Capsule protecție solară pentru a spori rezistența pielii la soare

Fotoprotecție orală sau capsule pentru protecție solară pentru a spori rezistența pielii la soare

Expunerea la soare are beneficii enorme pentru sănătatea noastră: ne îmbunătățește starea de spirit și ne fixează vitamina D, esențială pentru oase sănătoase și puternice. Pentru a obține doar efectele pozitive ale soarelui, trebuie să ne expunem lui cu prudență și întotdeauna cu o fotoprotecție adecvată. În caz contrar, radiațiile solare (Razele ultraviolete și diferența dintre UVA și UVB) vor avea efecte nocive asupra pielii noastre: arsuri, fotoîmbătrânire, pete ale pielii și, pe termen lung, e posibil să apară chiar și cancer de piele. Singura modalitate de a preveni aceste efecte este prin fotoprotecție.  Cand vorbim de protectie solară, trebuie sa facem diferenta intre o fotoprotecție locală (creme/loțiuni) și o fotoprotectie orală (capsule protecție orală/tablete). Ambele se completează reciproc, astfel încât pielea noastră să fie mai protejată împotriva acestor daune solare.

Ce sunt aceste capsule protecție solară? 

Capsulele pentru protecție solară sau fotoprotecția orală sunt suplimente alimentare care ajută organismul să prevină și să repare daunele provocate de către expunerea la soare. Ele nu blochează razele UVA și UVB, cele care provoacă deteriorarea pielii. Această funcție este strict a cremelor/gelurilor/loțiunilor de protecție solară topică. Cremele de protecție solară crează o barieră protectoare pe pielea noastră, protejând-o din exterior, iar o fotoprotecție orală ne va proteja pielea din interior. Ambele ne ajută să ne pregătim pielea pentru expunerea la soare, reducând astfel șansele de a se arde sau de a suferi de fotoîmbătrânire și ne ajută să obținem un bronz mai rapid, natural și sănătos. Aceste capsule includ ingrediente ca- betacaroten, votamine, extracte naturale, antioxidanți. Din păcate, în farmaciile noastre nu prea există acest sortiment de suplimente, așa că multe din produsele de mai jos se pot cumpăra doar de pe Amazon.

De ce se recomandă folosirea capsulelor pentru protecție solară?

  • Crește cantitatea de melanina din piele, ea fiind cea care determină culoarea acesteia precum si capacitatea sa de a se proteja impotriva razelor ultraviolete in timpul expunerii la soare;
  • De obicei nu aplicăm cantitatea potrivită de protecție solară. Ideal este să aplicăm 2 miligrame pe centimetru pătrat de piele. Acum spune drept, cine poate aprecia corect cât vine asta?
  • De obicei nu aplicăm SPF-ul potrivit. Și în plus, mai trebuie aplicate și două tipuri de protecții solare diferite- unul pentru ten și altul pentru corp.
  • De obicei uităm să aplicăm din nou, după câteva ore (în mod normal două), protecția solară. Dacă pielea poate fi expusă la soare timp de 10 minute fără înroșire, un factor de protecție (SPF) de 15 protejează timp de aproximativ două ore.  Adică 15 minute x 10 = 150 minute. Cu un SPF 30 suntem protejați 30 minute x 10, adică 5 ore, iar cu un FPS 50, 50 minute x 10, adică 8 ore. Da, dar degeaba aplicăm SPF50 dimineața, până la prânz vom face baie, transpira, ne mișcăm și… se alege praful de protecția nostră. Din SPF 50 rămânem cu maxim 10, așa că trebuie reaplicată protecția solară. Mai multe vezi în Cum ne ferim de razele ultraviolete. 3 pași
  • Pielea noastră să fie bine apărată din interior împotriva daunelor solare. Soarele deteriorează nu numai vizibil. Arsura solară ( dacă te bronzezi este pentru că au avut loc daune solare) este cauzată de radiațiile ultraviolete B, dar radiațiile ultraviolete A pătrund mai adânc și provoacă efectul de fotoîmbătrânire. Rezultă o deteriorare silentioasa, care nu este vizibilă cu ochiul liber. De aceea fotoprotecția orală este esențială.
  • Protecție solară completă, nu protejează doar din interior pielea, ci și părul, mucoasele.
  • Neutralizează și repară daunele celulare cauzate de radiația solară
  • Hidratează și oferă luminozitate pielii. În plus, oferă elasticitate, ceea ce va îmbunătăți calitatea pielii.

Terracotta Cocktail, Biocyte

Terracotta Cocktail sunt formule create pentru a pregati pielea pentru expunerea la soare, ajuta la protejarea pielii si la obtinerea unui bronz frumos. Agenții orali sunt înzestrați cu proprietăți fotoprotectoare și anti-fotocarcinogene. Aceste substanțe au potențialul de a crește protecția sistemică împotriva efectelor radiațiilor electromagnetice în domeniul UV, vizibil și infraroșu.  Ca atare, oferă protecție împotriva UVR și previn carcinogeneza și îmbătrânirea foto-induse. Un număr tot mai mare de date susțin efectele benefice ale fotoprotecției orale asupra sănătății pielii.

