Am dat startul proiectului – Stop abuzului de alcool!

     Astazi, 22.09. 2016,  asociatiile Evolve si ASociatia Bloggerilor Olteni au dat impreuna startul proiectului „Stop abuzului de alcool”, proiect ce se inscrie in cadrul programului de responsabilitate sociala “HEINEKEN pentru Comunitati”.
Am dat startul proiectului - Stop abuzului de alcool!
   In cea de-a cincea editie a acestui program, Heineken in parteneriat cu Asociatia CSR Nest au ales sa sustina in judetul Dolj ca directie prioritara de finantare -Sanatatea.
  Dintre proiectele avand ca scop cresterea gradului de educatie si responsabilizare privind consumul abuziv de alcool, precum si restrictionarea comercializarii bauturilor alcoolice catre minori, a fost ales ca unic castigator proiectul nostru „Stop abuzului de alcool”, iar astazi a avut loc conferinta de deschidere.

 

   „Stop abuzului de alcool” s-a impus fata de celelate proiecte deoarece  a venit cu ceva nou: o aplicatie pentru Android, un site cu exemple si contraexemple video date de personalitati si multe articole pe blogurile oltene.
Am reusit sa demonstram ca vom avea cea mai mare vizibilitate  si cel mai mare impact asupra grupului tinta – tinerii intre 10 si 18 ani.
   Pe parcursul desfasurarii proiectului: 01.09.2016- 30.01.2017 va voi tine la curent cu activitatile si rezultatele sale alaturi de colegii mei, bloggerii ASociatiei Bloggerilor Olteni.
Stop abuzului de alcool!
    Ca obiective ne-am propus:
– informarea;
– constientizarea;
– sensibilizarea;
– oferirea unei alternative de petrecere a timpului liber;
– realizarea unei aplicatii mobile care sa contureze un heatmap cu zonele de risc;
– realizarea unui site cu studii de caz si informatii utile despre alcool.
  Beneficiarii proiectului vor fi tinerii intre 10-18 ani din Craiova, Breasta, Bucovat, Cerat, Malu Mare, Sadova si Lipovu.
  Te invit sa participi alaturi de noi si sa ne sustii dupa puterile tale. As vrea sa te emotionez si sa te mobilizez pentru aceasta cauza in viata reala si nu doar pe Facebook sau pe blog. Sigur ca un like sau un share conteaza in a promova un stil de viata sanatos in randul tinerilor, dar trebuie sa facem ceva si practic pentru ca dramele se intampla in viata reala.
Vino alaturi de noi!

28 de comentarii la „Am dat startul proiectului – Stop abuzului de alcool!

 1. Foarte greu dar nu imposibil, e un subiect sensibil care-mi evova amintiri neplacute. Doar o singura persoana dintre cele pe care le-am cunoscut dependente de alcool au reusit sa puna stop si sper si ii doresc sa nu recidiveze

  1. Deaorece eu sunt si parinte consider ca am o responsabilitate morala fata de tineri in a-i constientiza fata de consecintele consumului de alcool. Vom face o educatie informala cu profesori, medici si voluntari in comunitatile vizate. In acest proiect vom implica si managerii de locatii in a stopa vanzarea de alcool catre tineri, iar prin aplicatia de mobil oricine poate sa semnalizeze locurile unde acest lucru nu este respectat. Mai avem multe alte activitati pe care o sa le descriu pe masura ce se vor desfasura.

  2. Ma bucur mult Raluka, trebuie un proiect care sa aiba impact, bine gandit, sper sa reusiti ca acest viciu sa se mai diminueze. Doar discursuri, sunt in zadar, mintea le va fugi la cu totul alte probleme, exact ca la cursurile de la scoala, intra si ies la fel, de aceea am spus ca trebuie gandit dincolo de aceste discursuri, nu stiu ce anume, nu sunt un cap luminat, dar sunt sigura ca in acest proiect fac parte capete luminate. Nu stiu cum as putea sa vin in ajutor, doar sa iti spun ca am avut o poveste, cu doua persoane pe care le-am iubit.

  1. Speram sa implicam chiar si indirect cat mai multi beneficiari. Daca adultii stiu cat si cand sa consume alcool, tinerii inca nu se pot controla, dar pot consuma alcool irational si pot avea probleme din aceasta cauza. Orice persoana care nu poate sa-si controleze acest apetit s-ar putea sa evolueze in acest sens pana la alcoolism si dependenta de alcool.

  1. Ca adult si eu consum in niste limite alcool, dar problema o constituie tinerii care inca nu au maturitate in gandire. Ca factori de risc as pune accentul pe anturaj si cateodata pe mediul familial. As defini abuzul de alcool ca dobandirea unui obicei nesanatos si periculos pentru toate varstele.

