Ghid de cumparat perne si pilote de calitate

Ghid de cumparat pilote
Ghid de cumparat perne si pilote de calitate. Cate ore iti petreci in pat?
   Dormi, lenevesti, poate te uiti la televizor sau citesti o carte, dar stai in pat in medie 8 ore pe zi, 56 ore pe saptamana, 224 ore pe luna, 2688 ore pe an, iar la o medie de varsta de 72,5 ani, ( media sperantei de viata a barbatilor si femeilor din Romania) 198 880 ore.
Dormim aproape o treime din viata. O multime de timp !
   Pentru a putea functiona optim avem nevoie de un somn de calitate. Atunci de ce sa nu dedicam o parte din bani pe lucruri care sa ne ajute sa dormim mai bine:  lenjerii de pat, paturi, saltele, perne si pilote de calitate, in special perne puf gasca. pilote 4 anotimpuri,  pilote puf gasca
astfel incat sa obtinem calitatea somnului REM (Rapid Eye Movement- somnul de tip profund in care se produc visele). Suferi de dureri de spate? Cum sa dormi pentru a le ameliora
Pilota mica sleep puf si pana de gasca, bumbac 100%
Pilota sleep puf si pana de gasca, bumbac 100% Densitate: 300 g/m²  Dim: 140 X 200 cm
Ghid de cumparat perne si pilote de calitate Pilota sleep puf si pana de gasca, bumbac 100%
Pilota sleep puf si pana de gasca, bumbac 100% Green Future Dim: 220 X 200 cm
Ghid de cumparat perne si pilote de calitate- Pilota Domine bumbac puf gasca
Pilota Domine bumbac 80% puf de gasca + 20% fulgi de gasca Cantitate umplutura: 150×200 cm: 900 g
  Pentru ca ne aflam in anotimpul rece confortul termic necesar somnului de calitate este asigurat de perne moi si pilote calduroase. Dar care este perna si pilota cea mai potrivita?
  Pentru fiecare raspunsul este diferit pentru ca resimtim in mod subiectiv confortul, dar ne putem ghida dupa o serie de factori:
 

    A. Umplutura

 
 Unii vor ca stratul izolant sa fie alcatuit din lana, altii vor pene, microfibre, bumbac, fibre siliconizate sau diverse amestecuri. Acest lucru este de obicei determinat de:
  1.  Hipoalergenice si antibacteriene.  Cercetatorii au stabilt ca 25% din totalul alergiilor si aproape jumatate din conditiile astmatice sunt atribuite alergenilor provocati de acarienii existenti in casa. Covoarele, saltelele, paturile, pernele, pilotele sunt mediul ideal de dezvoltarea a acarienilor. Daca ai pe cineva in familie care este alergic este important sa alegi o pilota cu umplutura de baza-nonalergenica. Pilotele cu puf de gasca au aceasta protectie fixata permanent in pene, aceasta rezistand si in cazul unor curatiri frecvente.
  2. Capacitatea de curatare, spalare. Pentru a fi practice pilotele trebuie spalate sau curatate in mod regulat, unele se pot spala la masina dar altele cum sunt pilotele din puf de gasca trebuie spalate profesional.
  3. Confort. Diversele straturi de umplutura izolante: bumbac, lană, poliester, matase, puf sau diverse amestecuri se resimt in mod diferit.
 Ghid de cumparat pilote. Nivelul de izolatie al camerei
Lenjerie de pat Finet 3D 6 piese, pechinez
Lenjerie de pat Finet 3D 6 piese, pechinez
Lenjerie de pat Finet 3D 6 piese, flamingo
Lenjerie de pat Finet 3D 6 piese, flamingo
Lenjerie de pat Finet 3D 6 piese, pisic alb
Lenjerie de pat Finet 3D 6 piese, pisic alb
Lenjerie de pat Finet 3D 6 piese, leu
Lenjerie de pat Finet 3D 6 piese, leu

 B. Nivelul de izolatie al camerei

 
  Daca camera este insuficient izolata temperatura va scadea pe timpul noptii, iar daca este bine izolata temperatura va fi constanta.  Greutatea si puterea de umplere ale pilotei vor diferi in functie de aceste date.   Un exemplu bun il constituie pilotele de iarna din puf de gasca: la 250-350 inch³ izoleaza foarte putin, de la 350-600 inch³ mediu, iar de la 750 inch³ in sus sunt considerate de calitate superioara si tin incredibil de cald.Ghid de cumparat pilote. Anotimp si temperatura fluxului de aer
 

     C. Anotimp si temperatura fluxului de aer

Odata cu schimbarea anotimpului se impune si schimbarea pilotei, pentru vara exista variante mai subtiri si usoare, dar in anotimpul rece cautam una mai confortabila si calduroasa, o pilota de iarna. Da, chiar si in sezonul cald exista pilote- pilote de vara. Ele au un rol important incercand sa regleze temperatura, in acest anotimp ele au de infruntat ventilatia naturala dar si pe cea mecanica- actiunea aparatelor de aer conditionat sau ventilatoare.
 

