Fiat lux, Velux! 6 idei de camere la mansarda

velux not windows

Mansarda unei case este de obicei un spatiu pierdut in care depozitezi fel de fel de lucruri pe care nu te induri sa le arunci, in speranta ca-ti vor trebui candva. Aici gasesti piese de mobilier, echipament sportiv, cufere cu amintiri, lucruri lasate in uitare si de multe ori acoperite de un strat gros de praf. Nu  am fost constienta de potentialul podului casei bunicii pana cand am descarcat aplicatia MyDaylight VELUX . M-am jucat putin cu aplicatia construind sase tipuri de camere adaugand virtual ferestre si mobilier. Treptat am realizat ca totul este posibil si usor realizabil. Transformarea lui in camera de zi, baie, sala de gimnastica, dormitor sau orice alt spatiu mono sau multifunctional mi-as dori, adauga valoare suplimentara proprietatii, ii da acelui spatiu o a doua viata si mi-ar face vacantele mai frumoase. Aici vei gasi un top 5 idei de camere la mansarda.

 Inca nu m-am hotarat asupra destinatiei camerei astfel transformate, inclin spre una multifunctionala, dar am simulat pe MyDaylight VELUX sase tipuri de camere pentru a-mi usura alegerea. La fel ca mine si tu poti da nastere visurilor alegand varianta dorita din lumea atractiva si spectaculoasa a designului interior pus deja in practica de specialistii Velux. Priveste rezultatul cautarilor mele, colecteaza ideile, construieste-ti virtual spatiul intr-un mod simplu, sugestiv, cu ajutorul aplicatiei si treci la actiune. Transforma un etaj neluminat, plin de vechituri intr-un penthouse in stil loft, proaspat si modern, dandu-i caracter si suflet.

Lumina naturala, aer proaspat, confort, sanatate, eficienta energetica, intr-un cuvant o viata mai buna

Locuinta ne modeleaza calea prin viata atat la nivelul lucrurilor abstracte- climatul mental, cat si la nivelul fizic de care depinde sanatatea noastra, iar sanatatea este cel mai mare bun al nostru. Locuinta este locul de plecare in viata si trebuie reformata ca sa se potriveasca cu ceea ce suntem. De obicei schimbarea o percepem ca pe renuntarea la ceva de care suntem atasati, dar aceasta schimbare presupune sanatate, energie, confort, caldura si o viata mai buna. Trebuie doar sa ne decidem si sa facem primul pas, restul vine de la sine.

Daca suprafata este suficient de mare, aceasta poate fi adaptata oricarei nevoi,  daca aceasta este mica, utilizarea materialelor continue, a culorilor deschise pot contribui substantial la sentimentul de spatialitate. Obiectivul principal al oricarei camere este aducerea in primplan a protagonistei- lumina si prin ferestrele Velux ea invadeaza acest mediu.  Viziunea fondatorului companiei, Villum Kann Rasmusse a fost de a aduce in case lumina naturala, aerul proaspat si calitate in viata oamenilor si a reusit din plin aceasta. Astazi, ferestrele Velux fac parte din solutia cladirilor viitorului facand fata cu brio provocarilor climatice si energetice. Ele participa activ printr-un plus de eficienta energetica la orice casa pasiva, astfel incat aceasta sa aiba nevoi energetice scazute si o independenta energetica relativ crescuta. In Romania,  VELUX a intrat acum 21 de ani si a fost prima companie care a promovat  ferestrele de mansarda pentru o ventilatie si o luminare naturala.

Locuintele acestui secol sunt mai mult decat o valoare economica, ele sunt un membru al familiei. Cu ajutorul aplicatiei am creat 6 tipuri de camere care ma pot ajuta sa-mi reinnoiesc mansarda nelasand-o sa cada in desuetitudine.  La fel ca mine si tu considera aceasta transformare a mansardei o provocare si metamorfozeaz-o intr-un loc magic pentru tine si familia ta.

Fiat lux, Velux!

1 Dormitor romantic- confort si liniste

Nu-i asa ca-ti doresti nopti romantice petrecute sub lumina blanda a stelelor? Reteta mea presupune sa ma bucur de aceste ingrediente magice tot anul, nu numai de ziua indragostitilor. Mansarda este un loc izolat, departe de restul forfotei din casa, asa ca vreau sa-mi creez un mediu confortabil, linistit  si cald, potrivit momentelor frumoase de cuplu. Voi petrece nopti cu  privelisti uluitoare. In plus in reabilitare voi folosesi caldura lemnului, lasand elementele originale si autentice ale casei, cum ar fi grinzile de lemn, nisele, lucarnele. Simularea acestui spatiu cu ajutorul aplicatiei MyDaylight VELUX o gasesti aici – https://www.velux.com/mydaylight/simulation?meshid=bd133b00-926d-45ce-a4e5-d6f1b81fe2a9

Fiat lux, Velux! 6 idei de camere la mansarda.

