Experiența MX4D și filmul The Marvels la Inspire Cinema Craiova

Experiența MX4D și filmul The Marvels la Inspire Cinema Craiova

Ești curios/curioasă  afli cum a fost experientă de vizionare a filmului The Marvels într-o sală MX4D? Și eu eram înainte de a participa la evenimentul de deschidere al noii săli MX4D Motion EFX din Craiova.  De fapt ce implică experiența MX4D? Dacă vreodată ti-ai dorit  urmărești un film în stil parc tematic, cu scaune care vibrează,  se  mișcă în concordanță cu acțiunea de pe ecran, ai noroc, a venit acel timpȘi încă nu am spus nimic despre trucurile precum ceață, mirosuri, jeturi de apă sau de aer. Darândurile de scaune MX4D se înclină simultan în toate direcțiile, vibrează frecvent, îți dau „pumni” în spate sau le poți spune efecte de „gâdilat”, în timp ce jeturi de aer țâșnesc din spătar, altele de apă te stropesc din mâner, iar picioarele îți sunt  lovite ușor cu ceva similar unor panglici. Este o nouă experiență de care craiovenii se pot bucura începând cu această săptămâna la Inspire Cinema din Electroputere Mall. Practic una din săli, numărul 7, a fost transformată în sală MX4D. Inaugurarea sălii a fost spumoasă ca și lichidul cu care am fost întâmpinați. Multe poze, dulciuri ochioase pe care era trecut numele sălii, socializare intensă, râsete sonore. Din partea asociației noastre, ASociația Bloggerilor Olteni am fost 14, dar n-am reușit să ne adunăm cât să facem o poză împreună. 

Despre film îți spun doar că după ce puterile lor se împletesc în urmă unui eveniment misterios, Carol Danvers, Kamala Khan și Monica Rambeau sunt obligate să coopereze pentru a salva universul. Atât, pentru a află restul vino la Inspire Electroputere să experimentezi magia MX4D.  Părerea mea este că adăugarea tuturor acestor game de efecte fac din urmărirea unui film o experiență captivantă, adaugănd a patra dimensiune, cum de altfel promite și titlul. Uneori, simțeam că fac parte cu adevărat din film, dar numai după ce a trecut ceva timp cât să mă obișnuiesc cu mișcările scaunului.  Pentru alții, vibrația constantă se poate simți exagerată, mai ales când ai mâncat recent, iar pentru alții după un timp vizionarea poate deveni monotonă, dar pentru mine a fost minunată și m-am distrat.

Din punct de vedere tehnic, MX4D folosește un ecran standard și o tehnologie de proiecție creând senzația de imersiune în acțiunea filmului prin manipularea mediului scaunului. Scaunele de pe fiecare rând sunt unite, astfel  pot fi comandate să se miște sau să se scuture în diferite moduri, la unison.  luăm fiecare efect în parte.

Efectele de mișcare și senzoriale

Efectele de mișcare și senzoriale: sunt concepute pentru a oferi o experiență multisenzorială. Mișcarea sincronă cu acțiunea de pe ecran, precum și diverse efecte asupra mediului, cum ar fi vântul, ploaia, ghionturile, luminile exterioare adăuga un strat suplimentar în imersiunea actiunii  filmului. În concluzie, MX4D oferă efecte 4D mișcare, aer, apă, miros, fum, efecte de lumină la un moment precis pentru o experiență 4D aprofundată.

  •  Mișcarea scaunului: A fost  prima mea experiență MX4D. Când a început filmul, scaunul s-a înclinat pe spate și prima grijă a fost pentru suc și floricele, așa  pe ultimele le-am pus jos, pe podea. Mi-a fost teamă  vor fi mișcări bruște și sucul se va vărsa pe mine, dar n-a fost cazul.  După ce au trecut câteva minute și m-am obișnuit cu efectele de mișcarecând am văzut  nimic nu se varsă pe mine și  pot bea sucul liniștită, m-am putut concentra la acțiunea de pe ecran.   Am putut simți că  mișc  împreună cu camera. A fost suficient pentru a avea un sentiment de a fi parte din acțiunea filmului.  În prima scenă de acțiune, scaunul se mișca cam alandala de ici colo, fără un motiv aparent.  așteptăm  mișcarea scaunului  se țină doar de mișcările camerei, dar e mult mai mult. Chiar creează magie,  după ce te obișnuiești. Ce nu mi-a plăcut a fost un miros vag de plastic al jeturilor de aer, dar bănuiesc  peste vreo săptămâna nu se va mai simți. Acum toate instalațiile erau noi, nefolosite, și cred  aceasta e explicatia. 
  • Vibrația scaunului: Mi-au plăcut vibrațiile, doar  pe unele nu le-am înțeles.  Mi s-a părut normal ca un pumn  creeze o vibrație puternică  atunci când lovitura venea spre mine, dar scaunul vibra la orice scenă de acțiune
  • Flash-uri luminoase: Mi-au plăcut. Porneau din spatele meu, stânga sus, dar dacă stăteai mai la marginea rândului, puțin mai sus, cred   vedeai sursa lor.
  • Fum:  Eu n-am simțit nimic de acest gen, doar am auzit alte persoane vorbind despre asta.
  • Mirosuri: Posibil  fi fost, dar eu n-am simțit decât cel de plastic care cred  provenea de la faptul  elementele scaunului erau noi. Ceea ce am simtit eu  nu cred ca faceau parte  regia filmului. Ideea diverselor arome este excelenta si as vrea ca ele so fie folosite de multe ori.
  • Sunet: nu a fost special, dar zic ca a fost sunet surround. 
  • Brize de aer: Or fi fost, dar eu nu le-am sintit. 
  • Jet de aer: Uneori, am fost lovită de un jet de aer presurizat, puternic. Nu mi-a displăcut, dar m-a luat mereu prin surprindere.
Experienta MX4D
  • Apă: În ciuda a ceea ce au spus alții, stropirea cu apă nu a fost deranjantă, a fost doar un mic spray și nu ajuge până la a stropi ochelarii. Mi s-a pulverizat apă doar o dată pentru a accentua coborârea din nava spațială în mareCam toate efectele sunt mai mult un truc, iti dau senzatii usoare in anumite momente ale filmului.

Care experiență este mai bună: MX4D sau IMAX?

Acum vine cireașa de pe tort, momentul când compar mere cu pere. Care experiență este mai bună: MX4D sau IMAX? Depinde cu adevărat de ceea ce cauți într-o experiență de vizionare a filmelor. Ambele oferă ecrane de dimensiuni mari și imagini de înaltă calitate, dar MX4D oferă efecte mai captivante, confort sporit, încurajează participarea publicului, în timp ce la IMAX (eu am fost in AFI ) ai parte de o experiență tradițională de vizionare a filmele cu o calitate mai bună a sonorului, a imaginii și cu un ecran mai mare. În cele din urmă, dacă IMAX sau 4DX este o experiență mai bună de vizionare a filmelor, depinde de preferințele tale si de tipul de experienta dorit. Ambele formate  ofera un mod unic și plăcut de a viziona filme, așa că ambele merită să le încerci pe ambele pentru a vedea cu care dintre ele rezonezi.

Vizionare plăcută!

4 comentarii la „Experiența MX4D și filmul The Marvels la Inspire Cinema Craiova

  1. Chiar m-ai făcut curioasă! Nu știu exact care va fi concluzia de final, dar aș încerca. În orice caz, cred în adaptabilitate, so, that is it!
    Mulțumesc pentru că ai împărtășit experiența!
    Hugs!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.