  1. Adolescenta e varsta intrebarilor, a indoielilor si varsta la care incearca orice fara sa se gandeasca prea mult. Adolescentii de astazi sunt viitorul nostru, si avem fata de ei responsabilitate morala.

 2. Urasc persoanele care consuma alcool mai mult decat trebuie. Nu am avut in familie probleme de acest gen desi tatal meu mai consuma uneori mai mult decat limita stabilita dar este domol si nu deranjeaza in nici un fel. Nu am cum sa ii interzic dar nici nu sunt deacord ca acesti copii de nici 18 ani sa consume alcool. Au aparut atatea sucuri incat au cu ce sa se delecteze

  1. Am hotarat sa investim mai mult timp in educarea adolescentilor, caci ei sunt publicul tinta. Cu putina indrumare vor putea constientiza pericolele consumului de alcool astfel incat la maturitate sa aiba un mod sanatos si decent de viata.

  1. Multumesc de sustinere! Impreuna vom putea identifica zonele de risc in care tinerii consuma alcool si vom putea contura un heatmap. Atunci cand va fi gata aplicatia pe mobil te rog sa o descarci si apoi sa semnalezi daca vezi in vreun bar, restaurant tineri sub 18 ani care consuma alcool.

 3. Daca mi-ar sta in putere as interzice comercializarea alcoolului. Urasc alcoolul…nu beau de regula, mai gust o gura de bere sau un pahar de sampanie, dar atat..si in aceeasi masura nu pot suferi persoanele baute peste masura. Felicitari pentru initiativa voastra si mult succes in ce v-ati propus! Sper sa faceti cat mai multi tineri sa inteleaga cat de nociv este alcoolul, atat pentru sanatatea fizica, cat si pentru cea mentala!!

  1. Parintii sunt primii care trebuie sa-si investeasca mai mult timp in educatia copiilor, dar pentru un impact mai mare noi ne-am gandit sa cooptam diverse persoane admirate adolescenti, vedete din sport, muzica, oamenii de cultura, etc.

 4. ma gandeam ca, daca ar fi pedepse mai mari pentru cei care vand alcool minorilor, ar fi mai bine dar apoi mi-am dat seama ca nici asta nu este o solutie pentru ca pustii astia stau in gasti cu cei mai mari si, chiar daca nu li se vinde lor, cumpăra cei majori…

  1. In sprijinul organelor abilitate venim cu aplicatia online, ea va fi publica si la indemana oricui. Legislatia exista, mai ramane sa fie si pusa in practica, legea prevede amenzi de până la 2.400 de lei pentru persoanele fizice şi până la 7.000 de lei pentru persoanele juridice, plus privare de a practica anumite activitati.

 5. Tinerii vor fi mereu curioși să experimenteze, însă granițele sunt atât de subțiri încât nu pot decât să mă bucur văzând inițiativa voastră, sperând astfel să se conștientizeze pericolul consumului excesiv. Sunt o admiratoare a grupului vostru de bloggeri, mereu prinși în idei și proiecte noi. Vă felicit.

  1. Adolescenta este o varsta critica prin care trece toata lumea si eu am o adolescenta chiar acum sub acoperis. Pot avea un comportament dificil pe care parintii, profesorii nu-l pot intelege usor, in parte pentru ca au uitat ca si ei au fost la aceasta varsta rebeli. Erau alte timpuri, mai putine tentatii, dar eram la fel de curiosi si de nesupusi. Misiunea noastra ca adulti, mare parte din noi deja parinti este de a-i face sa constientizeze pericolele la care se expun. Pentru a-i atrage le vom oferi alternative de petrecere a timpului liber, astfel vom organiza spectacole cu piese de teatru, concursuri de desenat, concursuri sportive ce vor promova un stil de viata sanatos.

  1. S-ar putea sa se organizeze dar tu sa nu stii. Heineken pentru comunitati a sprijinit anul acesta proiecte nu numai in Dolj, ci si in comunitatile din Constanta, Harghita, Mures.

 6. Nu beau, și pot spune ca nici parintii mei nu au abuzat de el vreodată. O bere doua, dar nu mai mult, totuși îmi amintesc când tati adormea pe scaun când întrecea măsură, rar dar era amuzant.

  1. Beneficiarii directi ai proiectului sunt tinerii cu varste intre 10-18 ani. Binenteles ca ne-am bucura ca sa fie cat mai multi beneficiari direcri dar si indirecti: parinti, profesori, membrii comunitatii din care provin acesti tineri. Daca adultii au discernamant, tinerilor la aceste varste fragede le lipseste si un sfat ii poate salva de la esec.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.