni ce dezvoltă și incurajează  blogosfera locală,  crearea de continut care sa aduca valoare comunitatii locale si regionale. Noi vrem sa schimbam felul in care este perceput orasul nostru- Craiova, vrem sa aratam ca aici traiesc multi oameni  care pun pasiune in munca lor și o facem mereu cu zâmbetul pe buze. Ceea ce am început cu mult entuziasm, oarecare nesiguranță și multă pasiune, a devenit un spațiu de satisfacție crescândă în care să evoluăm și să ne dezvoltăm.

Blogmeeturile oltene oferă multe beneficii relațiilor noastre- o experiență comună care ne aduce mai aproape unii de alții, amintiri de durată, o pauză față de factorii de stres din viața de zi cu zi, ne permit să ne concentrăm asupra momentului prezent, să ne implicăm în activități distractive, creative, productive, ne reduc din tensiunea inerentă zilelor noastre, ne cresc bunăstarea generală, ne creează oportunități de relație și comunicare. 

Da. În luna februarie, în fiecare an, comunitatea bloggerilor olteni își sărbătorește aniversarea. Anul acesta se împlinesc 12 ani de Craiova Blog Meet. Menținerea unei atmosfere pozitive, prietenoase, a unui mediu fericit și distractiv ne ajută să se relaxăm împreună și să ne bucurăm de diverse experiențe. Practic această sărbătoare a surclasat pentru o jumătate de zi Dragobetele. Dacă de Dragobete, fetele si baietii se intalnesc pentru ca iubirea lor sa tina tot anul, precum a pasarilor ce se „logodesc” in acesta zi, de Craiova Blog Meet bloggerii se întâlnesc pentru a-și celebra pasiunea pentru acest tip de site web care oferă informații imediate, adesea informale, despre evenimente curente, opinii personale și știri. Cum legenda spune că Dragobete, fiul Dochiei,  se ocupa cu păstoritul oilor, fiind mai tot timpul singur pe munte, sigur nu s-a supărat pentru locul secund  și a apreciat sentimentul de unitate și experiența sărbătoririi momentului nostru special care ne-a permis să ne conectăm unii cu alțtii la un nivel mai profund.

Cel mai iubit proiect al nostru este cel legat de degustarea de vinuri și brânză – „Brânzeturi cum se cuVin”, așa că ușor-ușor degustarea de vinuri a devenit un apendice  al celorlalte proiecte și un fel de marcă a noastră. Sărbatorim Ziua Romaniei sau a Poloniei, facem infotripuri, susținem proiectele de suflet ale prietenilor, mereu găsim o modalitate de a face și o mică degustare. Inițial am pornit cu degustarea vinurilor locale, o stabilitate, dar pentru a progresa aveam nevoie și de explorare, așa că ne-am extins la cele din toată țara, apoi am trecut Nistrul îmbogățindu-ne cu experiența vinurilor moldovene, ca apoi să ajungem grație Centrului Cultural Polonez din Craiova tocmai în Polonia.  Sigur nu ne vom opri aici căci dacă obiceiurile ne fac să ne simțim în siguranță; explorarea ne facem să ne simțim vii.

Am sărbătorit 12 ani de Craiova Blog Meet, o zi plină de sentimente pozitive împărtășite cu prietenii și colaboratorii noștri, la Casa Romanescu, iar printre factorii care au modulat și facilitat intensitatea emoțiilor noastre au fost vinurile Miraj și Divin de la Domeniile Vînju Mare.  

  1. Mirage Riesling Italian sec,
  2. Mirage Rose sec,
  3. Divin Feteasca Neagra demisec.

E drept că ele au și fost prezentate cu căldură de chiar unul din proprietari-  Gîrniţă Ion, dar noi deja suntem consumatori avizați care înțelegem vinurile, cautăm excelența și știm să apreciem ceea ce este cu adevărat autentic. Avem un palat dezvoltat, ne place să apreciem fiecare înghițitură, căutând note și nuanțe, cautăm calitate, și ne bucurăm de libertatea de a alege diferite tipuri de vinuri în funcție de ocazie sau de dispoziție pentru a realiza asocierea perfectă cu ceea ce avem în farfurie. Ce să mai ne dăm după deget, nu ne mai putem imagina viața fără vin bun și știm ce caracteristici trebue să aibă.  Și cum cele mai mare fericiri vin din a ne bucura de micile detalii și momente pe care ni le oferă viața,  Feteasca Neagră de Vînju Mare a avut un cuvânt greu de zis în cazul meu. E Divin și la propriu și la figurat. Divin este un termen folosit pentru a exprima o caracteristică a zeilor pe care o contemplă o religie. Cu toții vrem să trecem prin viață cu un anumit grad de succes, cu un anumit sentiment că am făcut ceea ce trebuie. Și dacă alții cred că știu un mod de a face viața satisfăcătoare, sau chiar semnificativă, merită cel puțin investigat. În vinul Divin Feteasca Neagra  există ceva ce poate să ofere vieții mai multă valoare. Este un vin extrem de delicat, nebaricat deși n-am fost sigură  până nu m-am uitat pe etichetă. nu are consistență foarte puternică, nu apasă pe limbă, nu are arome de vanilie sau lemn ca și cănd ai fi intrat într-un magazin care vinde parchet, ci un profil aromatic de prune uscate fiind  ca o proza pe care nu o intelegi complet din prima si cu fiecare lectura suplimentara mai descoperi un înțeles sau substrat. În plus, cum prețul este în Romania cheia și factorul nr 1 în alegerea vinului pentru un consumator mediu (  și anume 87%!!! ), e foarte important să precizez că la magazinul propriu din Craiova o sticlă costă doar 25 de lei!!!

Mai multe despre locația care ne-a găzduit aniversarea celor 10 și respectiv 12 ani de Craiova Blog Meet găsești în articolul – 4 istorii care merită trăite și celebrate

Mulțumesc mult tuturor participanților bloggeri sau nu, tuturor celor care au colaborat în această zi specială, precum și tuturor entităților prietenoase care ne-au oferit sprijinul în cadrul sărbătoririi a  celor 12 ani de Craiova Blog Meet.  Suntem foarte recunoscători și promitem multe proiecte frumoase!

4 comentarii la „Sărbătoare blogolteană la puterea a 3-a: Aniversare 12 ani de Craiova Blog Meet, Dragobete, Degustare vinuri Vînju Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.