Proiectul „Branzeturi cum se cuVin”
Setea noastra de cunoastere nu este niciodata satisfacuta. Este vorba despre informatii, fapte, principii, abilitatii si intelegeri care sunt dobândite prin educatie si experienta. Cunoasterea este importanta, utila, indiferent daca ii gasesti sau nu o aplicatie in viitor. Obiectivul proiectului nostru, „Branzeturi cum se cuVin”, este de a ne educa modul in care consumam, cumparam, imperechem pe mesele nostre vinul si branza, astfel incat sa putem lua decizii mai bine informate, sa devenim mai increzatori in cumparare, sa gustam diferentele identificand calitatea. Binenteles ca este si o oportunitate de a ne consolida experientele sociale, dar castigul major este un gust imbunatatit, care a schimbat modul in care percepem aceste alimente prin cea mai buna metoda- degustarea.
Pairingul o experienta incantatoare
Pairingul este in mod un amestec de arta cu stiinta, dar nu trebuie sa stii compozitia moleculara a alimentelor pentru a le potrivi, tot ce-ti trebuie sunt cateva sfaturi ale profesionistilor care sa-ti indice directia corecta, urmate apoi de experimentare. Urmareste degustarile organizate de catre noi, ASBO- ASociatia Bloggerilor Olteni in cadrul proiectului „Branzeturi cum se cuVin” si apoi pairingurile pe care eu le-am considerat castigatoare. Cateodata am ales sa tratez Asocieri culinare in atmosfera de fin de siècle ca un Proiect didactic al papilelor gustative, alteori am fost doar un Pelerin pe drumul intre branza si vin cautand Ce inseamna o degustare de vin si branza reusita in Amprente de viata la Vila Dobrusa sau in Misterele Eleusine de la Starmina , dar mereu am fost Agent Branziceanu in actiune, mare fan branza din Carpati si La un pahar cu Dionysos.
De gustibus non est disputandum
Testeaza la randul tau numeroasele posibilitati existente luand in considerare toate complexitatile si variabilele vinurilor si branzeturilor. Te poti inspira din pairingurile prezentate in proiectul nostru- „Branzeturi cum se cuVin”. Lanseaza-ti propria decizie si nu uita, valoarea pairingului trebuie sa fie mai mare decat suma partilor sale luate individual. In plus, nu lasa parerea altora sa te influenteze- De gustibus non est disputandum.

Lumea Nouă și Lumea Veche într-un pahar de vin

4 motive pentru o degustare de brânzeturi Delaco și vinuri de la Crama Liliac

Bere bavareză și mici de struț la Craiova

#13 ani Craiova Blog Meet

Propunere de enoturism – vizita la Crama Aramic

Gama NAIV- vinuri din soiuri pure românești- Casa de Vinuri Cotnari

Pe Drumul Vinului prahovean și buzoian

O degustare de branza si vin oglindita in povestea samburelui vietii

Patrar primul vin biodinamic romanesc, poezie pentru suflet si papilele gustative

4 istorii care merită trăite și celebrate

Eleganță și rafinament frantuzesc într-o degustare Corcova și Delaco

La vie en Roze de Samburesti si branza pentru gratar In Padurea la Coveanu

Craiova BlogMeet 100: degustare de vin si branzeturi- Samburesti si Delaco

Vinuri bio Ferma Magureni si branzeturi Delaco- Degustarea nr.33

Cand Vinul Conversatiei intalneste branza Delaco