Quinoa cu legume

Ce poti gati intr-o zi caniculara? Ceva simplu, care sa nu necesite ore, ci doar cateva minute. Astazi, in cadrul proiectului “Miercurea fara carne” am ales sa pregatesc quinoa cu legume.Quinoa cu legume

Mai intai sa-ti spun cateva lucruri pe care s-ar putea sa nu le sti despre quinoa:

  • este o samanta si nu o cereala;
  • este delicioasa, are o aroma de nuca;
  • se prepara repede, in circa 12 minute;
  • nu contine gluten;
  • este  o proteina completa cu sursa vegetala (alaturi de hrisca, seminte de canepa, boabe de soia), adica contine toti cei noua aminoacizi esentiali care nu pot fi  produsi de catre organism si  trebuie sa ne parvina din alimente;
  •  o alternativa superioara la bulgurul de grau, cuscus si orez;
  • are mai multe culori, dar in Romania nu am vazut decat alba.

Pentru aceasta reteta am folosit numai ce aveam in casa.

Imprima reteta
Pilaf de quinoa cu legume
Timp de preparare 20 minute
Portii
persoane
Ingrediente
Timp de preparare 20 minute
Portii
persoane
Ingrediente
Etape
  1. Se pun la fiert intr-un vas cu apa si sare legumele. Eu am trisat un pic pentru ca am folosit legume congelate pentru a scurta timpul necesar curatirii si taierii. E drept ca este sezonul legumelor, dar cateodata vrem ca timpul de pregatire a unei mese sa fie minim posibil. Se fierb in jur de 20 minute. Se scot si se aseaza intr-un bol. Varianta cea mai simpla este sa desfacem o conserva de legume si atunci economisim si mai mult timp. Pentru ca aveam o conserva de naut am hotarat sa-l adaug la legumele pentru salata pentru ca acesta este bogat in fibre, proteine și nutrienți.
  2. In acelasi timp se pune la fiert un alt vas care sa contina apa si sare, iar cand da in clocot se adauga cele doua pliculete cu quinoa si se lasa sa fiarba 12 minute. In mod normal semintele de quinoa au un strat protector amarui pentru a descuraja pasarile ca sa le manance, dar aceasta quinoa a fost deja spalata si nu necesita decat fierbere. Se clatesc si si se scurg semintele. Se pun intr-un vas incapator peste care se adauga legumele, condimentele, uleiul si zeama de lamaie. Se amesteca si poate fi servit.
Partajeaza reteta

In #miercureafaracarne Daniel v-a pregatit o supa Tarator (de care aud acum pentru prima data).Quinoa cu legume

23 de comentarii

  1. O, da! E foarte bună quinoa cu legume. Am facut si eu dar in varianta asta, cu naut inca nu am incercat.


  2. chiar folosim foarte des cus-cus, ne place tare mult in diverse variante!

  3. Uite, n-am gatit niciodata quinoa. O s-o caut in magazine.

  4. Nu am gatit si nici nu am mancat pana acum quinoa. Sunt curioasa cum este…Dar mandrele astea ale mele nu stiu daca vor vrea macar sa guste 😀

  5. Nu am mancat pana acum quinoa, dar m-ai facut curioasa si atunci cand voi ajunge la cumparaturi il voi cumpara.

  6. Stiu toate beneficiile pe care le are quinoa, insa nici pana in ziua de azi nu am reusit sa mananc. Nu stiu de ce, insa acum sunt si mai curioasa. arata foarte bine quinoa din poza ta. 😀

  7. Am cumparat si eu pt prima data quinoa , dar nu am gatit cu ea pana acum. Mi-am luat si linte, naut, tot la fel chestii pe care nu le-am folosit pana acum. Sa vedem ce aleg sa fac :))

  8. Nu am mancat niciodata quinoa, dar o sa incerc reteta ta cat de curand.

  9. Imi place reteta! <3 I-am dat cu bookmark in folderul meu de retete pe net. Imi place ca ai adaugat si naut. N-am apucat sa mananc pana acum.

  10. Nu am mâncat niciodată quinoa, dar m-ai făcut curios. M-a amuzat puțin expresia: „este o samanta si nu o cereala” :)))

  11. Așa mă bucur când găsesc rețete fără carne, simple și care par și gustoase… trebuie să încerc și eu preparatul.

  12. Si mie imi place sa folosesc quinoa . Are multe proprietati, insa multe persone nu le cunosc. O reteta foarte buna!

  13. Mi-m luat si eu quinoa luna trecuta si am facut o salata tabouleh. A fost delicioasa si voi mai incerca si alte retete cu quinoa. Continui cu reteta ta

Lasă un răspuns