Ciocolata de casa cu ulei de cocos

Ciocolata de casa cu ulei de cocos

Cui nu-i place ciocolata? Exista oare o asemenea persoana? Nu cred. Cine ar putea refuza o doza de voie buna sau sa-si schimbe starea de spirit la o singura muscatura sau aroma?

Nu sunt Willy Wonka, dar din cand in cand mai fac ciocolata de casa, insa astazi este prima data cand am folosit uleiul de cocos pentru o astfel de reteta. De fapt nici nu m-am gandit ca-l pot folosi in alte scopuri decat cele strict cosmetice, dar  Vegis a lansat o provocare bloggerilor in a prepara o reteta cu ajutorul uleiului de cocos de la Niavis, asa ca am raspuns si eu prezent cu o simpla ciocolata.Ciocolata de casa cu ulei de cocos

Nu trebuie sa fii cofetar pentru a aprecia subtilitatea unei ciocolate bune, dar aceasta reteta creata de mine chiar daca nu este extrem de aratoasa, este extraordinara din punct al parfumului si al gustului.Ciocolata de casa cu ulei de cocos

Imprima reteta
Ciocolata de casa cu ulei de cocos
Timp de preparare 5 min
Timp de gatire 5 min
Timp de asteptare 30 min
Portii
Ingrediente
Timp de preparare 5 min
Timp de gatire 5 min
Timp de asteptare 30 min
Portii
Ingrediente
Etape
  1. Se pune la bain marie un vas cu cantitatea de ulei de cocos si se topeste usor uleiul. Se adauga ciocolata si praful de sare si se amesteca compozitia pana se omogenizeaza.
  2. Ciocolata folosita de mine este deja maruntita, iar amestecul de condimente: scortisoara, cardamom, chili, coriandru, nucsoara si piper negru, are pur si simplu o aroma imbatatoare in combinatie cu ciocolata. Se pot aduga coji de portocala, fulgi de cocos, arahide, nuci, etc, iar asupra cantitatii ingredientelor puteti reveni daca constatati ca nu iese consistenta dorita.
  3. Pentru ca nu am forme speciale de bomboane, am ales una pentru cuburi de gheata. Amestecul de ciocolata l-am turnat in acesta forma si apoi am amestecat cu un betisor incercand sa elimin aerul. Dupa cum se vede in poze n-am prea reusit, dar data viitoare o sa insist mai mult. Am lasat sa se intareasca ciocolata timp de o jumatate de ora , dupa care am scos bucatelele. In cazul in care doresti sa obtii o ciocolata maleabila, care sa poata sa fie intinsa pe paine, adauga mai mult ulei de cocos la compozitie.
  4. Aceste bucatete de ciocolata merg de minune la o cafea. Pentru o catifelare superioara a cafelei poti adauga in cafea o lingurita de ulei de cocos, face minuni. Acum ca ai "gustat" vizual reteta mea, stiu ca nu vei rezista prea mult timp pana vei incerca-o singur. Merita!
Partajeaza reteta

Astazi, la #miercureafaracarne poti gasi la ceilalti participanti Tort de nuca fiarta, Culori de primavara si eu in afara de ciocolata, am mai plusat cu un Mousse de ciocolata pe pat de biscuiti si cu ulei de cocos.

Citeste:  Cannelloni cu spanac

18 comentarii

    1. Author

      Vino tu cu cappucino si eu pun cioco. Cu lapte bem in alta zi, poate pe 1 iunie :))

  1. Wow ce pofta mi-ai facut de ciocolata…. arata super faine, am inghitit in sec de cateva ori. Ma ispitesti sa o incerc si eu, cred ca mai am 120 gr de ulei de cocos desi ziceam sa il tin pentru un sapun. :)) Sa vedem cine invinge, pofta de cioco sau nefoia de frumusete….

  2. Eu sunt fan ciocolata asa ca iti fur o bucatica. Ba poate doua, trei daca mai ai 🙂
    Sau nu mai bine imi fac singura acasa, dupa reteta ta? 😉

  3. Ciocolata de casa e preferata mea. Am incercat fel de fel de retete. Normale cu zahar, de dieta cu indulcitor, o sa incerc si cu ulei de cocos sa vedem ce iese.

  4. Chiar voiam sa spun, ca dupa forma ciocolatelelor, zici ca ar fi fost turnate in suport d-ala de gheata, si apoi vad poza cu suportul :))) ce tare! Ai avut o idee buna! Si da, cui nu-i place ciocolata de casa???? Imi aduc aminte cand ma duceam cu ai mei la balci, acum multi ani, si veneau oameni de prin mai multe zone, si cautam taraba cu ciocolata de casa aromata! Pff.. ce frumoasa era emotia aia!

  5. Arata delicios! Nu am mai facut ciocolata de casa de multe luni. Mi-ai dat o idee pentru 1 iunie! Mersi!

  6. Ce fantastic arata. Imi plac formele tale, yam.yam… mai am niste ulei de cocos, o sa fac si eu o portie.

  7. Interesanta reteta si cred ca fetita mea ar fi in extaz sa vada aceste cubulete de ciocolata

  8. yami-yami…. ciocolata de casa am si eu in plan cu acest ulei de cocos dar ca reteta mea e usor diferita.

  9. Si noi facem mereu ciocolata .Ne place cea in care punem fulgi de cocos sau fructe uscate 🙂

  10. Arata atat de bine! Pur si simplu mi s-a facut pofta! E atat de usor de facut, cu siguranta voi incerca si eu!

  11. Iuuiii..acum știu ce desert îmi voi face mâine. :)) Mulțumim pentru rețetă!

Lasă un răspuns