CulinarMiercurea fara carne

Muffins cu dovleac

Dintre toate darurile toamnei, am ales azi dovleacul pentru a prepara ceva delicios si simplu de facut – Muffins cu dovleac.

Muffins cu dovleac

Preparare Muffins cu dovleac

Ingrediente Muffins cu dovleac:

– 400 gr dovleac;
– 400 gr faina;
– 2 pliculete praf de copt;
– 100 gr zahar;
– 4 oua;
– 4 linguri de ulei;
– o lingurita scortisoara;

Mod de preparare Muffins cu dovleac:

    Totul decurge foarte repede si este o reteta pe care o poate face si un copil.
 Se incinge cuptorul.
 Se taie dovleacul crud in bucatele mici si se introduce in robotul de bucatarie unde se faramiteaza (nu se face o pasta, farmecul consta in textura fibroasa).
 Se adauga in bol restul ingredientelor si se amesteca toate.
 Se ung formele cu ulei, se tapeteaza cu faina si se umplu  2/3 cu compozitie.
 Se tin la cuptor aproximativ 15 minute la foc mare (300 grade) sau pana scobitoarea introdusa in centrul formei iese curata, nelipicioasa.
 Se racesc putin, exact timpul pentru a-ti prepara o cafea.
 Sunt un mic dejun delicios sau o gustare de dupa- amiaza bine venita.

Alte retete de muffins:

Muffins cu morcovi 

Muffins cu unt de arahide si chipsuri de ciocolata

Muffins cu mure

  Azi fiind ”Miercurea fara carne” Daniel va tenteaza cu o tava de dovlecei cu branza.

 

Pofta buna!

30 de comentarii la „Muffins cu dovleac

  1. Fi-meu e innebunit dupa placinta cu dovleac, dar Muffins cu dovleac nu am incercat sa fac niciodata. Nu prea ma impac cu curatatul lui.

  2. Foarte interesanta reteta si imi place la nebunie forma lor! Nu prea obisnuiesc sa fac muffins, decat foarte rar si atunci, retete destul de previzibile, cu ciocolata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.