Capsule Autobronzant Terracotta Cocktail, 30 capsule, Biocyte
Capsule Autobronzant Terracotta Cocktail, 30 capsule, Biocyte
capsule-solare-Terracotta-Cocktail-Solaire-30-tablete-Biocyte
Terracotta Cocktail Solaire, 30 tablete, Biocyte
capsule-protectie-solara-Terracotta-Cocktail-Solaire-Intense-30-capsule-Biocyte
Terracotta Cocktail Solaire Intense, 30 capsule, Biocyte
Sun Block18-comprimate BioSunLine
Sun Block18-comprimate BioSunLine

Capsulele Heliocare

Capsulele Heliocare sunt capsule protecție solară care pregătesc pielea pentru expunerea la soare. Formulate de către  dermatologi și nutriționiști cu  o combinație avansată de antioxidanți, carotenoizi și vitamina D. Printre beneficiile sale, putem evidenția: protejează pielea împotriva daunelor solare, previne îmbătrânirea prematură și protejează ochii de daunele solare, prevenind în același timp degenerarea pielii legată de vârstă. Sunt trei variante de capsule protecție solară Heliocare:

– Heliocare previne fotoîmbătrânirea și îmbunătățește bronzarea. Indicat pentru toate tipurile de piele.

– Heliocare Ultra D fotoprotecție orală cu Fernblock, vitamina C și E, licopen și luteină. Proprietăți fotoimunoprotectoare, antioxidante și reparatoare ale daunelor solare. Indicat pentru pielea cu intoleranță la soare, fototipuri mici, fotoîmbătrânire, tratamente fotosensibile.

– Heliocare 360º  formula sa previne fotoimbatranirea, petele e si alte alterari cauzate de expunerea la soare. Indicat pentru pielea intoleranta la soare, fototipurile foarte deschise, pielea reactiva sau pielea supusa tratamentelor fotosensibilizante.

Capsule protectie solara Heliocare Oral Capsules (60 Capsules) Sun Protection Supplements
Heliocare Oral Capsules 60 Caps Sun Protection
protectie solara Heliocare 360 D Plus 30 Capsules
Capsule protectie solara Heliocare 360 D Plus 30 Caps
Protectie solara Heliocare Ultra-D Capsules (30 Capsules) Vitamin D Supplements Extra Protective Skin Care Boost
Heliocare Ultra-D Caps Vit D Extra Protective Skin Care Boost
capsule protectie solara Heliocare® Ultra Capsules (30 Capsules)
Protectie solara Heliocare® Ultra Capsules (30 Caps)

Specialiștii recomandă  aceste capsule protecție solară mai ales în perioada cu cea mai mare radiație solară, dar nu sunt  produse destinate doar acestei perioade, ci pot fi luate pe tot parcursul anului. 

Sper că te-am ajutat puțin făcând cunoștință cu acești fotoprotectori orali și că acum  conștientizezi mai bine daunele expunerii prelungite la soare. Fă alegerile potrivite pentru ca pielea ta să îmbătrânească mai greu, să aibă mai puține pete, mai puține riduri, mai puțină flascitate, mai puțină sensibilitate la soare și o mai mică incidență cu cancerul de piele! Amintește- ți că suntem expuși razelor solare 365 de zile pe an!

Spune-mi dacă ai încercat vreunul din produsele de mai sus, dacă ai observat vreun efect benefic sau dacă ai încercat și alte mărci de fotoprotectoare orale.

capsule protectie solara Sunissime by Lierac Sun Care Tan Preparing Capsules x 30
Sunissime by Lierac Sun Care Tan Preparing 30 Caps
Capsule protectie solara Oenobiol Intensive Sun Antiaging 30 caps
Oenobiol Intensive Sun Antiaging 30 caps
Capsule protectie solara Perfect Skin Natural Sun Protector Bronzed Glow 90 Caps
Perfect Skin Natural Sun Protector Bronzed Glow 90 Caps
Capsule protectie solara Tanning Capsules Ultra Tan XL 100% Natural Co High Strength
Tanning Capsules Ultra Tan XL 100% Natural Co High Strength

4 comentarii la „Capsule protecție solară pentru a spori rezistența pielii la soare

  1. Buna! Nu am folosit asa ceva, e prima data cand citesc despre aceste capsule. Nu stiu daca as lua, nu prea merg la plaja si evit expunerea la soare in orele de foc. Dar multumim de recomadare, cred ca sunt bune daca te pregatesti de un concediu la mare ca supliment pe langa creme. O zi frumoasa!

  2. Aș vrea să încerc capsulele pentru protecție solară, deoarece la fel ca hidratarea, organismul are nevoie de protecție atât în exterioer cât și din interior.
    Mulțumesc pentru recomandări și informații! Voi ține cont de ele și voi lua capsulele care mi se potrivesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.