Branzeturi cum se cuVin

Proiectul „Branzeturi cum se cuVin”

Setea noastra de cunoastere nu este niciodata satisfacuta. Este vorba despre informatii, fapte, principii, abilitatii si intelegeri  care sunt dobândite prin educatie si experienta. Cunoasterea este importanta, utila, indiferent daca ii gasesti sau nu o aplicatie in viitor. Obiectivul proiectului nostru, „Branzeturi cum se cuVin”, este de a ne educa modul in care consumam, cumparam, imperechem pe mesele nostre vinul si branza, astfel incat sa putem lua decizii mai bine informate, sa devenim mai increzatori in cumparare, sa gustam diferentele identificand calitatea.  Binenteles ca este si o oportunitate de a ne consolida experientele sociale, dar castigul major este un gust imbunatatit, care a schimbat modul in care percepem aceste alimente prin cea mai buna metoda- degustarea.

Pairingul o experienta incantatoare

Pairingul este in mod un amestec de arta cu stiinta, dar nu trebuie sa stii compozitia moleculara a alimentelor pentru a le potrivi, tot ce-ti trebuie sunt cateva sfaturi ale profesionistilor care sa-ti indice directia corecta, urmate apoi de experimentare. Urmareste degustarile organizate de catre noi, ASBO- ASociatia Bloggerilor Olteni in cadrul proiectului „Branzeturi cum se cuVin” si apoi pairingurile pe care eu le-am considerat castigatoare. Cateodata am ales sa tratez  Asocieri culinare in atmosfera de fin de siècle ca un Proiect didactic al papilelor gustative, alteori am fost doar un Pelerin pe drumul intre branza si vin cautand Ce inseamna o degustare de vin si branza reusita in Amprente de viata la Vila Dobrusa sau in Misterele Eleusine de la Starmina , dar mereu am fost Agent Branziceanu in actiune, mare fan branza din Carpati si La un pahar cu Dionysos. 

De gustibus non est disputandum

Testeaza la randul tau numeroasele posibilitati existente luand in considerare toate complexitatile si variabilele vinurilor si branzeturilor. Te poti inspira din pairingurile prezentate in proiectul nostru- „Branzeturi cum se cuVin”. Lanseaza-ti propria decizie si nu uita, valoarea pairingului trebuie sa fie mai mare decat suma partilor sale luate individual. In plus, nu lasa parerea altora sa te influenteze- De gustibus non est disputandum.

Degustari de vinuri in decembrie

  Chiar daca la nivel de asociatie nu am facut nicio degustare de vin si branza in luna decembrie, deoarece toata lumea a avut agenda plina de evenimente, eu am ...
Citește Mai Mult

La un pahar cu Dionysos

    Aceasta este povestea rezumat a unui dialog intre mine si zeul vinului Dionysos sau mai degraba o noua experienta personala cu si despre vin, experienta care vrea sa ...
Citește Mai Mult

Duete romano-franceze la Crama Marmara

  Intr-o piata globala tot mai competitiva, vinificatorii si producatorii de branza cauta sa-si lege comercializarea produselor de identitate. O astfel de abordare urmareste distingerea produselor de competitorii lor, concentrandu-se ...
Citește Mai Mult

Povestea unor pairing-uri la crama Banu Maracine impreuna cu Kooperativa 2.0

                         Identitatea  Banului Maracine      Povestea incepe pe la 1328 cand un boier oltean a ajuns in oastea ...
Citește Mai Mult

Pelerin pe drumul intre branza si vin

  La Dragasani drumurile se aduna pe langa randurile de vie si apoi se despart pentru a se aduna iar. "Draga Sani, mai adu-ne o carafa cu vin!" asa spuneau ...
Citește Mai Mult

Traditie si modernitate la Vila Dobrusa

Ai spune ca Traditia si Modernitatea sunt doua capitole separate, doua entitati individuale, chiar contradictorii sau exclusive, dar vizitand Vila Dobrusa si  Crama Avincis am ajuns la concluzia ca intre ele ...
Citește Mai Mult

Veni Mignon, Vedi Delaco & Avincis, Vinci!

   N-o sa fac o recenzie de analiza psihologica incercand sa reconstitui trecutul, dar la un moment dat am realizat ca viata si-a pierdut din aroma, din textura si s-a ...
Citește Mai Mult

Vin(e), vin(e), primavara cu fericire si bucurii de la V.inc si Delaco

„Fericirea e un solid, pe când bucuria e un lichid“, scria Salinger în "Perioada albastră a lui Daumier-Smith".    Un citat frumos scris de un mare beletrist, dar cum stim ...
Citește Mai Mult

Prietenii romano-franceze

   Relatiile romano-franceze sunt consemnate inca din anul 1396, atunci cavalerii lui Jean Nevers au luptat impotriva turcilor alaturi de soldatii lui Mircea Cel Batran. Cum in 1411 Carol cel ...
Citește Mai Mult

Misterele Eleusine de la Starmina

  Acum realizez ca nimic nu-i intamplator.   15 octombrie, prima degustare din cadrul proiectului initiat anul trecut de catre ASBO, "Branzeturi cum se cuVin" a fost cu compania VinArte ...
Citește Mai Mult

Proiect didactic: Educatia papilelor gustative cu Samburesti si Delaco

Proiect Didactic Clasa: Bloggerii craioveni si prietenii lorData: 21.01.2016Profesor: Prof. Univ. Nicolae Giugea – vicepresedinte al Asociatiei Degustatorilor Autorizati din RomaniaObiectul: Educatia papilelor gustativeTema: Asocieri echilibrate de branzeturi cu vinuri ...
Citește Mai Mult

Agent Branziceanu in actiune, mare fan branza din Carpati

Nevoile mele au fost intotdeauna modeste, insa dorintele mele, ca o compensare, au devenit tot mai costisitoare. Acum ma imping de la spate sa gasesc cea mai buna branza din ...
Citește Mai Mult
Degustare Delaco Oprisor la restaurantul Rex

Arome in echilibrul Delaco si Crama Oprisor

Arome in echilibrul Delaco si Crama Oprisor Sunt #Fanbranza de cand m-am nascut, dar constat de ceva vreme ca m-am transformat si intr-un #fanvin. Asta nu inseamna ca mi-am uitat ...
Citește Mai Mult

Florile vinului de toamna la Vinarte

Sambata 14 noiembrie, la Epoca Steak House and Wine Bar am degustat primul vin rosu al anului 2015, "Floare de Toamna", degustare Vinarte sustinuta de Laurentiu Achim si Costel Cainamisir ...
Citește Mai Mult

Arta-n branza sau branza-n arta?

   Toni Jr. are ca tema pentru acasa desenarea unei naturi statice. Scopul temei este formarea gandirii imaginare privind formele volumetrice in spatiu si intelegerea legilor perspectivei. Este o tema ...
Citește Mai Mult