You are currently viewing Îți dorești o amenajare modernă a casei tale, dar te temi că nu ai suficient spațiu? Iată ce soluții există!

Îți dorești o amenajare modernă a casei tale, dar te temi că nu ai suficient spațiu? Iată ce soluții există!

Livingul pe care îl vezi în imaginea de mai sus îți arată că o încăpere destul de modestă poate fi transformată într-o bijuterie pe care abia aștepți să o copleșești cu  privirea odată ce înțelegi că este a ta. Chiar în Chiajna, destul de departe de zonele „Premium” ale Bucureștiului, pot avea loc și lucrări de design interior, care să-i pună pe proprietarii de imobile de la Unirii sau Cartierul Primăverii, pe gânduri serioase. Doar priveste această amenajare modernă a livingului.

Nu trebuie să îți imaginezi că o casă mică poate reprezenta un impediment în ceea ce privește creativitatea, într-adevăr, spațiul îți oferă mai multe posibilități și îți permite să manifești mai multă creativitate. Cu toate acestea, o adevărată provocare o reprezintă dimensiunile mai modeste, unde un design de interior pentru case face ca detaliile, texturile și lumina să fie cu adevărat criterii cruciale! 

Contrastul, cât timp este folosit cu cap, poate face minuni chiar și în locuri ușor înghesuite

Îți dorești o amenajare modernă a casei tale, dar te temi că nu ai suficient spațiu?

Privește puțin acest dormitor, observi cum restul texturilor sunt aproape inexistente?  Pe albul imaculat ce alcătuiește schema pereților, tapetul vine cu o pată de diversitate suficient de diferită de restul gamei cromatice cât să nu deranjeze, ba chiar să completeze ceva ce altfel ar fi fost… fad. Este un alt exemplu de amenajare modernă.

Stilul modern, contemporan propriu zis… nu prea se potrivește cu dimensiunile mici, de asta este bine să-l combini cu altceva Îți dorești o amenajare modernă a casei tale. Iată ce soluții există!

De asemenea, observă piesele care au fost alese pentru mobilier, gama cromatică a acestui living, cât și stilul general al compoziției. Lustrele vintage și mobila ce păstrează aceiași idee se combină foarte frumos cu felul în care au fost păstrate modelele de design de pe tavan foarte populare în secolul trecut, cât și arcada ce acum transformă încăperea în ceea ce acum numim „open space” 

Motivele Vintage, mai exact ArtDeco-ul pe care-l mai vezi prin București, merg perfect chiar și secolul XXI

Îți dorești o amenajare modernă a casei tale, dar te temi că nu ai suficient spațiu? Iată ce soluții există!

 Jacuzzi, balustradă din fier forjat și treptele din lemn în culoarea mahonului, iluminați de aplicile vintage, de multe ori par că nu se potrivesc prea bine de prima dată, mai ales când pot duce într-o încăpere modernă. Ei bine, creativitatea constă tocmai în asta: să îndrăznești să faci ceva frumos din elemente distincte, precum finisajele moderne completate de detalii bogate, specifice unui stil ce surprindea bunul gust. Îți dorești o amenajare modernă a casei tale, dar te temi că nu ai suficient spațiu?

Aceleași caracteristici de amenajare modernă le poți observa chiar și această baie, unde mobilierul și ușa sunt un maro închis, specific mahonului. Se oferă contrast puternic atât prin culoare, cât și prin stil, mai ales față de aspectul neted și lipsit de textură al pereților, trend ce este aparent foarte specific stilului modern. Cu toate acestea, în scop practic, cât și estetic, obiectele adiționale regăsite în baie ajută prin umplerea spațiilor goale și lipsite de informație din întreaga încăpere. Vezi ca exemplu un suport pentru prosop, o bară de susținere aproape de cadă, un raft subtil sau o lumină încastrată în perete, aduc ceva în plus care să susțină detaliile aduse  de lustra principală din centru. Deși sunt detalii mici, oferă un impact sesizabil.

Acesta este doar un exemplu de amenajare modernă a unei case de dimensiuni mai mici, oricum, există numeroase astfel de exemple prin care constrângerea impusă de lipsa spațiului, este eliminată doar de câteva idei ingenioase ale designerului. Precum fiecare idee este unică, la fel și fiecare amenajare va împărtăși aceleași caracteristici, adică nu trebuie să îți dorești ceva similar cu ce ai văzut la un vecin sau la un prieten, dar mai degrabă să descrii felul în care vrei să te simți atunci când te întorci acasă și te uiți în jurul tău. Indiferent de ce preferințe ai avea, odată ce totul este gata, nu trebuie să rămâi cu nici un dubiu că ceea ce vei întâmpina, în mod sigur va fi o experiență pe termen lung.

This Post Has 15 Comments

 1. Diana Timofte

  Foarte util si informativ articolul ! Cu putina imaginatie, intr-adevar putem face si spatiile mici sa fie cochete 🙂

 2. Luca Raluca

  Eu consider ca orice spatiu poate sa fie decorat cu bun gust, indiferent de dimensiuni! Mi-a placut tare mult articolul tau, este plin de informatii utile.

 3. Irina Sima

  Spatiul e o problema generala si atunci cand il ai si atunci cand nu il ai. Totul tine de imaginatie si buget. Foarte bune sfaturi.

 4. Georgiana Sabina

  Stau foarte prost cu spatiu, la ai mei ca la ai mei, dar camera mea e mica rau, cun le mut, cum le asez, parca tot nu sunt multumita.

 5. Mirela Marin

  Chiar și pentru spațiile mici există soluții de amenajare corectă, confortabilă și mai ales în stilul plăcut de .. ocupant 🙂
  Ai punctat foarte bine, mi-a plăcut rezultatul.

 6. Ioana M

  Spatiul e o problema pentru oricine si mi se pare ca se pot gasi ingenioase sa amenajam bine

 7. Stan Bianca

  Chiar utile sugestiile

 8. Albu Steluta Georgiana

  Faorte bine punctat totul! Urmeaza in vara sa fac si eu cateva modificari si imi vin bine aceste sugestii.

 9. Golumbu Raluca

  Interesant si util articolul

 10. Mihaela

  Nu pot spune ca sunt talentata la amenajari dar urmand sfaturile tale cred ca o sa ma descurc sa aduc armonia in casa mea.

 11. Pulbere de stele

  Da, imi doresc o amenajare moderna, dar nu pot renunta la toata mobila veche din casa. Sunt amintirile mele acolo, ma doare sa nu mai vad chiar nimic din ceea ce am folosit zeci de ani buni…

 12. Rokolla

  De multe ori mi-am dorit sa am un spatiu putin mai mare. Nu cu mult, dar cativa m-ar fi ajutat. Evident ca am fost nevoita sa ma adaptez. Propunerile tale sunt excelente

 13. Catalina Coman

  Cu unele mici trucuri, putem oferi iluzia de spatiu, intr-adevar. 😀 Faine ideile tale.

 14. Aliceee Traveler

  Eu stau la apartament deci m-am luptat din greu cu renovarea tocmai din cauza spatiilor mici. Evident la casa e altceva, mai poți improviza, dar la apartament e greu. Poate un designer mi-ar fi făcut viata mai ușoară.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.