Aniversare Craiova Blog Meet. De 11 ani împreună

Craiova Blog Meet 11 ani
Știi că mai multe voci unite sunt mai puternice decât una? Sună firesc, nu-i așa? E un truism, dar o barcă înaintează mai repede dacă vâslesc mai multi la ea. De aceea, acum 11 ani, câtiva bloggeri craioveni au inițiat Craiova Blog Meet.  La început a fost mai mult un pretext pentru a socializa cu alte persoane care aveau acelasi hobby, dar cu timpul au început să construiască, zic eu, cea mai mare și unită blogosferă din țară- blogosfera oltenească   Există un proverb africam care spune – Dacă vrei să mergi repede, mergi singur. Dacă vrei să ajungi departe, mergi împreună. Noi, împreună,  vrem să ajungem departe și uite,  deja ajuns la al 11-lea an de Craiova Blog Meet.  Încă puțin și ne scoatem buletin.
Ce este Craiova Blog Meet? O întâlnire lunară a bloggerilor olteni din care au rezultat  prietenii adevărate și proiecte frumoase.   E drept, singuri putem face multe lucruri frumoase, dar împreună suntem mai puternici, vocile noastre se aud mai bine, au impact mai mare și acțiunile noastre au sinergie. De aceea, de vreo 7 ani ne desfășurăm activitatea și într-un cadru juridic. Suntem ASBO- ASociația Bloggerilor Olteni,  iar valorile ONG-ului  intervin direct în îndeplinirea misiunii, viziunii și obiectivelor noastre strategice.   Împreună suntem mai creativi, mai energici, prin  colaborare abilitățile și cunoștințele specifice ne sunt mai bine scoase în relief, avem un impact mai mare și ne putem apăra mai bine interesele și valorile în satul nostru socialmedia.  Se zice că singur poți rezolva probleme, dar  puține, pe când împreună, într-o echipă, nu există probleme cărora să nu le găsești rezolvare. Așa-i. O suna comunist, dar munca în echipă este un ajutor valoros generând dinamici care dezvoltă explorarea sinelui și autodezvoltarea, dar și îmbunătățirea serviciilor, atât din punct de vedere  cantitativ cât și calitativ, și acesta este de fapt scopul nostru. 
 
Eu m-am alăturat grupului abia in 2014, aventura alături de ei a început la BlogMeet-ul cu numarul 31. Aveam blog din 2012, o variantă de pagini web care astăzi nu mai există și pe care o foloseam doar ca jurnal personal.  De abia in 2014, luna mai, am hotărât să-mi fac un blog pe Blogspot și să fie public.  Primul meu articol a apărut pe 8 mai și a fost o rețetă-  Dulceață de rubarbă. De când gânduril mele au devenit publice a durat patru luni până să mă găsească comunitatea de bloggeri din Craiova, mai precis Daniel. Articolul care m-a dezvăluit a fost -Bănia îi este recunoscătoare  Mariei Tanase, articol în care anunám despre primul concert din seria turneului Color of Maria. Era un turneu care promova  proiectul cultural Roots Revival Romania.  proiect  inspirat de Maria noastra, un melanj de  improvizatie  jazz pe teme folclorice, performat cu instrumente tradiționale.
Uite-ne la începuturi
 

Ghici unde am aniversat cei 11 ani de Craiova Blog Meet? În Crama 91, în locația Bacolux Craiovița Hotel & Events.  Locația  mi-e destul de cunoscută, deoarece aici am participat la mai multe nunți și tot aici am aniversat și întâlnirea de 20 de ani de la terminarea liceului.  Cei mai mulți craioveni cunosc această locație – Bacolux Craiovița Hotel & Events. ca și Hanul Craiovița. Nu mai este ceea ce știau ei, e complet transformat. Tranziția de la han la o locație de lux n-a fost ușoară și a necesitat o investiție majoră, lucru pe care l-am observat lesne într-un tur făcut de către gazde. Ultima mea vizită aici a fost la o degustare Recaș care a avut loc la sfârșitul lui septembrie, anul trecut, în grădina.  Atunci n-am intrat decât fugitiv într-una din sălile de restaurant și sunt trei, plus o cramă, în schimb am admirat  noua amenajare peisagistică  și arhitectura ei armonioasă. Bine, și piscina, pe care abia atunci am descoperit-o.   

Hotelul este o afacere de familie care mai cuprinde două hoteluri în Herculane- Diana Resort și Afrodita Resort & Spa, plus unul în Eforie Nord- Bacolux Koralio sau Bacolux Hefaistos care a fost inaugurat la începutul sezonului estival trecut. Toate au  suferit o transformare majoră, fapt care a fost remarcat și premiat la Romanian TopHotel Awards 202, evenimentul care premiază excelența și inovația în industria ospitalității
din România.  Bacolux Hotels România a câștigat două dintre cele mai apreciate premii: “Angajatorul anului, / Employer of the Year (Organization)” și “Tranzacția anului/ Transaction of the year” pentru Bacolux Hefaistos, Eforie Nord. De la ce vine denumirea de Bacolux? Simplu, de la numele proprietarilor. Ba de la Băzăvan, Co de la Constanța, iar lux este aspirația către care tinde brand-ul Bacolux Hotels România. Pentru a te edifica am o întreagă galerie de poze care cuprinde instantanee de la sălile de restarant până la camerele de hotel.

 

De ce am ales să aniversăm aici cei 11 ani de Craiova Blog Meet? Pentru că în toamnă am avut o experiență memorabilă aici, degustarea de care v-am spus. Degeaba auzisem că s-a reinnoit clădirea, contactul personal primează și este esențial pentru a-ți face o părere. Mi-a plăcut modul în care a fost construit evenimentul, cum și-au comunicat mesajele de brand, cum s-a poziționat brandul și cum si-au consolidat legăturile cu noi, potențialii clienți. Evenimetul a fost unul promoțional, dar a creat o experiență frumoasă, unică. memorabilă. Momentele trăite atunci ne-au făcut să apelăm la ei pentru evenimentul nostru.

Ce branduri au mai fost alături de noi la celebrarea celor 11 ani de Craiova Blog Meet? De hidratare s-a ocupat Aqua Carpatica și de înviorarea evenimentului Sâmburești cu soiurile 

  • Sauvignon Blanc,
  • Chardonnay,
  • Roze,
  • Merlot,
  • Cabernet Sauvignon.
Preferatul meu este Merlot, dar asta cred că s-a văzut în nenumăratele articole în care-l laud. Datorită vinurilor,  mâncării savuroase și discuțiilor spumoase am petrecut o seară frumoasă alături de prieteni, lucru care se observă cel mai bine din pozele făcute la eveniment. Unele poze sunt făcute de către mine- cele mai urâțele, iar altele de cître Ion Mihăescu de la inmedia.ro.
Închei articolul cu o urare

Crapa-s-ar butoiul cu sanatate deasupra noastra,
Impiedica-ne-am de sacul cu bani,
Bate-te-ne-ar norocu’ sa ne bata,
LA MULTI ANI, BLOGOLTENI! 
 

7 comentarii la „Aniversare Craiova Blog Meet. De 11 ani împreună

  1. La multi ani si la cat mai multe intalniri frumoase si productive! Ca de fiecare data, ati fost la inaltime si ai mare dreptate: Unde-s multi, puterea creste si Craiova Blog Meet e cel mai bun exemplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.