Miercurea fara carne

Bulgur, o sursa de fibre, proteine si vitamine

Obosita de orez? Plictisita cu cuscus? Ai nevoie de o garnitura langa un gratar de peste sau doar sa insoteasca legumele sotate? Incearca bulgur, incearca unele din cele mai delicioase ...
Citește Mai Mult
Hummus

Hummus cu sos tahini de casa

    Astazi e miercuri, deci am o reteta  fara carne: hummus. L-am preparat intr-un fel mai special, datorita faptului ca nu am avut pasta de tahini si am incercat ...
Citește Mai Mult

Supa crema de praz si cartofi – Vichyssoise

   Dogoare, inabuseala, toropeala, zaduf, cuvinte ce-ti descriu prea putin canicula de afara. Ce bine ar merge acum o supa de vara, care sa te racoreasca! La aceasta temperatura nici ...
Citește Mai Mult

Delaco(gito), ergo fan branza sum

   Daca inca nu ma cunoasteti sunt Raluca Brezniceanu, cu brz de la branza si recunosc  fan branza sum.     Suna a preambul la o intalnire a branzarilor anonimi, dar eu ...
Citește Mai Mult

Muffins cu unt de arahide si chipsuri de ciocolata

   Pentru ca am serbat saptamana americana impreuna cu Lidl Craiova, am primit cadou din partea lor un pachetel. Printre produsele americane delicioase era si un borcan de unt de ...
Citește Mai Mult

Gazpacho, vedeta de azi a Miercurei fara carne

   Am mancat prima oara gazpacho in Spania, la Valencia. Era vara, foarte cald, asa ca m-a incantat o supa rece si vitaminizanta. Dupa cum am inteles aceasta supa are ...
Citește Mai Mult

Tarta cu ricotta si rubarba

   Initial am vrut sa fac aceasta postare in cadrul proiectului Miercurea fara carne, dar cum prajiturile nu-s niciodata cu carne, am ales sa fac o postare separata. E drept ...
Citește Mai Mult

Chec sarat cu branza si rosii uscate

  Am gasit ratacit un borcan cu rosii uscate si deoarece in general le folosesc in sezonul rece la sandwichuri, am zis sa il termin pentru a nu se strica ...
Citește Mai Mult

Guacamole cu Gorgonzola = Gorgocamole

   Azi la Miercurea fara carne am o reteta pe care am boteazat-o Gorgocamole, un guacamole cu branza gorgonzola. De departe branza marmorata  verde-albastruie  e  preferata mea, asa ca nu-i de ...
Citește Mai Mult

Supa crema de sfecla si rubarba

    E zapuseala mare afara si nu-mi vine sa mananc nimic cald, asa ca m-am gandit la o supa crema care poate fi consumata rece. Pentru prepararea ei e ...
Citește Mai Mult

Gingerade, o bautura aromata cu ghimbir

    Gingerade este o bautura aromata cu ghimbir. Ghimbirul este una dintre mirodeniile folosite pe scara larga in bucataria indiana in condimentarea mancarurilor cu carne, a deserturilor printre care ...
Citește Mai Mult

Orez brun cu legume gratinate

    Pentru cei care tin post sau sunt vegetarieni si vor sa aiba o dieta sanatoasa trebuie alese o varietate de alimente ca sa contina suficiente calorii pentru a ...
Citește Mai Mult