Epopeea cinematografica Napoleon de Ridley Scott

Epopeea cinematografica Napoleon de Ridley Scott

De-a lungul timpului au văzut lumina cinematografelor multe flme care îl au ca personaj, principal sau secundar, pe Napoleon Bonaparte, dar totuși în continuare încă mai sunt multe de spus despre faimosul comandant militar francez și lider politic a cărui viață a fost ca ruptă dintr-un scenariu de film. E un clișeu, dar este un exemplu cum că iar viața bate filmul și cea a lui Napoleon a fost în mod natural dramatică și destul de plină de conflicte cât să pară neadevărată, o poveste. La peste 200 de ani de la moartea lui Bonaparte, povestea (și un nou film) alimentează dezbaterea despre moștenirea sa, curajul, puterea morală, caracterul, calități care astăzi pot fi integrate în principiile fundamentale ele unui om de afaceri. Napoleon a zis ca „Fiecare mișcare pe care o face un individ răspunde la trei motive unice: onoare, bani sau dragoste”, iar el le-a urmărit pe toate și a încercat să le împace. A avut un obiectiv clar, a știut unde vrea să ajungă, cum să facă asta și a analizat cu atenție orice posibilitate de înfrângere pe care o putea întâlni, iar apoi s-a pregătit împotriva ei. 

Destul de greu de turnat un film de epocă care să-l aibă protagonist pe Napoleon ( din cauza bugetului necesar alcătuirii unor scene care să se confunde cu realitatea, a unor secvențe de luptă uluitoare care să fie prezentate la scară mare, dar și volumului mare de povești care-l implică), uite că Ridley Scott a reușit. Încă nu știu cât anume acoperă filmul din viața timpurie și cariera lui Napoleon, dar voi afla asta participând la avanpremiera, la Cinema City AFI. 

 

Epopeea Napoleon a lui Ridley Scott apare în cinematografe pe 22 noiembrie și chiar dacă îți place sau nu istoria, filmul cred că se încadrează la vizionările obligatorii. Sigur filmul nu scutește nicio cheltuială în ceea ce privește bugetul, producția îl are în rolul principal pe  unul dintre cei mai faimoși actori –  câștigătorul Oscarului Joaquin Phoenix care portretizează una dintre cele mai faimoase personaje istorice ale tuturor timpurilor. În ceea ce privește durata de rulare, am înțeles că în cinematografe va rula varianta trunchiată  de două ore și 38 de minute, în timp ce pe Apple TV+ ( filmul este realizat de către Apple Original Films și Sony Pictures) va avea o durată de 4 ore.

 Chiar sunt curioasă cum a scris scenariul  David Scarpa, cum a încercat să condenseze în câteva ore apetitul pentru putere, ambiția, uluitorului strateg, schimbările politice, sociale și economice care au avut loc în timpul conducerii sale,  războaiele napoleoniene și consecințele lor în Europa și în alte părți ale lumii. 

Napoleon Bonaparte
  • Columbia Pictures and Apple Original Films present, a Scott Free production, a Ridley Scott film, Napoleon.
  • The film stars Joaquin Phoenix and Vanessa Kirby.
  • Directed by Ridley Scott.
  • Written by David Scarpa.
  • Produced by Ridley Scott, Kevin J. Walsh, Mark Huffam, and Joaquin Phoenix.
  • The executive producers are Raymond Kirk, Aidan Elliott, and Michael Pruss.
  • The director of photography is Dariusz Wolski, ASC.
  • The production designer is Arthur Max.
  • Edited by Claire Simpson and Sam Restivo.
  • The costume designers are Janty Yates and Dave Crossman.
  • Music by Martin Phipps.

 

5 comentarii la „Epopeea cinematografica Napoleon de Ridley Scott

  1. Noi din pacate nu am avem cum sa ajungem la cinema prea curand, dar le uram vizionare placuta celor care vor viziona filmul 🤗

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.