Festivalul Untold 2023. Concept creativ. Line-up

Festivalul Untold 2023. Concept creativ. Line-up

Mai este doar o lună până la cea mai așteptată experiență muzicală din țară,  festivalul UNTOLD! Ajuns deja la a opta ediție, și în acest an festivalul va fi  un tărâm al muzicii, magiei, prieteniei, bunei dispoziții.  Între 3 și 6 august, Clujul se transformă, renaște și capătă o nouă viață din rămășițele  predecedentului festival. Te mai miri de ce conceptul creativ din acest an este cel al păsării Phoenix? Deși legendele au fost ceva comun în trecut și au fost considerate de mulți oameni a fi adevărate, se pare că ele încă există și uite, ele sunt povestite până în prezent. În acest an legenda Untold este asociată cu pasărea din mitologia grecească Phoenix.

Pasărea Phoenix – conceptul creativ al festivalului Untold 2023

  Deoarece Phoenix are capacitatea de a reveni la viață după moarte, a fost folosită mereu ca simbol al diferitelor lucruri despre care se știe că pot fi reînnoite în viață, cum ar fi soarele, timpul, învierea și deși s-ar putea să te surprind ea a fost  folosită și ca simbol în creștinismul timpuriu. Ideea principală este că Phoenixul este folosit ca simbol al diferitelor lucruri regenerabile din viață,  un simbol al reînnoirii și al ciclului nesfârșit al vieții și a fost adesea folosit pentru a reprezenta speranța și posibilitatea unui nou început. Ea este adesea descrisă ca o creatură frumoasă și maiestuoasă, cu pene viu colorate și o coadă lungă, o pasăre mitică care era mai mult asociată cu regalitatea și clasele superioare, o pasăre unică care avea capacitatea de a renaște din propria cenusă. Toată mitologia o descrie ca emițând raze solare, având o aură aurie.  Nu este clar dacă grecii antici credeau în Phoenix ca o creatură reală. Cu toate acestea, mitul Phoenixului a fost o parte importantă a culturii grecești și încă se găsește menționat pe scară largă în literatură, artă și în alte forme de expresie cum este conceptul creativ de anul acesta al festivalului de muzică  din inima Transilvaniei, Untold.

Lineup-ul festivalului UNTOLD 2023

 Line-upul de anul acesta al Untold-ului este copleșitor, peste 250 de artişti naţionali şi internaţionali ce vor urca pe opt scene. Informații complete despre lineup găsești  pe https://untold.com/.  Organizatorii anunţă un tărâm al bucuriei de peste 235.000 de metri pătraţi, cu un vortex de lumini, unice în felul lor, la fel ca și pasărea Phoenix.  

În perioada 3-6 august, pe cele opt scene vor concerta cei mai importanţi artişti şi DJ-i din lume, reprezentând mai multe genuri muzicale. Artiştii de la mainstage sunt: Imagine Dragons, David Guetta, Martin Garrix, Armin van Buuren, Alok, Alesso, Ava Max, Bebe Rexha, B Jones, Eric Prydz, Fedde Le Grand, Ferg, French Montana, Justin Jesso, KSHMR, Olly Murs, Salvatore Ganacci, Steve Aoki, Thievery Corporation, Topic, Tujamo, WizTheMC, Years & Years, Zhu.

Scena Galaxy, casa techo a festivalului UNTOLD, este pregătită pentru cele mai mari nume din cultura underground: Tale Of Us, Amelie Lens, Ann Clue, Bedouin, Boris Brejcha, Camelphat, Charlie, Dixon, Kasia, Mahony, Marco Carola, Mathame, Mihigh, Nusha, Persic, Priku, Sara Bluma, Sit, Sublee, Vizan, Woo York Live.

De la trap, hip-hop, drum’n’bass sau dubstep, până la genuri experimentale, scena Alchemy este pregătită pentru cei mai cunoscuţi artişti naţionali şi internaţionali: Apashe, Borgore, Dub Fx & Woodnote, Valentino Khan, Alex Super Beats, Amuly, Azteca, Berechet, Deliric X Silent Strike, DOC, Fc DNC, Gheboasa, Grasu XXXL x Guess Who, Ian, Idk, Killa Fonic, M.G.L., Macanache, Marko Glass Ft. Bvcovia, Nane, Og Eastbull, Oscar, Paraziţii, Petre Ştefan, Puya, Rava, Şatra B.E.N.Z., Specii, Spike, Yny Sebi.

Scena Fortune reprezintă o destinaţie esenţială pentru toţi iubitorii de trance care doresc să se conecteze cu muzica şi să se bucure de o experienţă uplifting în cadrul festivalului UNTOLD, alături de: Alex Kunnari, Allen Watts, Aly & Fila, Anamē, Andrew Rayel, Artento Divini, Ben Gold, Bogdan Vix, Craig Connelly B2b Factor B, David Rust, Daxson, Drym, Ilan Bluestone, John O’callaghan & Bryan Kearney Pres. Key4050, Laura Van Dam, Madwave, Markus Schulz, Men-D, Nick Havsen, Nikolauss B2b Starpicker, Ruben De Ronde, Suncatcher & Exolight, The WLT, Uufo, William Schneider, Xijaro & Pitch.

Fanii genurilor deep house, tech house şi chill house se vor bucura de show-uri magice la scena Daydreaming, alături de: Acid Pauli, Am I Right (Live), Anthony Middleton (Audiofly),Day Dreamers (Marwan Dua, Dub Fx, Woodnote), DJEFF b2b Fiona Kraft, Dubfire, Gheist (Live), Glauco Di Mambro, Guy J, Guy Mantzur, John Woods, Marwan Dua, Maya Mar, Mihai Popoviciu, Mira & Chris Schwarzwälder, Oliver Koletzki, Paax (Tulum), Parra For Cuva Live, Rampue (Live), Satori, Sean Doron, Sébastien Léger (Modular Live Show), Secret Factory, Shagy, Stavroz DJ Set, Themba, Tooker (Live).

Cu atâtea nume sonore din atâtea genurii muzicale diferite va fi grea alegerea, dar va aduce atâta bucurie, ca nu-mi mai rămâne decât să vă urez- Distracție maxima!

4 comentarii la „Festivalul Untold 2023. Concept creativ. Line-up

  1. Interesant conceptul! Bineînțeles, Untold a evoluat de la an la an din toate punctele de vedere și merită tot interesul. Noi nu am fost, nici nu cred că vom ajunge din motive obiective: distanța, aglomerația și prețurile foarte ridicate la cazare și tot tacâmul.
    Abia aștept să ne povestești cum a fost!
    Hugs!

  2. Am fost acum cativa ani la Untold si a fost o experienta inedita, dar foarte obositoare. Nu stiu daca as mai putea sa o repet. Poate cand eram in facultate mi-ar fi placut mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.