Miercurea fara carne

tapioca versus manioc

Tapioca versus manioc

  Manioc Maniocul este originar din Brazilia si din zonele tropicale ale Americii. Este o planta perena cultivata pe scara larga in toata America Latina si a fost mult timp leguma ...
Citește Mai Mult

Chec cu mere si praf de roscove

   In cadrul proiectului demarat de catre Asociatia Bloggerilor Olteni - #miercureafaracarne - m-am gandit ca astazi sa pregatesc un desert care sa contina un indulcitor natural - pudra de ...
Citește Mai Mult

Salata de fructe, un desert sanatos!

 In cadrul proiectului "Miercurea fara carne" si datorita caniculei de afara m-am gandit ca ar prinde un desert racoros pe baza de fructe. Pentru a avea o viata sanatoasa, specialistii ...
Citește Mai Mult
Budinca din seminte de chia si lapte de cocos

Budinca din seminte de chia si lapte de cocos

Semintele de chia au devenit un ingredient din cele mai popular in mancarurile celor care se preocupa de sanatatea lor. Sunt usor de digerat, un ingredient versatil care poate fi ...
Citește Mai Mult

Taietei cu legume in stil asiatic

   Astazi la "Miercurea fara carne" am incercat o reteta asiatica si anume: Taietei prajiti cu legume. In Asia taieteii prajiti au traditie si s-au raspandit in toata lumea datorita ...
Citește Mai Mult

Lapte de cocos homemade

Am cumparat de cateva ori lapte de cocos din magazin pentru a face smoothies, cateva deserturi usoare sau pentru a-l bea pur si simplu. Cum astazi este "Miercurea fara carne", ...
Citește Mai Mult
Mancare de muraturi

Mancare de muraturi

Se apropie primavara si inca mai avem prin camara muraturi de care ne-am cam saturat, de abia asteptam sa iasa vegetalele pentru a ne detoxifia organismul. Si cu muraturile ramase ...
Citește Mai Mult
Panna Cotta cu visine

Panna Cotta, un desert perfect

Panna Cotta este un desert italian perfect, simplu, rapid si care se acomodeaza la orice dieta, chiar vegana sau fara gluten. Astazi la "Miercurea fara carne" am facut acest delicios ...
Citește Mai Mult

Risotto cu mozzarella si ciuperci

    Nu prea m-am dat in vant dupa orez, nu-mi place orezul lipicios care se face pe la noi.  Orezul este cel mai popular tip de cereale la nivel mondial, ...
Citește Mai Mult

Lava cake

  Ce anume te poate incalzi intr-o zi de iarna?   O cana de vin fiert, un ceai sau o lava cake.  Lava cake are o istorie relativ recenta. A ...
Citește Mai Mult
Supa crema de dovleac

Supa crema de dovleac copt

Dovleacul isi are originea in America, s-au descoperit in Mexic seminte din jurul anilor 7000-5000 i.Hr. In Europa a fost adus pe la 1500 si a fost initial o curiozitate ...
Citește Mai Mult

Muffins cu dovleac

Dintre toate darurile toamnei, am ales azi dovleacul pentru a prepara ceva delicios si simplu de facut - Muffins cu dovleac. Ingrediente Muffins cu dovleac: - 400 gr dovleac; - 400 ...
Citește Mai Mult
Încarc...