Despre bulgur v-am povestit mai multe aici, acum e timpul pentru o reteta simpla, de post-Pilaf de bulgur.
Ingrediente Pilaf de bulgur:
– 1 1/2 cana bulgur;
– 3 cani supa de pui;
– o ceapa;
– doi catei de usturoi;
– trei rosii;
– un ardei;
– o lingura ulei;
– sare, piper.
Mod de preparare Pilaf de bulgur
Deoarece este deja gatit partial, acest pilaf de bulgur necesita putin timp pentru preparare, dar acesta difera in functie de dimensiune (eu am gasit trei), cu cat sunt boabele mai mari cu atat mai mult vor trebui gatite. La granulatia mica un clocot rapid este suficient pentru a-l inmuia. Nu trebuie confundat cu arpacasul, bulgurul este grau prefiert.
Am incalzit supa, cand a atins punctul de fierbere am turnat-o peste bulgurul pus intr-un castron si l-am lasat la inmuiat 40-50 minute. In functie de gradul de absorbtie mai puteam suplimenta cu supa, dar nu a fost nevoie.
Intre timp am tocat ceapa, ardeiul, am curatat de pielita rosiile si le-am taiat in cubulete. Cand am constatat ca bulgurul este suficient de pufos am incalzit uleiul intr-o cratita si am sotat legumele.
Apoi am adaugat bulgurul, am amestecat in compozitie, am pus capacul si am micsorat focul.
Dupa 5 minute am luat cratita de pe foc si am lasat sa se raceasca.
De asemenea mergea sa-l pregatesc altfel, schimband putin ordinea: intai sotam legumele, apoi adaugam bulgurul si supa. In acest caz as fi asteptat ca amestecul sa atinga temperatura de fierbere si apoi as fi pus capacul. Timp de 10-15 minute la foc mic ar fi suficiente pentru ca pilaful sa fie gata. Se mai lasa cam o jumatate de ora pana a fi servit, timp in care bobul se imbiba in sos si devine pufos.
Voi puteti alege orice varianta doriti, chiar sunt curioasa care anume va aranjeaza mai bine.
19 comentarii la „Pilaf de bulgur – mancare de post”
sincera sa fiu nu am folosit asa ceva pana acum,dar daca tu zici ca este bun am sa incerc si eu reteta ta!
E bun si sanatos!
O sa incerc sa dau jos cateva kilograme cu ajutorul bulgurului si orezului integral, asa ca-mi prind bine retetele tale.
Uite ca asa ceva nu am preparat niciodata.
stiu ca este o cereala cu multe calitati dar trebuie sa recunosc ca o folosesc rar!
Nu am gatit bulgur si chiar eram in pana de idei. E venita la tanc ideea de pilaf de bulgur.
Ce simplu pare de preparat. Nu știam rețeta aceasta.
Nu am mancat niciodata bulgur, nici arpacas nu prea mananc, sunt tare curioasa ce gust are 🙂
Eu nu stiam de bulgur, doar de orez si mai facut tare curioasa cand am citit reteta. O s-o incerc si eu.
Bulgurul e preferatul meu, dar n-am gasit in tot Galatiul! 🙁
Nu am gătit niciodată bulgur, dar pare o idee bună pentru zilele de post.
Nu am gatit pana acum bulgur, dar as vrea sa incerc sa vad ce gust are.
Eu fac mai des varianta a doua! Dar ies la fel de gustoase ambele!
vai, imi place orezul, insa ma streseaza faptul ca trebuie sa l fierb mult. M ai salvat cu aceasta retete si cu pontul despre bulgur. Chiar nu stiam aceste info. multumesc.
N-am auzit de acest ” orez” pana acum… reteta e simpla si merita incercata
N-am gătit bulgar niciodată. Cred ca ar trebui sa consum cât mai multe pseudocereale de genul
Chiar nu am gustat niciodata bulgur. Sunt curioasa sa vad cum e.
Arata bine, chiar l-am confundat cu orezul, dar apoi l-am vazut mai bine. Tot din categoria grau iti recomand sa incerci si grau spelta sau alac.
Ocazional fac si eu bulgur 🙂