De ce este atat de eficient marketingul online

Ai nevoie de inspiratie in marketingul online? Vrei sa afli lucruri noi legate de el? Vrei sa aprofundezi cunostiintele existente? Iti doresti sa vezi cateva studii de caz? Eu, da. Acum aproape doi ani am facut un curs de marketing online, asa ca am vrut sa vad lucrurile si prin prisma celor de la Oxford University Press, autorii Richard Gay, Alan Charlesworth si Dr. Rita Esen, in  cartea „Marketing on-line” publicata la Editura All.

MARKETING ON-LINE
de Richard Gay, Alan Charleswoth, Dr. Rita Esen
Categorii: Carte academica, Economie, Marketing
Numar pagini: 556
Data publicatie: 01.06.2009De ce este atat de eficient marketingul online

In mare si ei spun aceleasi lucruri, marketingul online ofera libertatea de a face publicitate si de a promova niste produse sau servicii intr-un mod mai ieftin si mai usor decat cel traditional, primind totodata un raspuns rapid al potentialilor clienti. Prin marketingul online poti deveni foarte eficient alegand una sau mai multe strategii si urmarind o vizibilitate mai mare a unui site in ideea cresterii rentabilitatii investitiei (ROI).

De ce este atat de eficient marketingul online

Aceasta carte vrea sa-ti demonstreze de ce este atat de eficient marketingul online si cum anume poti ajunge la aceasta eficienta. Cartea este impartita in 13 capitole, fiecare tratand un anumit aspect legat de marketingul online, iar strategiile constituie capitolul al doilea. Chiar daca cartea a fost tiparita in 2007, lucrurile scrise sunt de actualitate si descriu idei de marketing care stau la baza disciplinei.  Marele plus il constituie studiile de caz cu analiza unor entitati economice, studii care demonstreaza moduri in care anumite probleme au fost  identificate sau solutionate sau rezolvate sau toate trei la un loc.De ce este atat de eficient marketingul online

In cadrul fiecarui capitol exista studii de caz pe scurt si un studiu de caz la sfarsit de capitol, care se focalizeaza  pe fixarea si intelegerea mai buna a subiectului capitolului, incheindu-se cu intrebari. Bibliografia, listele de materiale pentru a fi citite, linkurile web ce te conduc spre resurse online, in care subiectul este tratat mult mai amplu, sunt elemente de continut care aduc sustinere.

Mi-a placut mult tratarea  fenomenului blogului si puterea pe care a capatat-o acesta si folosirea sa ca parte a activitatii de marketing online. Blogul este folosit in general pentru prezentarea informatiilor intr-un format mai putin oficial, mult mai apropiat de modul de intelegere al unui simplu consumator si continand foarte multa emotie.

De ce este atat de eficient marketingul online

Avantajele folosirii marketingului online

  • cost redus;
  • masurarea eficienta a tuturor elementelor unei campanii de marketing online;
  • genereaza trafic si vanzari imediat;
  • campanii de marketing puse in aplicare foarte rapid si orientarea lor catre un public specific;
  • nivel mare de flexibilitate in modificarea campaniilor ;
  • SEO care poate plasa pe prima pagina sau in primele randuri compania, produsele, serviciile;
  • apropierea de publicul tinta.

Strategii

  • Search Engine Optimization (SEO) si Search Engine Marketing (SEM);
  • Social Media ( Linkedin, Pinterest, Facebook, Twitter, Instagram, etc);
  • Plata per clic (PPC);
  • Marketingul dispozitivelor mobile;
  • Blogging ;
  • E-mail sau  marketingul prin e-mail;
  • Afiliere de marketing;
  • Publicitate si bannere;
  • Anunturile cu continut media interactive, cum ar fi directoarele video online;
  • Retelele de publicitate.

De ce este atat de eficient marketingul online

Acestea sunt cateva concluzii la care vei ajunge citind aceasta carte. Internetul constituie o platforma importanta pentru construirea de relatii cu clientii si cresterea nivelului lor de retentie, pe care ar fi pacat sa nu le folosim la adevarata lor valoare pentru a creste valoarea vanzarilor. Marketingul online este un mediu puternic de publicitate care vizeaza publicul tinta si zona de promovare a afacerii, cum nimic altceva n-o mai poate face astazi. As putea spune ca el este de o importanta vitala oricarei afaceri. Pentru a intelege modul cum functioneaza marketingul online, citeste aceasta carte!

 

P.S.

Gasesti o gama larga de resurse de predare si invatare in mai multe domenii la adresa: oxfordtextbooks.co.uk.

22 de comentarii la „De ce este atat de eficient marketingul online

  1. Pare foarte utila, pe mine ma intereseaza subiectul. Traim intr-o lume in care marketingul este mai mult decat necesar pentru a face ceva in orice domeniu ai activa.

  2. Este o carte cu adevarat utila si trebuie citita cu atentie, dar mai ales sa ne ramana ceva in cap pentru a ane fi utila cu adevarat.

  3. Totul se leaga de internet acum. Ieftin si rapid, plus oportunitati uriase de a face bani din publicitate. Cam asa vad eu lucrurile. Pasiune sa ai pentru asa ceva, eu una recunosc ca nu am rabdare pentru promovarea online.

  4. Sunt convinsa ca e o carte foarte utila tuturor boggerilor si nu numai lor. Dar presupun ca este cumva upgradata, de zece ani incoace s-au schimbat tare multe pe taramul marketingului …

  5. Cartea aceasta mi-a scăpat din lista celor citite pe domeniul acesta. Cred că faptul că e din 2007 m-a ținut departe de ea, dar am să-o dau o șansă, măcar de curiozitate.

  6. Daca ajungi sa intelegi mecanismul acestui marketing afiliat si promovezi produsele intr-un loc cheie, poti ajunge sa castigi multi bani si fara foarte mare efort. Foarte interesanta cartea …. buna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.