Imi doream de mult o masina de taietei, iar acum o am. Oricum faceam manual taietei de casa. Am o reteta de aluat si prepar un fel de fettuccine, pappardelle. Nu reuseam sa ii tai prea subtiri, dar ma bucuram ca ii puteam face cu spanac, lamaie, rosii, etc. Daca tot a venit luni, ce crezi ca puteam face eu astazi, la Miercurea fara carne, decat taietei si fettuccine. Am urmat reteta de aluat aflata pe cutie, desi pana acum eu faceam coca putin mai altfel, adica puneam ulei si sare, iar aceasta reteta nu le contine. Asa scrie, asa am facut.
Dar sa-ti prezint minunea de inox, facuta de catre firma Grunberg, mica, dar utila in orice gospodarie.
Ingrediente taietei de casa :
– 2 oua;
– 250 gr faina.
Mod de preparare taietei de casa:
Am pus faina intr-un vas, am adaugat ouale (le-am scos in prealabil din frigider) in mijloc si am amestecat. Poate ouale au fost mai mici pentru ca a mai fost nevoie de o lingura de apa pentru a omogeniza intr-un aluat consistent. Aluatul este perfect atunci cand nu se mai lipeste de maini.
Peste masa presarata cu faina am pus aluatul si l-am taiat in opt bucati. Am luat fiecare bucata si am intins-o putin cu facaletul si apoi am trecut astfel aluatul prin treapta 7 pentru a intinde uniform foaia.
Apoi desi ar fi trebuit sa trec foaia prin fiecare treapta in parte, eu am mai trecut decat prin 3. Foia obtinuta am trecut-o apoi prin fanta de fettuccine si am obtinut niste fasii dragute. Le-am tapetat cu faina si le-am pus la uscat.
Restul de fasii de aluat le-am trecut prin fanta de taietei, cei care-s preferatii familiei. Nu mi-au iesit perfecti ca cei din poza de pe cutie, dar eu m-am declarat multumita. Nu stiu de ce unii taietei mi-au iesit ondulati si unii drepti, mai trebuie sa ma joc cu masina ca sa-i descopar toate secretele.
Singurul lucru care m-a incomodat a fost faptul ca nu am avut decat o menghina ca sa prind masina de masa, mi-ar mai fi trebuit inca una pentru a putea aplica linistita forta asupra manerului de care invarteam.Dupa ce am terminat de facut tot aluatul am presarat putina faina pe taietei si fettuccine si le-am lasat la uscat si m-am apucat sa fac o supa de legume.
Restul de taietei ramasi de la supa i-am pus in doua pungute pe care le-am pus in congelator, astfel ca voi avea si saptamana viitoare paste de casa. La sfarsit pentru a recompensa stradania bucataresei am desfacut o sticla de Jidvei. Poti incerca sa faci spaghette cu pesto sau reteta de Spaghetti ai limoni. Tentant, nu?
Noroc si pofta buna!
Ce spun cei care folosesc Masina taitei si spaghete Grunberg , 6 dimensiuni de taiere, otel inoxidabil
Ne-am jucat si am facut lasagna, taitei, tagliatelle, fidea (poze). Destul de usor de folosit, aluatul nu se lipeste daca e infainat cat trebuie. Trebuie laminata foaia de cateva ori pentru a asigura o taiere fara ruperi. cu spalatul am avut putin mai mult de furca decat ne-am fi asteptat, trebuie rasucite bine rolele ca sa se curete toate toate resturile.
Mari
Recomand! Sunt foarte mulțumită de produs!
Lucia
Produs bun in raport calitate pret își face treaba imi pare rau ca nu am ales una cu mai multe mărimi de taiere
Manuela C
Își face toți banii! Pana acum am fc tăieței. Am avut de făcut o cantitate mai mare(din 12 oua), le-am făcut in 3 transe, iar Timpul record la 4oua-1h. Ma încânta fff tare, e de f mare ajutor in Bucătărie. Materialul din care este fc nu este unul waw, dar pt prețul asta(60lei)...îți faci treaba cu ea, nici nu poți cere mai mult!
Ema
20 de comentarii la „Reteta taietei de casa. Masini de facut taietei”
Bre, la tine e mixed food art 🙂
arata tare bine si ma bate gandul sa imi iau si eu una@!
Tare as vrea sa imi fac si eu taitei in casa. Sa stiu exact ce pun, sa fie proaspeti si gustosi. Sper candva sa am timp sa incerc tot ce e nou.
Wow, ce frumos ies cu masina asta! Eu am facut zilele trecute o supa cu taitei de casa, dar facuti manual, cu truda. Nu puteai gasi doi la fel. :))) Cred ca imi voi cumpara si eu.
Si cei facuti manual au farmecul lor, ce nonele italienilor le faceau cu masina? N-as prea crede, tot cu mana, dar eu nu puteam face fidea, era prea minutios procesul.
Imi plac taiteii ondulati. Eu nu folosesc taitei de casa, nu vor fetele mele, ne ferim de fainoase.Totusi pentru cine foloseste, masinaria mi se pare extraordinara.
Ce frumosi taietei… si cu siguranta deliciosi. Imi plac cei de la Elider. O sa cumpar si eu masina, ca e foarte interesanta.
Stiu ca mi-ai zis ca ti-ai cumparat de pe elider.ro aceasta masina. Este foarte utila! sa o folosesti sanatoasa! Si eu intentionez sa o cumpar 🙂
eeeee… ce dor imi e si mie de elider.ro 😀 Mi-as lua si eu o astfel de masina chiar daca am lasat-o mai moale cu pastele dar o supa cu taietei de casa face diferenta.
reteta o stiu,mie imi trebuie doar masina de la tine,sa mi-o trimiti cadou in luna martie!
Eu fac taietei pentru ciorba, mi-ar fi de folos si pentru paste, asa nu as mai cumpara din comert.
Mi-as dori să am timp si pentru taietei de casa!
Avea bunica o masina de sta, taiteii ies foarte buni, mai ales ca pot face si taglatelle sau paste de casa 😉
Chiar! Mi-am amintit ca am si eu o astfel de masina pe undeva prin casa(nefolosita de cativa ani).
Noi nu facem taietei si nici nu folosim, insa mi-ar trebui asa ceva ca sa pot face foaie de lauat cand este cazul. Ca mie nu-mi iese…
Cat de usor se fac! Si cu siguranta nici nu se compara cu cele din comert. reteta ta imi aminteste de taieteii pe care ii facea mama in casa 🙂
Am participat in noiembrie la o seara de facut taitei dar cu o masina destul de complicata ce facea si aluatul. Acasa nu am incercat pentru ca nu am o masina destinata lor, dar cred ca pot improviza cumva.
Ce bine arata taitei facuti la masina, am mai vazut parca asa ceva online dar in realitate nu.
Noua ne plac tare taiteii de casa. I-am facut mereu la mana, ca nu am masina.
Iubesc taieteii de casa. N-am încercat niciodată sa fac. Noroc de mama. Cu o mașina cred ca mi-ar fi mult mai ușor