 

2. Camera copilului – armonie si mobilitate

Mansarda unei case poate deveni un vis pentru copii, fiind decorat ca un loc de joaca si  dormitor. Aici inclinarea tavanului nu mai este un handicap, ci poate deveni un avantaj. O sa pot folosi toate spatiile mici, atat timp cat totul este compact si miniaturizat in acelasi timp. Posibilitatile de a decora o asemenea camera sunt nelimitate, iar copii nu  sunt deranjati de inaltimile mici putand folosi orice coltisor pentru joaca. Fiind cea mai inalta camera din casa, aici pot profita cel mai mult de lumina naturala. Lumina solara da imunitate in fata bolilor. Pentru a proteja de lumina soarelui de vara puternic si de temperaturile ridicate,  pot atasa la aceste ferestre jaluzele frumos impodobite cu personaje din desene animate, viu colorate.Fiat lux, Velux! 6 idei de camere la mansarda.

3. Birou- luminozitate si functionalitate

Caut ca spatiul sa se potriveasca cu trairile mele, astfel incat aici  sa pot da cel mai bun randament. Depozitarea este o preocupare importanta, asa ca o sa folosesc un design inteligent si minimalist de mobilier pentru a stoca. Voi alege mobilierul camerei in functie de toate aspectele afacerii mele, permitand ca tehnologia, consumabilele si alte echipamente sa-mi fie la indemana, iar biroul vreau sa-l plaseaz in dreptul ferestrei pentru a beneficia din plin de lumina. Lumina naturala a soarelui creste puterea de concentrare. Voi gandi bine daca am suficient spatiu pentru a glisa scaunul sau daca astfel mobilat spatiul imi este confortabil in indeplinirea sarcinilor zilnice. Sigur voi pastra un stil cald si primitor in restul incaperii pentru a contrabalansa raceala elementelor de tehnologie. Aici gasesti simularea acestui birou cu ajutorul aplicatiei MyDaylight VELUX    https://www.velux.com/mydaylight/simulation?meshid=a855e505-08ba-4d56-a321-8d08d01e42b2Fiat lux, Velux! 6 idei de camere la mansarda.

4. Baie -curatenie si prospetime

 Decorul unei bai situate la mansarda difera de cel al uneia obisnuite. Aici spatiul nu este o problema, in schimb designul trebuie sa tina seama de forma peretilor si ingeniozitatea primeaza. Inclinatia acoperisului inseamna ca mobilierul trebuie distribuit in mod diferit. Baile sunt locuri prietene cu igiena si prin urmare inrudite cu luminozitatea, culorile deschise si curatenia.  De la primul impact dau un sentiment de curatenie si prospetime, iar peretii de lemn, sticla si fainta creaza un efect vizual original. In plus ma voi putea scalda in lumina frumoasa a apusului de soare in fiecare seara. Aici gasesti simularea spatiala a acestei camere cu ajutorul aplicatiei MyDaylight VELUX https://www.velux.com/mydaylight/simulation?meshid=3464258c-3f5a-4ae8-968b-028303dbddbd.Fiat lux, Velux! 6 idei de camere la mansarda.

5. Bucatarie – practic si original

In aceasta bucatarie voi profita de fiecare centimetru planificand totul pana la tavan. Pentru a nu supraincarca spatiul, dulapurile inalte le voi pune pe sectiunea de perete inalta, restul de portiune fiind rezervata pentru aparatele de uz casnic. Aparatele electrocasnice, frigiderul, cuptorul, chiuveta, locul de luat masa isi vor gasi locul firesc si astfel voi profita din plin de spatiul inclinat. Fiat lux, Velux! 6 idei de camere la mansarda.

Aspirator Karcher de curatat pardoseli, pentru curatat pardoseli FC 3
Aspirator Karcher de curatat pardoseli, pentru curatat pardoseli FC 3
Aspirator Karcher de curatat cu abur SC 5 EasyFix cu fier de calcat, 2200W
Aspirator vertical Karcher VC 4s Cordless Plus, 18 V
Aspirator Karcher de geamuri WV 1 + Dispozitiv curatare geamuri KV 4
Aspirator Karcher de geamuri WV 1 + Dispozitiv curatare geamuri KV 4