  Eu, de exemplu prefer pilotele din puf de gasca. Aceste pilote desi sunt putin mai scumpe sunt foarte dorite, populare, avand o multime de avantaje. Daca un lucru este extrem de popular inseamna ca vine cu unul sau mai multe elemente speciale ce-l diferentiaza de restul de pe piata, iar daca ai o astfel de pilota i-ai observat deja beneficiile cele mai importante: caldura si durabilitatea. In plus sunt usoare, ocupa loc putin, au o mare respirabilitate, permeabilitate, durabilitate, creeaza un confort termic si senzorial chiar si in cele mai reci nopti de iarna. Unele pilote cu umplutura  sintetica pot fi comparate la achizitionare cu cele cu puf, dar cu timpul isi vor pierde din proprietati. Este important ca o pilota sa pastreze  corpul cald, dar fara a pastra si umiditatea, transpiratia, astfel va deveni usor incomoda. Cu cele din puf de gasca toata noaptea corpul tau se va simti confortabil si va fi la fel de uscat ca si atunci cand te-ai bagat in pat. Valoarea reala se afla in calitate.

Pilota Natur din pene de gâscă
Pilota Natur din 100% pene de gasca Densitate 250 g/m²
Ghid de cumparat perne si pilote de calitate = Pilota puf si pana de gasca
Pilota puf si pana gasca  90% pene gasca 10% puf  Dim:140 x 200 cm
Ghid de cumparat perne si pilote de calitate Perna Memory Aloe Vera Ergonomica
Perna Memory Aloe Vera Ergonomica sustinere exacta pentru gat si cap, 42x72x12 cm

Sper sa te fi ajutat acest ghid de cumparat perne si pilote de calitate si de astazi sa ai un somn mai lin, mai odihnitor.

Suferi de dureri de spate? Saltea cu memorie, bambus, 3D, Somnart Memory Bambus 140x200x16cm,, husa cu Bambus lavabila si detasabila cu fermoar, manere, 3D, fermitate medie
Saltea cu memorie, bambus, 3D, Somnart Memory Bambus 140x200x16cm
Suferi de dureri de spate? Saltea cu memorie, Somnart Optimax Memory 180x190, grosime 18cm, cu spuma memorie
Saltea cu memorie, Somnart Optimax Memory 180x190, grosime 18cm
Suferi de dureri de spate?Saltea ortopedica SomnArt Premium Pocket Multilayer, arcuri impachetate, 2 cm memorie, husa detasabila, 90x200x 24 cm
Saltea ortopedica SomnArt Premium, arcuri impachetate, 2 cm memorie, 90x200x 24 cm

33 de comentarii la „Ghid de cumparat perne si pilote de calitate

  1. Cat timp am locuit in casa parintilor, obisnuiam sa ne invelim iarna cu plapuma. Acum, de vreo 7 ani de fapt de cand locuiesc in Bucuresti, am renuntat la ea in favoarea pilotei cu puf de gasca. Mi se pare geniala pentru ca isi pastreaza calitatile in timp si ca sunt usor de spalat sau de imbracat. Am cumparat una chiar de la Elider si am fost multumita de ea!

    1. Am renuntat si eu la plapuma de ceva timp, era prea grea, ocupa loc si nu ma simteam confortabil acoperita cu ea. Am descoperit capacitatea izolanta a penelor dupa Revolutie, cand au invadat gecile chinesti, turcesti, cu astfel de strat izolator.

    1. Ma gandeam ca nu am spus nimic de nanofibra, a carei structuri imită puful de gasca. Ea este o fibra elastica care nu absoarbe praful, retine aerul si absoarbe transpiratia. Poate fi o varianta buna a pilotelor cu puf, dar tot nu-i egaleaza calitatile acesteia.

  2. Interesant articolul si foarte util. Eu numai pilote folosesc de cativa ani si intentionez sa le schimb pentru iarna urmatoare, sa luam atat pentru noi cat si pentru baieti, pilote cu puf de gasca. Deja ne-am uitat pe site si avem facut o lista destul de lunga 🙂

    1. Se pot duce la o curatatorie profesionala. In cazul meu le-au trimis la Bucuresti si s-au intors in doua saptamani, dar n-am facut aceasta operatie iarna, ci pe la mijlocul toamnei.

    1. Noi am ales sa dam centrala la o temperatura de 21 de grade si asa merge sa dormim cu pilota cu puf. Atunci cand am crescut temperatura am avut probleme din cauza aerului prea uscat din camere.

  3. Inainte se numeau "dune", majoritatea umplute cu pene de gasca, erau insa mult prea voluminoase nefiind lucrate cum trebuie. Cred ca nu m-as mai putea intoarce la plapuma aceea clasica atat de greoaie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.