Taietei cu legume in stil asiatic

   Astazi la „Miercurea fara carne” am incercat o reteta asiatica si anume: Taietei prajiti cu legume. In Asia taieteii prajiti au traditie si s-au raspandit in toata lumea datorita calatoriilor, comertului si gustului lor deosebit de bun. Dupa mii de ani de evolutie s-au dezvoltat retete proprii in fiecare tara asiatica si astazi indiferent ca mananci: Mie goreng, Thai pad, Chow mein, Yakisoba, Jajangmyeon, Rangpi sau mai stiu eu ce varianta de taietei, odata ce i-ai gustat te indragostesti subit de ei.
Taietei cu legume in stil asiatic
   Eu am alcatuit propria mea reteta din ceea ce am avut in frigider si camara.
 Inspira-te din reteta mea, adapteaz-o conform gustului tau si ingredientelor preferate si nu o sa regreti. Se fac usor si rapid, in wok sau tigaie, ii poti transforma intr-o cina sofisticata sau una usoara cu prietenii.
  Sigur vei gasi optiunea potrivita pentru tine!

Ingrediente:

1/2 pachet de noodles ( 125gr);
250 gr ciuperci;
1 ceapa;
1 ardei gras rosu;
1 ardei gras galben;
1 morcov;

o ligurita de ulei;
80 ml lapte de cocos (o jumatate de cutie);
condimente pentru wok;
sos Teriyaki;
sare.

Ingrediente Taietei cu legume in stil asiatic
Mod de preparare:
  Taieteii i-am pus cu o cantitate dubla de apa la fiert timp de 3 minute (acesta este timpul de fierbere recomandat pe pachetul meu). In acest timp am taiat julien ceapa, ardeiul rosu si galben, morcovii i-am dat pe razatoare, iar ciupercile le-am taiat in patru.
Mod de preparare Taietei cu legume in stil asiatic

Am calit usor ceapa, apoi ciupercile pana s-au inmuiat dar au ramas moi si suculente. Peste am pus restul de legume si dupa ce am scurs bine taieteii de apa i-am adaugat si pe ei.

  Am condimentat cu sare si condimentele speciale pentru wok, am adaugat 80 de ml de lapte de cocos si apoi am amestecat totul bine. Atunci cand am servit portiile am alaturat pentru cei care prefera un gust mai pregnant si sarat, o sticla de sos Teriyaki.
   Nu prea ma pricep eu la a manca cu betisoare si nici nu-l gasesc un mod prea politicos cand jumatate din taietei iti cad inapoi in farfurie pana sa ajungi cu ei la gura, dar incerc sa ma adaptez situatiei.
 Modul  de a manca in Asia e diferit de cel al culturii occidentale, adica fix opusul, toti scot sunete de incantare in timp ce mananca pentru a arata ca se bucura cu adevarat de masa. Brrr!
  Astept sa-mi spui  reteta variantei tale de taietei asiatici, poate asa o mai perfectionez si eu pe a mea. Pana atunci, uita-te intai la meniul de #Miercureafaracarne din perioada albastra preparat de Daniel.

Mod de prezentare Taietei cu legume in stil asiatic

18 comentarii la „Taietei cu legume in stil asiatic

  1. E ceva timp de când îmi spun: Radu, fă tăieței la wok! Până acum, dintr-un motiv sau altul (mereu exist-o explicație), n-am reușit, am mâncat numai în deplasare! Promit că spun când fac prima dată! 🙂

  2. Imi place mancarea chinezeasca si ori de cate ori ajung in mall mananc la yummy yang. Acasa nu stiu sa fac decat piept de pui cu sos de soia si sos worchester si orez basmati cu legume. Interesanta reteta ta. Miu-am luat si eu noddles o data , dar aveau un gust de vechi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.