You are currently viewing Gazpacho, vedeta de azi a Miercurei fara carne

Gazpacho, vedeta de azi a Miercurei fara carne

   Am mancat prima oara gazpacho in Spania, la Valencia. Era vara, foarte cald, asa ca m-a incantat o supa rece si vitaminizanta. Dupa cum am inteles aceasta supa are radacini vechi, fiind adusa de mauri in Spania si Portugalia, dar care a devenit cu timpul o parte importanta a bucatariei andaluze.
    Exista mai multe variante a ei bazate pe avocado, castraveti, pepene, etc. Ar mai fi o supa rece populara- Ajoblanco, un fel de gazpacho alb facut din migdale.
  Eu am facut astazi pentru proiectul Miercurea fara carne, o varianta clasica bazata pe rosii bine coapte si castraveti, dar cu ardei si ceapa alba in loc de omoloagele rosii. Culoarea supei nu a fost influentata prea mult, in schimb ar fi de dorit sa aveti toate ingredientele de culoare rosie.
Ingrediente:
– 5 rosii bine coapte;
– 2 castraveti mici;
– o ceapa mica;
-un ardei gras;
-2 catei de usturoi;
– sucul de la o jumatate de lamaie;
– crutoane;
– ulei de masline;
– putina ceapa verde pentru decor;
– sare, piper.
ingrediente Gazpacho, vedeta de azi a Miercurei fara carne
Mod de preparare:
gazpacho

  Se cresteaza cate un x cu cutitul fiecare rosie pe fund si se oparesc putin ( 20 sec) in apa fierbinte. Se scot intr-un castron cu apa si gheata, se lasa sa se raceasca si se decojesc. Se taie marunt rosiile si apoi se paseaza intr-o strecuratoare fina, astfel incat semintele sa nu treaca prin sita si sa rezulte o pasta fina. In blender am pus castravetii, ardeiul gras, ceapa, ardei iute daca aveti, sare, piper, ulei de masline, sucul de lamaie si eventual otet balsamic daca sunteti obisnuiti cu gustul (se mai poate adauga sos Worchester, chimen). Se amesteca totul, obtinandu-se un piure peste care este adaugata pasta noastra de rosii. Se acopera si se tine la rece 2 ore sau peste noapte. Se serveste impreuna cu crutoane, ceapa verde, usturoi, garnitura de legume. Se poate regla consistenta cu apa in funtie de dorinta.
Pofta buna!

This Post Has 20 Comments

  1. Natural

    Suna cam ciudat, nu cumva e "gaspacho", fara z?

  2. Bianca Ionel

    Imi place mult propunerea ta, ar merge bine si intr-o zi de vineri 🙂 Abia astept sa o prepar si eu si sa ma bucur de ea.

  3. kaiyoaino

    Suna atat de fancy insa pare usor de pregatit. Nu am incercat-o si nici nu am gatit-o, insa clar imi notez reteta, mai ales pentru ca este una vegetariana

  4. Camelia Croitor

    Abia astept vara si rosiile coapte din gradina mamei.Gaspacho este preferatul meu. Imi place mult sa il mananc impreuna cu crutoane.. yammm

  5. Elena Banciu

    😂și eu am făcut azi, îmi place cu usturoi și pătrunjel verde, reteta învățată de la o bătrânică pe vremea când locuiam în Spania.

  6. barbierucristina

    Arata absolut yummy! E un fel de mancare usor de preparat.

  7. paula sosoi

    Cred ca are un gust interesant si isi pastreaza din vitamine dar nu am gustat asa ceva pana acum 🙂

  8. Gabriela Corina

    Interesanta reteta! Am sa o prepar si eu caci e sanatate curata! Multumesc de sugestie!

  9. Bratu Gabriela

    Ah, ce bine suna si arata! Doar ca pastrez reteta pentru la vara, acum imi plac ciorbele fierbintiiii

  10. mihaelanistor

    Am sa-l surprind pe sotul meu cu aceasta supa minunata.

  11. Ramona Gheorghe

    Am vazut pregatirea acestei retete pe facebook. Eu n-am mancat asa ceva pana acum, dar n-are de ce sa nu fie bun

  12. Iasmina

    Eu nu știu cum de reușesc să intru la rețetele astea taman când mi-e foame… Arată bine, pare delicios preparatul. Și de nu mi-ar fi fost foame, tot mi s-ar fi făcut, cred. Poftă cu siguranță am…

  13. Bianca Ionel

    Tot timpul descopar retete rapide si usoare la tine! Nu am incercat niciodata reteta aceasta, dar ii voi da o sansa imediat cum apar rosiile bine coapte de gradina.

  14. portiadecitit

    Neaparat trebuie sa o incerc. Cred ca e delicioasa.

  15. Ana Maria Filimon

    Super idee pentru mancarica rapida si buna! Cred o voi pregati si eu in weekend ca am cativa musafiri si le-as servi ceva altfel ca aperitiv 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.