Decorarea unei mese festive in trei pasi

Decorarea unei mese festive in trei pasi

Urmeaza o sarbatoare si nu stii cum sa-ti decorezi masa? In continuare o sa iti prezint decorarea unei mese festive in trei pasi de baza, avand ca suport vizual produse din magazinul Charisma. Cu aceste decoratiuni si cadouri, succesul iti este garantat. Motto-urile lor sunt: „arta de a fi unic” si „magazinul care te reprezinta”. Pentru ca in curand vine Pastele, magazinul are o reducere de 20% la produsele din categoria dedicata servirii mesei.   Daca introduci codul MASAFESTIVA12 vei mai primi inca 10% reducere la produsele introduse in cos.

Aranjamentul unei mesei festive are o mare importanta in a pregati sarbatoarea, indiferent ca este zi de nastere, cina romantica, Craciun sau Paste. El da tonul potrivit sarbatorii si presupune acordarea unei atentii speciale fiecarui element, de la fata de masa pana la decoratiunile in ton cu sarbatoarea. O masa frumos aranjata, plus mancarurile si bauturile delicioase, spune multe despre ospitalitatea, gustul si stilul amfitrionilor, avand un aspect estetic important in pregatirea pentru o petrecere sau o sarbatoare. In functie de specificul sarbatorii se pot alege decoratiuni dedicate, detalii cu care iti poti surprinde placut oaspetii. Poti merge dincolo de o masa clasica cu fata de masa si servetele asortate, adaugand obiecte din ceramica, sticla, flori, platouri si fructiere, diferite forme de lumanari, precum si alte mijloace decorative sub forma de crengute de brad si stelute pentru Anul Nou sau Craciun, iepurasi si oua frumos incondeiate de Paste, inimioare pentru o cina romantica. Alege un look specific sarbatorii, astfel incat rezultatul sa fie armonios si nu un potpourri fara sens. Combina texturi, culori si materiale creand atmosfera dorita a mesei festive.

Pasul 1: Vesela si tacamurile

Daca te gandeai sa incepi decorarea unei mese festive incepand constructia de la fata de masa, nu ar fi ceva gresit, doar ca iti recomand sa incepi cu selectia combinatiei potrivite dintre vesela, tacamuri si pahare. Ce vesela, tacamuri sau pahare sa folosesti? Exista o multime de posibilitati:

Vesela este protagonistul principal:

  • Clasica, alba cu sau fara dunga aurie
  • Inflorata
  • Rustica
  • Colorata

Set tacamuri

  • Clasice, argintii
  • Forme moderne
  • Inflorate

Pahare

  • Atingere sobra si atemporala
  • Eleganta fina
  • Clasice complete

Vezi si: Cozonac traditional. 8 Trucuri pentru a face cozonaci gustosi si pufosi

Platouri si fructiere

  • Clasice, atemporale
  • Elegante si de bun gust
  • Vintage
  • Romantice
  • Functionale

Pasul 2: Textile

Dupa selectarea pieselor de baza, trebuie ales mediul pe care doresti sa-l creezi. Aici intervin textilele: fata de masa, napronul, servetele, placemats. Acestea trebuie sa stabileasca un dialog intre diferitele feluri de mancare, vesela si restul decoratiunilor mesei. Tu alegi! Fara acestea masa ar fi mult mai saraca.

Fete de masa, napron, servete

  • Atemporale, clasica fata de masa alba
  • Indraznete si funky
  • Originale, inflorate aducand prospetime
  • Melanj modern

Pasul 3: Decoratiuni

 In functie de tematica petrecerii, de sarbatoare si de designul si culorile vaselor, tacamurilor, paharelor si textilelor se pot adauga diverse decoratiuni.

Flori si crengute inflorite

In curand urmeaza Pastele, iar florile au invadat gradinile in izbucnirea lor primavaratica, asa ca cea mai practica si la indemana optiune pentru a inveseli o masa festiva sunt buchetele de flori. Poti adauga buchetele mici de flori si pe farfurie sau servete.

Bomboane colorate

Daca sarbatoarea ta se afla in sezonul rece cand florile au parasit de mult gradinile sau daca ea se adreseaza unui copil, poti folosi bomboane colorate pentru un plus de culoare.

Figurine 

Pentru a fi in ton cu sarbatoarea poti adauga figurine. Exista figurine de toate felurile: ceramice, de sticla sau orice alt material, de toate dimensiunile si formele. Alege obiecte nici prea mari, nici prea mici, care sa corespunda dimensiunilor mesei, astfel incat sa nu invadeze spatiul destinat veselei, tacamurilor facand dificil mancatul.  Uita-te la cele existente in magazinul Charisma si sigur vei gasi acolo ceva potrivit cu sarbatoarea si restul constructiei mesei festive.

Lumanari

Lumanarile sunt dupa parerea mea actorii secundari care dau forma si eleganta mesei festive. Combinarea suporturilor de lumanări de diferite inaltimi si dimensiuni  adauga o nota calda atmosferei, facand masa festiva mult mai placuta si mai speciala. Trebuie tinut cont ca lumanarile sa nu fie parfumate pentru ca pot intefera in mod negativ cu aromele bucatelor. Eu optez in general pe o ghirlanda de lumina pe mijlocul mesei, ca cea mai sigura optiune.

Servete pliate artistic 

Cauta o modalitatea artistica de a plia servetelele sau poti folosi inele speciale pentru prinderea lor. 

Pas cu pas, asa se decoreaza o masa festiva astfel incat sa descrie personalitatea celui care o asambleaza si a celor care se bucura de ea. Uite, de exemplu, care sunt detaliile mesei de Paste a lui  Daniel.

Cumpara-ti si combina cea mai bune vesela cu diverse figurine, flori si lumanari fara sa-ti fie teama de culori. Ofera-ti un capriciu „deco”. Bucura-te de masa ta festiva de sarbatoare!

Te-a inspirat in decorarea unei mese festive vreuna din imaginile cu produsele magazinului Charisma? Care ti-a placut cel mai mult?

 

Pozele sunt preluate din pagina de FB a magazinului Charisma

29 de comentarii la „Decorarea unei mese festive in trei pasi

  1. Ce platouri și fructiere frumoase, mi-a rămas gândul la ele! Îmi place să decorez masa, si nu numai, atunci când sunt evenimente speciale.

  2. Imi plac decoratiunile cu elemente baroc, mult auriu si opulenta :))) Sper sa am ocazia sa decorez si eu odata masa asa dupa inima mea

  3. Si eu incerc sa ma gandesc cum decoram masa in acest an. Momentan am pregatit fata de masa, mereu o lasam pe ultima zi si nu o gaseam pe cea care trebuie. Acum trebuie sa ma ocup de decoratiuni… Mersi pentru idei!

  4. Cat de frumos ne-ai scris și arătat 😍😍👌👌. Acum chiar nu mai am nici o scuza în a nu pregăti cum trebuie masa, hi
    hi 🙈

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.