Blogosfera olteneasca la 7 ani. ASBO- proiecte, personalitate si valoare sociala

La multi ani, blogosfera olteneasca! Ai crescut mare, ai implinit 7 ani, te poti numi adult cu personalitate. Esti un element social valoros in Craiova, iar de trei ani jumatate ai capatat si forma juridica ca ASBO, ASociatia Bloggerilor Olteni.

La multi ani, blogosfera olteneasca! Ai crescut mare, ai implinit 7 ani, te poti numi adult cu personalitate. Esti un element social valoros in Craiova, iar de trei ani jumatate ai capatat si forma juridica ca ASBO, ASociatia Bloggerilor Olteni.

Blogosfera olteneasca este inchegata, implicata si pasionata

Ti-am tot povestit cat de inchegata este blogosfera olteneasca, despre proiectele noastre mai mici sau mai mari, despre modul in care reusim sa ne insusim cunostinte noi si sa ne distram in acelasi timp. La fel a fost si la party-ul aniversar care a avut loc la Oxygen Bistro Craiova, unde am combinat degustarea de vinuri de Samburesti cu discutii despre acest brand si  Aquacarpatica, sponsorii acestei seri. La masa noastra s-a vorbit destul de mult despre companii, branduri, agentii de publicitate, crearea de continut, tranzactionarea corecta a abilitatilor nostre de scriere, moduri de expunere si proiecte noi.

In ultima saptamana am aplicat pentru prima data pe  un proiect Erasmus Key Action 1 Mobility of Youth workers si chiar daca suntem doar parteneri, eu am emotii. Proiectul se numeste „Alege viata” si este despre noile realitati si provocari ale timpurilor noastre, despre exprimarea non-ura, non-violenta prin noile tehnologii si  dezvoltarea de abilitati necesare lucratorilor de tineret. Rolul nostru ca bloggeri va fi de a pregati contentul si platforma, de a costrui mobila si casa unde pe viitor isi vor da intalnire tinerii din sase tari: Romania, Bulgaria, Estonia, Spania, Italia, Macedonia. Aici intervin abilitatile noastre de scriere. Sunt constienta de lucrurile unice pe care le putem face si de aceea vrem sa ne implicam cat mai mult. O astfel de audienta merita totul, sa fim bloggerii de care au nevoie tinerii, cei pe care ii cauta ca sa-i indrume. O sa-i castigam fiind noi insine, sinceri, dar increzatori in viitor, creativi si relevanti intr-un mod atractiv.Suntem constienti de lucrurile unice pe care le putem face si de aceea vrem sa ne implicam cat mai mult. O astfel de audienta merita totul, sa fim bloggerii de care au nevoie tinerii, cei pe care ii cauta ca sa-i indrume.

Bloggerii au avantajul ca nu sunt restrictionati ca restul mass-mediei in ceea ce spun. Noi putem sa ne impartim opiniile sincer, intr-un mod liber si autentic, iar din acest motiv cititorii  ne apreciaza, ceea ce ne face incredibil de puternici. Facem conexiuni numai cu lucrurile si faptele cu care rezonam, in care credem si pe care le iubim. Orice legatura artificiala ne poate duce la  pierderea increderii cititorilor. Noi, ASBO, ne implicam in proiectele cu tineri deoarece mare parte din noi au acumulat cunostinte timp de ani de zile si in acest punct al vietii ne-am hotarat ca a venit timpul sa returnam societatii.

A fost o placere sa discutam intr-un cadru atat de cald, prietenos, iar vinul de Samburesti a dezlegat toate limbile.  Chiar daca se vorbea in trei limbi: romana, engleza si poloneza ( am avut invitati cativa dintre soldatii Contingentul Militar Polonez incartiruiti in Craiova) am facut un fel de brainstorming poliglot accelerat, cuvintele curgeau intre doua imbucaturi si un pahar cu vin pana cand a inceput muzica de dans. Brusc s-au terminat discutiile si energia ne-am transferat-o pe ringul de dans cu o singura oprire la ora 24 cand am taiat tortul si am ciocnit un pahar de sampanie. Tortul a fost delicios, multumirile merg si de asta data catre mama lui Geordan, cea care ne-a invatat rau rasfatandu-ne cu el la fiecare party aniversar.Tortul aniversar

Planuri  pe 2019 ale blogosferei oltenesti 

Ce planuri are blogosfera olteneasca pentru 2019? Sa crestem ca bloggeri si ca interactiune media, sa fim activi in comunitate, sa ne stabilim o reputatie, sa construim relatii si parteneriate cu brandurile. Nu conteaza ca deocamdata avem un public mic sau ca nu suntem „logoditi” cu branduri mari, va veni si timpul acela daca ne  conduce pasiunea si dorinta de a darui. Pana atunci strangem experienta in proiecte si studii de caz pentru a putea demonstra ca putem conduce actiuni minunate. Marcile pot avea incredere in capacitatile noastre iar beneficiile vor fi de tipul win-win. Chiar daca avem tendinta de a ne gandi la branduri ca la ceva fara chip, ele sunt alcatuite oameni care pun la randul lor pasiune in munca, ca si noi.La multi ani, blogosfera olteneasca! Sa cresti, sa fi mereu relevanta si sa te mentii in prima linie a blogosferei romanesti!

In ultimii ani bloggerii olteni sunt peste tot, literalmente. Ii gasesti la conferinte, lansari de carte, webinarii, expozitii, spectacole, imparsasesc experiente reale din restaurante, hoteluri, magazine, city break-uri, testeaza produse si impart cu publicul lor impresii. Au blogguri generaliste sau sunt nisati pe un anumit domeniu, dar toti sunt pasionati, scriu despre lucrurile in care cred si despre ceea ce iubesc.

La multi ani, blogosfera olteneasca! Sa cresti, sa fi mereu relevanta si sa te mentii in prima linie a blogosferei romanesti!

15 comentarii la „Blogosfera olteneasca la 7 ani. ASBO- proiecte, personalitate si valoare sociala

  1. Felicitari si la cat mai multi! Ar fi frumos daca ar fi peste tot la fel, dar cumva unii nu inteleg conceptual ca doar uniti reusim😔

  2. La muuulți ani!
    Să creșteți sî să ealizați tot ce vă propuneți!
    Mi-a plăcut de comunitatea vostră de când am aflat de voi și mi-am dorit să fac parte dint-o astfel de ”lume”.
    Felicitări!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.