Cuiburi din cartofi

Cuiburi din cartofi

     Nu-i o magie, totu-i simplu in bucatarie. Din cativa cartofi poti face trandafiri pe care-i poti servi la micul dejun sau brunch. Nu-i asa ca-s o bucurie? Crocanti la exterior si cremosi in interior, pe un tron de morcovi sau doar o rosie, umpluti cu omleta incoronati cu un ou-ochi si cu multe ierburi, ei sunt vedeta de astazi la Miercurea fara carne, cuiburile din cartofi.
 

 
 
Ingrediente:
– 3 cartofi;
– 1 morcov;
– 50 gr cascaval;
– 2 oua;
– 6 rosii uscate;
– oregano;
– un praf de sare, piper;
– un strop de ulei;
Mod de preparare:
  Se dau pe razatoare cartofii si morcovii feliindu-se in mici cercuri. Intr-un bol se amesteca feliile cu putina sare, ulei si piper. Formele de hartie se aseaza in fiecare adancitura a tavii pentru briose si se incepe umplerea lor mai intai pe suprafata laterala si apoi pe cercul bazei cu feliute de cartofi si morcovi.
Se lasa cam 15 minute in cuptor sa se coaca si apoi se umplu cu cascaval, ou batut si bucatele de rosii uscate. Un cuib l-am umplut cu un ou intreg, dar a fost greu de apreciat mai apoi cand s-a copt bine albusul astfel ca galbenusul mi-a iesit cam prea bine facut.
 Rezultatul este elegant si delicios.
               Pofta buna!
PS. Daniel are merisoare si alte bunatati.
Citeste:  Orez brun cu legume gratinate

14 comentarii

  1. arata minunat 🙂 sunt fan cartofi, sunt mai buni la cuptor, si poate o sa o incante si pe cea mica. o sa incerc si eu ceasta reteta. cred ca exista loc si de alte improvizatii, nu?

  2. Pff. Tocmai când mă pregăteam sa mă pun la somn nemâncata am reușit sa dau de acest articol. Arata foarte bine. Cred ca l-ar ajuta pe fiul meu sa devină mancacioș. Trebuie sa încerc chiar dacă nu îmi place în bucătărie. ..

  3. Arata tare bine. Nu m-as fi gandit vreodata sa fac in forme de briose…asemenea delicatese! 🙂

  4. o idee buna pentru mine, cand sunt in pana de retete, partea proasta ca am ajuns pe blogul tau la 12,30 noaptea 😀

  5. Eu fac pizza din cartofi si imi place foarte mult! E o mancare pe care am invatat-o in adolescenta si poate fi savurata oricand.

  6. Arata foarte misto. Nu am incercat niciodata, dar chiar zilele trecute ma uitam la niste retete de acest gen

  7. Arata bine, dar noi am renuntat la cartofi, tot ce are amidon. Asa ca poate doar pentru musafiri o sa incerc reteta.

  8. Valeleuuuuuuu …. ce pofta mi-ai facut. Arata tare bine si cred ca sunt si delicioase.

Lasă un răspuns