You are currently viewing Stopabuzuluidealcool.ro, un site dedicat responsabilizarii consumului abuziv de alcool

Stopabuzuluidealcool.ro, un site dedicat responsabilizarii consumului abuziv de alcool

 

  Programul „HEINEKEN pentru Comunitati” a ajuns  in judetul Dolj la a cincea editie, iar incepand cu anul acesta s-a extins ca arie de implementare si aplicanti depasind Craiova, incluzand Breasta, Bucovat, Cerat, Malu Mare, Sadova, Lipovu. Directia prioritara de finantare pentru aceasta comunitate doljeana a fost in acest an sanatatea.
Directii 2016 ale programului de responsabilizare sociala HEINEKEN pentru Comunitati
  In urma evaluarilor reprezentantilor HEINEKEN pentru Comunitati, pentru judetul Dolj a fost ales pentru a primi finantare proiectul „Stop abuzului de alcool”, depus de catre asociatia Evolve impreuna cu asociatia ASBO (ASociatia Bloggerilor Olteni).
  Scopul proiectului este de a informa, constientiza si sensibiliza elevii de 10-18 ani asupra problemelor provocate de abuzul de alcool.
Stopabuzuluidealcool.ro, un site dedicat responsabilizarii consumului abuziv de alcool
  Activitatile derulate de catre membrii acestor doua asociatii si cele viitoare le puteti urmari pe site-ul dedicat responsabilitatii consumului abuziv de alcool – Stopabuzuluidealcool.ro.  Tot aici puteti urmari toate aparitiile televizate: Alto Media, GTV, Alege TV, la Radio Craiova, in presa: Cuvantul Libertatii, Jurnal Romanesc, Craiova Forum, Oltenasul, Stirea de Dolj, Ultimele Stiri sau pe site-urile partenere, referitoare la fiecare pas al proiectului. Proiectul este larg mediatizat si in social media datorita implicarii bloggerilor olteni si  pe site veti gasi toate linkurile catre articolele lor.
  Despre lansarea proiectului v-am informat in articolul Am dat startul proiectului – Stop abuzului de alcool!, iar despre modul in care puteti folosi si descarca aplicatia mobila Abuz Alcool, cea care si-a propus conturarea unui heatmap si posibilitatea raportarii abuzurilor direct catre Politie, v-am ghidat pasii intr-un videoclip pe care-l puteti gasi in articolul Aplicatia pentru Android – Abuz Alcool.
Descarca aplicatia Abuz Alcool!
 Si tu poti fi beneficiarul indirect al acestui proiect descarcand si utilizand in caz de necesitate aplicatia mobila sau doar urmarind studiile de caz, videoclipurile cu exemple sau contraexemple date de catre personalitati, precum si informatiile utile despre alcool de pe site.
Si tu poti fi beneficiarul proiectului Stop abuzului de alcool

This Post Has 21 Comments

 1. o lume perfecta

  Daca nu cunosti pe nimeni cu probleme ti se pare ca nu exista… Dar ele exista si mi se pare foarte buna aceasta campanie de constientizare

  1. Raluka

   Urmarim o educatie informala cu profesori, medici, voluntari, dar cea mai importanta este cea n0n-formala cu elevii de la 10-18 ani, cei care nu constientizeaza problemele provocate de abuzul de alcool.

 2. Irina Sima

  E pacat ca e trebuie o apliatie pentru asta. Eu nu inteleg cum unii oameni nu consuma alcool cu masura. Eu una daca stiu ca dupa o frptura pot se beau doar un pahar de vin sau de bere, pai atat beau. Bauturile spirtoase nici nu le suport.

  1. Raluka

   Mai grav este faptul ca se vinde alcool minorilor, iar ei la aceasta varsta sunt usor influentabili si usor teribilisti.

 3. Ioana Radu

  Mi-ar placea sa existe cat mai multe astfel de proiecte, iar oamenii sa se implice pe cat de mult posibil. Cam toate chestiile care exista astfel incat o societatea sa se dezvolte sanatos sunt bine-venite intotdeauna.

  1. Raluka

   Sunt destul de greu de implementat datorita costurilor pe care le implica dezvoltarea unei aplicatii, a unui site sau a publicarii materialelor de informare.

 4. Lamiita Petre

  Un subiect foarte sensibil si din punctul meu de vedere este o lupta foarte grea. Dintre toate persoanele pe care le-am cunoscut, niciuna nu a revenit la o viata normala. Dupa o dezalcolizare a recidivat dupa 1 an, apoi pauza inca 1 an acum iarasi. Slutara initiativa si sper sa se obtina si rezultate

  1. Ralucaok

   Scopul proiectului nostru este informarea si constientizarea tinerilor asupra problemelor provocate de abuzul de alcool. Ei sunt la inceput de drum, sunt usor influentabili de catre anturaj, teribilisti, dar o educare informala cu profesori, medici, personalitati publice si oferirea unor alternative de petrecere a timpului liber pot avea impact si rezultate pozitive asupra lor.

 5. Georgiana Sabina

  Foarte interesanta aplicatia dar asta trebuia facuta de mai mult si nu doar intr o simpla aplicatie.

  1. Ralucaok

   Astfel se identifica zonele unde se vinde alcool minorilor, se semnaleaza in timp real prin check-in locul si politia poate interveni.

 6. Kaiyo Aino

  O initiativa laudabila!
  Foarte putin se vorbeste despre aceasta problema

 7. C. Croitor

  o initiativa laudabila. multe lucruri ar trebui interzise, consumul alcolului in public, barurile din fata scolilor…

 8. Paula Ion

  Nu stiam de aceasta aplicatie, dar cred ca nu este indeajuns.

 9. Gianina Urdea

  Este o foarte buna campanie de constientizare si speram sa dea roade!

 10. Ramona Gheorghe

  Cred ca fiecare ar trebi sa bea cu masura si sa nu fie nevoie de o astfel de aplicatie

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.