Miercurea fara carnesanatate

Penne Quattro Formaggi

Ce reprezinta Quattro Formaggi? Cand romanii au inceput sa faca branza care sa tina mai mult timp, in special pentru a-si aproviziona legiunile, s-a folosit un cuvant nou: formaticum derivat din caseus formatus sau branza in forme. De aici a derivat cuvantul francez fromage, italian formaggio, provensala furmo sau catalana formatge. De obicei istoria unui fel de mancare deriva de la o regiune, o poveste, un bucatar. Aceasta este originara din sudul Italiei, loc unde se mananca paste alba, adica paste cu unt. De aici pana la Quattro Formaggi ( patru tipuri diferite de branza) nu a mai fost decat un pas si acesta se pare ca a fost facut de catre Marco Bianchi, nascut in 1978 la Milano. Mie mi se pare ceva ciudat la mijloc. Bucatarul nu are decat 40 de ani, e imposibil ca aceasta delicatesa sa nu aiba o istorie mai lunga. Indiferent cine este creatorul acestui topping de branzeturi, a avut viziune. Imi place pizza quattro formaggi, pastele quattro formaggi sau fondue din acest amestec in care sa introduc bucatele de paine, grisine, felii de legume crude sau chiar fructe. La aceste paste folosesc de obicei pe cele scurte: rigatoni, scoici, penne, dar in varianta americana se folosesc cele similare macaroanelor de erau acum catva timp populare la noi. Cu un astfel de fel de mancare vei nimeri gusturile tuturor varstelor si complimentele lor iti vor depasi asteptarile.

Ingrediente Quattro Formaggi:

  •  100 gr Gorgonzola;
  •  100 gr Brie;
  •  100 gr Mozzarella;
  •  100 gr Emmentaler;
  •  100 gr Cascaval;
  •  400 gr penne ;
  •  50 gr unt;
  •  100 ml lapte;
  •  100 ml smantana;
  •  doua oua;
  •  nucsoara, piper, sare.

Mod de preparare Quattro Formaggi:

  •          Se fierb pastele conform indicatiilor de pe pachet, astfel incat sa fie
    al dente. Se pune untul la topit intr-o tigaie,  se adauga smantana si
    apoi branzeturile taiate cubulete mici, ca sa se poata topi usor. Focul
    trebuie sa fie potrivit si se amesteca mereu pentru a obtine o
    compozitie omogena si ca sa nu se lipeasca. Se condimenteaza dupa gust cu nucsoara, sare, piper.
  •      Separat se bat ouale si se adauga impreuna cu laptele la branza topita avand grija ca mai inainte sa lasam branza sa se raceasca putin ..
  •    Se scurg pastele si deasupra se adauga compozitia de branza si se amesteca bine.
  •    Se transfera totul intr-un vas termorezistent si pe deasupra se presara parmezan, dar eu de aceasta data am pus cascaval .
  • Saptamana trecuta am pregatit aceeasi reteta, numai ca am adaugat si ciuperci si a iesit minunata.

Pofta buna!

17 comentarii la „Penne Quattro Formaggi

  1. Imi plac maxim toate ingredientele folosite si imi inchipui cu e gustul produsului final. Din pacate, nu mai am dreptul deocamdata la astfel de rasfaturi culinare, dar mi-a ramas gandul la ea.

  2. Nu sunt eu prietenă cu brânzeturile, mă rog, cu lactatele în general, dar de paste mi s-a făcut poftă… uf, de ce-i așa târziu când scriu asta? Vreau paste… 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.