Jack Sparrow, piratul fermecator, se intoarce pentru a cincea oara pe ecrane in „Dead Men Tell No Tales”

Jack Sparrow, piratul fermecator, se intoarce pentru a cincea oara pe ecrane in „Dead Men Tell No Tales”

Jack Sparrow, piratul fermecator, cuceritor, obraznic, dependent de dermatograf si rom, s-a intors pentru a cincea oara pe marile ecrane. Mi-a placut franciza Piratii din Caraibe si am asteptat cu nerabdare avanpremiera noului film,  „Dead Men Tell No Tales”, la Inspire Cinema, Cinema 3D din Craiova.

Parerile despre film au fost impartite, dar eu sunt cucerita de charmul personajului si de actor inca de la primul film, imi place felul cum poarta cu umor Johnny Depp haina de antierou.  Piratii sunt baietii rai de pe mare si ce femeie poate rezista baietilor rai, mai ales unuia cosmetizat ca Jack Sparrow? Pentru barbati problema se pune altfel: Cine nu si-a dorit macar o data-n viata sa fie pirat? Cum faci sa bata inimile tuturor trecand peste defectele evidente ale acestei meserii, infractiunile grave si actele violente? Pui umor, putina emotie, o poveste cu calatorii si intamplari captivante, plus actori carismatici si multe efecte speciale.

Franciza este norocoasa sa fie unica prin localizarea povestilor palpitante pe mare, intr-o lume fantastica a piratilor, romantica, plina de supranatural.  Joachim Ronning si Espen Sandberg revigoreaza franciza prin aducerea alaturi de Johnny Depp si Geoffrey Rush chiar daca doar pentru cateva clipe, pe Orlando Bloom si Keira Knightley, la care adauga noii veniti: Javier Bardem, Brenton Thwaites si Kaya Scodelario.  Jack Sparrow, piratul fermecator, se intoarce pentru a cincea oara pe ecrane in

Ca orice pirat, Sparrow e in cautare de comori si filmul incepe cu jefuirea unei banci intr-un mod inedit, intreaga cladire este tarata pe strazile orasului St. Martin pentru a-i fura seiful. Rezultatul este spectaculos, alert, haios, dar previzibil, vor obtine seiful, insa acesta va fi gol si toata munca, riscul si primejdiile infruntate degeaba.

Urmatoarea scena notabila este demna de un parc de distractii, Sparrow este prins si urmeaza a fi decapitat pe ghilotina, lucru dejucat de echipajul sau. Cutitul ghilotinei penduleaza datorita gravitatiei, iar camera atasata langa capul lui Sparrow da o apreciere exacta a dinamicii si intelegerii fizice a experientei dintr-o roata din parcul de distractii. Induce emotie, adrenalina si o stare scurta de ameteala. Asta pana cand am inceput sa ma gandesc cum pivoteaza mecanismul si ca acel cap are si un corp atasat care n-ar avea cum sa reziste acelei dinamici. Dar tocmai aceasta senzatie neobisnuita, diferita de ceea ce experimentam zilnic si atat de asemanatoare unui rollercoast va face ca publicul sa se intoarca la acest film de mai multe ori, da dependenta de adrenalina pe nume Jack Sparrow, piratul fermecator.

Publicul este purtat apoi intr-o calatorie alaturi de morti si vii care cauta sa recupereze tridentul lui Poseidon, un talisman mistic ce rupe blestemele acumulate in cele patru filme anterioare.  Calatoria se termina cu cuvintele lui Salazar (Bardem) care spune: „This is where the story ends!” . Eu nu cred,  vor mai urma si alte continuari. Tu ce crezi? Vor mai aparea filme din aceasta franciza?

O alta recenzie a filmului gasesti pe Pareri filme | Piratii din Caraibe 5 Razbunarea lui Salazar | 2017 , iar pentru altele uita-te la categoria Filme.

Piratii Marilor Rosii - Scott Lynch
Zorii Semilunii - Clive Cussler, Dirk Cussler
Robinson Crusoe - Daniel Defoe
Robinson Crusoe - Daniel Defoe
Paladero, orasul noptii nesfarsite - Steven Lochran

20 de comentarii la „Jack Sparrow, piratul fermecator, se intoarce pentru a cincea oara pe ecrane in „Dead Men Tell No Tales”

  1. Mie imi place mult muzica din filmele lor si cateva replici, recunosc nu am avut mare rabdare sa le vad cap coada.

  2. Ce sa zic? Mie personajul (si actorul) imi place de nu mai pot, am stat luna trecuta pe Axn ore in sir sa revad seria. Johnny Depp este foarte bun in acest rol, iar semi-travestitul Jack cred ca a cucerit prea multe inimi de spectatori ca sa nu se continue. Adica, mi-ar parea rau sa se termine franciza asta aici..

  3. Daca iti spun ca nu am vazut nici macar unul, ma crezi? 🙂 Nu stiu de ce nu m-a atras si nici nu-mi doresc sa ma uit, la niciunul 🙂

  4. Încă n-am ajuns să-l văd la cinema, dar sunt foarte curioasă de cum joacă Javier Bardem un rol așa mai dur. Îl știu din Eat Pray Love și am rămas așa cum o imagine destul de delicată vis-a-vis de el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.