6. Camera de zi – energie si echilibru 

Camera de zi va fi spatiul ideal pentru odihna. Pentru aceasta voi folosi mobilierul potrivit, voi utiliza la maxim unghiurile ascutite si ferestrele Velux pentru a obtine un spatiu echilibrat. Energia vine la noi prin diverse forme si cele mai importante in viata sunt starile sufletesti pozitive. Imi voi gasi linia de conexiune dintre mine si spatiu, astfel incat sa ma pot dezvolta armonios personal, sa am cea mai buna relatie cu ceilalti.  Ma voi folosi de jocul de lumini si umbre creat de ferestre, astfel incat sa obtin o distributie adecvata pentru fiecare activitate preferata. Intrucat suprafata formata de zidul sau zidurile inclinate este limitata de catre inaltime, este foarte important sa nu supraaglomerez cu mobilier. Voi intoarce in favoarea ta acele unghiuri incomode folosind multe sertare si rafturi. Nu voi uita sa creez ritm si structura in camera pentru a dinamiza spatiul. Pentru delimitari voi fi folosi cu succes culorile, de exemplu poate voi modifica tonurile aceleiasi culori.  Inaltimea privilegiata a cladirii imi va aduce vederi uimitoare asupra orasului. Asa voi transforma o camera fara caracter si suflet intr-un spatiu frumos, plin de viata si personalitate. Voi face astfel incat eu sa traiesc prin aceasta camera si ea prin mine.

Fiat lux, Velux! 6 idei de camere la mansarda.

 

Conversia unei mansarde intr-un dormitor, birou, camera de joaca, baie, bucatarie, camera de zi sau orice alta destinatie dorita este o provocare, dar daca abordezi acest subiect alaturi de aplicatia MyDaylight VELUX, poti transforma totul intr-un spatiu minunat personalizat conform nevoilor tale. Eu deja mi-am facut planurile, e randul tau.

Fiat lux, Velux!

28 de comentarii la „Fiat lux, Velux! 6 idei de camere la mansarda

    1. Zilele acestea am vizitat un hotel de cinci stele din Craiova si ce crezi ca avea? O ferastra de mansarda plasata strategic deasupra patului.

  1. Speram ca in curând sa ne apucam de construcția casei. Ne dorim o casă cu mansarda asa ca sfaturile acestea sunt binevenite. E foarte important sa avem spatiu, asa Ne putem juca cu toate obiectele ce devorează o cameră. Însă dacă nu dispunem de spatiu suficient putem face combinatii de culori astfel încât să dăm impresia ca respectiva cameră este una serioasă.

    1. Acum douazeci de ani ne propusesem acelasi lucru pentru a avea un loc unde sa ne crestem copii, dar desi aveam terenul ni s-a parut ca ne ducea prea sus costul unei case asa cum ne-o doream si atunci ne-am cumparat un apartament. Inca nu am renuntat la visul de a ne construi o casa, doar ca acum ne gandim mai mult la nepoti :))

  2. Aplicația este grozavă și ideile pot fi puse în practică dacă îți dorești. Am ferestre Velux și să privești cerul plin de stele prin ele din pat sau de pe canapea, este o senzație extraordinară. La fel și ploaia!
    Felicitări!

    1. Tu esti o fericita ca ai putut sa-ti pui visul in practica. Aplicatia este foarte interesanta si nici nu-ti ia mult ca sa construiesti virtual o astfel de camera. Cel mai mult mi-a placut faptul ca au si o varianta de mobilare la fiecare tip de camera. In plus cu ochelarii VR tot ce ai construit cu aplicatia se vede minunat.

    1. Modelele sunt aranjate de specialisti in design si proiectare. Si noi daca am apela la profesionisti am avea camere la fel, numai ca romanii cred ca se pricep la toate inclusiv la design interior.

  3. Eu ma gandeam ca la mansarda sa fie camera copilului sau camera de joaca a copilului. Mie imi plac tare mult aceste saptii de la mansarda si o fereastra de genbul este absolut necesara

  4. Noi avem 4 geamuri de mansarda, au fost cea mai buna investitie si cea mai buna idee, avem niste camere si bai foarte luminoase, rar trebuie sa aprindem lumina si iti da o stare de bine multa lumina la orice ora.

  5. Si noi am optat pentru astfel de feretre la dormioare .Din momentul in care am proiectat casa mi-am dorit sa pot vedea stelele din pat …si tot Velux am montat. Inca nu suntem gata cu totul sa ne mutam, dar ferestrele au trecut o iarna si de izolat au izolat perfect.

  6. Vai, ce idei faine! Noi acum ne apucam de construit casa, vrem pe un plan, cu posibilitate de mansardare. Imi doresc sa imi fac un birou, un spatiu doar pentru mine, cartile si proiectele mele… 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.