Muffins cu morcovi

Muffins cu morcovi

     Initial am vrut sa fac pentru “Miercurea fara carne” un tort de morcovi, dar fiindca am uitat sa cumpar crema de branza, am transformat desertul in muffins cu morcovi.  Morcovii ii dau o aroma diferita. un gust dulceag asa ca o sa puneti mai putin zahar,  rezultand o gustare dulce care se face usor, de oricine. Despre diferenta dintre  briose, muffins, cupcakes v-am mai spus.

Muffins cu morcovi
  Facand aceasta prajitura poti arde cateva calorii facand in acelasi timp si muschi, asta daca nu vrei sa apelezi la procesor si te hotarasti sa dai morcovii manual pe razatoare. Atentie, doar morcovii, nu si degetele!

Ingrediente:

Ingrediente Muffins cu morcovi

– 400 gr faina;
– cinci morcovi;
– 330 gr sana 3,6%;
– 100 gr zahar;
– 3 oua;
– 30 ml ulei:
– o lingura scortisoara;
– doua lingurite bicarbonat de sodiu;

– un praf de sare.

Mod de preparare:

  Am amestecat intr-un bol incapator faina, scortisoara, praful de sare si bicarbonatul de sodiu. Intr-un castron am ras morcovii amestecandu-i apoi cu ouale, zaharul, uleiul si sana. Peste ingredientele uscate le-am adugat pe cele umede si am amestecat totul. Atat! Nu cred ca se poate face un desert mai usor decat atat.
Umplerea formelor cu aluatul
  Se pun in forma de briose hartiile frumos colorate si se umplu cam 3/4. Daca nu ai forme speciale poti taia cateva patrate din hartia de copt sau poti unge direct forma de teflon cu ulei si tapa cu putina faina.  Sunt de preferat formele deoarece prajiturelele se scot mai usor din tava si astfel au un aspect special. Se adauga in cuptorul incalzit in prealabil si dureaza cam 25-30 de minute pana se coc.   Incearca muffins-urile dupa 20 de minute cu un bat de lemn daca sunt facute sau mai trebuie lasate in cuptor. Eu folosesc niste betisoare chinezesti pentru ca pana acum nu m-am putut deprinde sa mananc cu ele asa ca le folosesc in alte scopuri, dar tot culinare.
Un rezultat bine crescut
  Dupa cateva minute se pot servi alaturi de o cana de ceai si o carte minunata.
Spor la mancat!
Daniel ne-a pregatit la #miercureafaracarne o clompi cu de toate.

21 de comentarii

  1. Eu am incercat ceva asemanator dar cu tarate de ovaz si indulcitor in loc de faina si zahar. Nu mi-a placut deloc combinatia. Banuiesc ca sunt ceva mai gustoase cu faina, dar cand aud in general de desert cu morcov nu sunt prea incantata.

    1. Ca si gust sunt delicioase, iar daca inlocuiesti faina si zaharul devin mai sanatoase, dar inca nu am incercat aceasta varianta.

    1. Ma batea gandul sa renunt la zahar si sa vad cat de bune sunt fara, dar am amanat pentru o data viitoare:))

  2. am mancat o singura data o prajitura cu morcovi si mi-a placut la nebunie! deci clar e de incercat reteta ta!

  3. Muffins cu morcovi chiar nu am incercat nicioadta pana acum. Dar mi-ai facut o poftaaaaaaa …yamiii.

  4. ce bine arata! Imi place mult morcovul, dar nu m-am gandit sa il folosesc la briose. Multumesc pentru pont!

  5. Prima oara am auzit de torul de morcovi de la Starbucks si am foat tare suspicioasa dar curioasa in acelasi timp. Am incercat acum ceva timp aceste briose si sunt bune rau. Merita incercate si toata lumea trebuie sa le dea macar o sansa.
    Le poti combina cu o crema de unt cu zahar. Sunt cu atat mai bune

Lasă un răspuns