Miercurea fara carne

Supa crema de sfecla si rubarba (3)

Supa crema de sfecla si rubarba

E zapuseala mare afara si nu-mi vine sa mananc nimic cald, asa ca m-am gandit la o supa crema care poate fi consumata rece. Pentru prepararea ei e nevoie de ...
Citește Mai Mult
Gingerada, o bautura aromata cu ghimbir

Gingerada, o bautura aromata cu ghimbir

    Gingerada este o bautura aromata cu ghimbir. Ghimbirul este una dintre mirodeniile folosite pe scara larga in bucataria indiana in condimentarea mancarurilor cu carne, a deserturilor printre care ...
Citește Mai Mult

Orez brun cu legume gratinate

    Pentru cei care tin post sau sunt vegetarieni si vor sa aiba o dieta sanatoasa trebuie alese o varietate de alimente ca sa contina suficiente calorii pentru a ...
Citește Mai Mult
OREZUL BRUN

Orezul brun

Orezul este un aliment de baza in toata lumea si arheologii au descoperit seminte de orez in China datand de aproximativ 9000 de ani. Orezul este cultivat de milenii bune ...
Citește Mai Mult

Cannelloni cu spanac

      Miercuri fiind declarata la noi in casa ziua fara carne, m-am gandit ca pot face niste cannelloni umplute cu spanac. Incerc sa demonstrez ca alimentatia vegetariana nu ...
Citește Mai Mult

Spaghetti ai limoni

    Nici n-am apucat sa ajung bine acasa si mi s-a facut dor de Italia, asa ca am zis sa-mi pregatesc de mancare ceva specific italian, usor de pregatit ...
Citește Mai Mult

Chec cu fructe confiate. Sapte pasi pentru un chec perfect

Stii povestea checului? Nu vorbesc de chec cu fructe, ci de checul simplu. Istoria sa este istoria pandispanului - Pan di Spagna- usor modificata. A avut aceleasi ingrediente, doar modul ...
Citește Mai Mult

Sos Mornay

Ingrediente: - unt 2 1/2 linguri; - 3 linguri faina; - 2 cani lapte caldut; - un varf de nucsoara; - 100 gr crema branza telemea Napolact; - sare; - ...
Citește Mai Mult

Ciorba de urzici

Miercurea fara carne vine astazi cu o ciorba de urzici. Sa aveti pofta! Ingrediente: - o farfurie cu urzici; - o ceapa; - o catel usturoi; - un morcov; - ...
Citește Mai Mult

Interviu cu „Prietena casei MAGGI” – Brindusa Aluculesei

   Astazi, in cadrul proiectului ''Miercurea fara carne" va prezint un interviu cu o bloggerita de pe nisa culinara: Brindusa Aluculesei.    Pe Brindusa o stiu de la inceputul anului 2010, ...
Citește Mai Mult

Salata de cruditati si mix de germeni

       Masa de seara se recomanda mereu sa fie mai usoara, asa ca azi am facut o salata. Am folosit o salata Iceberg ale carei frunze sunt crocante ...
Citește Mai Mult

Pachetele de primavara……in februarie

         Astazi este miercuri, deci mancam fara carne la indemnul lui Daniel, initiatorul proiectului "Miercurea fara carne". Pentru mine si cei aflati ca si mine la inceput ...
Citește Mai Mult