Guacamole cu Gorgonzola = Gorgocamole

Guacamole cu Gorgonzola = Gorgocamole 1
 
   Azi, la Miercurea fara carne am o reteta pe care am boteazat-o Gorgocamole, un guacamole cu branza gorgonzola. De departe branza marmorata  verde-albastruie  e  preferata mea, asa ca nu-i de mirare ca am ales s-o adaug si in guacamole. Am folosit azi Dolcelatte- o marca inregistrata a SpA Egidio Galbani, o alternativa mai usoara cu o aroma mai dulce si mai delicata, dupa cum ne sugereaza si numele.
 
Ingrediente  Guacamole cu gorgonzola :
 
– 1 avocado;
– 50 gr branza Dolcelatte;
– 1/4 ceapa;
– 50 ml smantana;
– 1 lamaie;
– sare, piper.
 

Germeni si vlastari. Surse de sanatate si energie – Ligia Pop

Maramures in bucate - Nicolai Tand

Maramures in bucate – Nicolai Tand

5 Ingrediente. Mese rapide si usoare – Jamie Oliver

300 retete delicioase de post

300 retete delicioase de post

Dictatura gastronomica - Constantin Bacalbasa

Dictatura gastronomica – Constantin Bacalbasa

Mod de preparare Guacamole cu gorgonzola :
 

   Am taiat in doua avocado, am scos samburele si apoi am scobit cu o lingurita miezul  adaugandu-l intr-un castron. Pentru a nu se oxida se stropeste cu zeama de lamaie. Se taie ceapa in bucati mici si se adauga peste avocado impreuna cu smantana, branza, putina sare (branza este destul de sarata si s-ar putea sa nu mai necesite adaugarea sarii) si piper macinat proaspat.
    Se mixeaza totul formandu-se o crema de culoarea fisticului. Cu putine ingrediente am realizat o gustare sanatoasa, deliciosa si satioasa.
Pentru a servi Gorgocamole am facut cateva bruschete.

Am taiat o bagheta in bucati de un cm si le-am prajit. Am pus gorgocamole pe feliile prajite si le-am ornat cu bucatele de pulpa de rosii.

 
Pofta buna!
Guacamole cu Gorgonzola = Gorgocamole
Oala sub presiune electrica Tefal CY505E30 One Pot

Oala sub presiune electrica Tefal CY505E30 One Pot

Set 6 piese Tefal Ingenio Elegance

Set 6 piese Tefal Ingenio Elegance

Oala Tefal Trattoria, aluminiu, 4.5 L, 24 cm, Neagra

4. Rumenire (Brown)  Mai sus ti-am spus cum am rumenit puiul. Cam la atat se limiteaza experienta mea cu aceasta functie. Cred ca aceasta rumenire (Brown) se poate confunda cu prajirea. Cred ca ii face concurenta friteuzei,  se poate face prajirea la temperatura inalta in baie mica de ulei, astfel incat suprafata exterioara a alimentelor sa iasa crocanta si interiorul sa ramana moale. Cred ca de fapt aceasta functie a fost creata in special pentru a sota legume, carnea inainte sa fie bagata la presiune si nu pentru a praji cartofi. Aceasta operatie de rumenire se face numai cu capacul deschis, in caz contrar exista pericolul de accidente.  Mai este specificat inmod expres ca aceasta rumenire sa nu depaseasca 30 de minute. Daca ma uit in brosura vad ca acest multicooker poate dezvolta suficienta caldura (100-170 C) pentru ca anumite uleiuri sa atinga temperatura de fumegare. Uleiul de floarea soarelui are punctul de fumegare la 107C. https://www.thespruceeats.com/smoking-points-of-fats-and-oils-1328753 5. Fierbere sau gatitul electric Daca deschizi capacul multicookerului, acesta se comporta ca o simpla oala electrica. Am facut o delicioasa ciorba din pui, de la AVIS 3000-  complex integrat avicol din Hunedoara, pe care l-am vizitat  acum o saptamana. 6. Coacere (Bake) Am incercat sa fac un tort cu mere, dar nu mi-a iesit grozav. Era facut, dar cam uscat si nu era rumenit pe deasupra asa cum se intampla in cuptorul clasic. Poate a fost vina mea, poate ca am setat ceva gresit. Am pus hartie de copt pe fundul oalei, am turnat aluatul dupa care am pus bucatile de mar deasupra si am inchis capacul fara sa-l blochez. Am selectat programul Bake timp de 40minute. I-a mai luat vreo trei minute sa atinga temperatura necesara ca sa porneasca timerul. Data viitoare vreau sa incerc sa coc paine. 7. Reincalzire (Reheat)  Functia Keep Warm mentine temperatura optima a mancarii timp de 24 de ore. Inteleg aceasta functie la filtrul de cafea, dar la multicooker mi se pare fita. Cine tine mancarea calda timp indelungat? Ca o incununare a tuturor functiilor am mai facut o tocana in care mai intai am rumenit (setarea Brown) ceapa si ciupercile cu capacul deschis si apoi am pus carnea de vita si restul de legume. Am inchis capacul si am selectat programul Stew/Soup, optiunea carne de vita. A iesit foarte buna, iar vita a fost fiarta bine.

Oala cu capac Tefal A7024685, 24cm, 4.9L (Inox)

2 comentarii la „Guacamole cu Gorgonzola = Gorgocamole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.