Care este rutina de folosire a autobronzantului ?

Care este rutina de folosire a autobronzantului

Tu știi care este rutina corectă de folosire a autobronzantului?  Bronzul nu este ceva ce se realizează peste noapte și pentru a-i da o nuanță caldă pielii noastre, singura variantă pentru a ne bronza fără să facem plajă  rămâne autobronzantul.  Indiferent în ce variantă îl alegem-   creme, șervețele sau sprayuri, autobronzantul ne ajută să dobândim acel ton auriu și uniform al pielii care seamănă foarte mult cu cel dobândit în urma expunerii la soare. Pielea bronzată natural arată minunat, dar expunerea la soare fără protecția adecvată poate provoca îmbătrânirea ei, pete sau chiar cancer al pielii. De aceea este indicat ca alternativă folosirea produselor autobronzante. El sunt produse sigure ce conține o substanță (dihidroxiacetonă) care reacționează producând pe primul strat al pielii oxidarea și schimbarea culorii, dar pentru ca pielea  să aibă aspect sănătos și colorat uniform există câteva trucuri. 

E posibil să citești acest articol când deja te-ai întors din minivacanța de Rusalii și ai un bronz solar uniform, dar cel mai probabil încă nu te-a văzut soarele și culoarea pielii tale este pală. Tuturor ne place să avem nuanța de miere a pielii atinse de soare, dar fără fotoîmbătrânire sau daune solare. Cea mai profitabilă strategie este folosirea autobronzantului ce rezistă pe piele câteva zile, dar autobronzarea poate fi un succes sau poți da rateu, în funcție de tehnica folosită.

  • Se exfoliază pielea cu 24 de ore înainte și se hidratează intens. Epilarea se face tot cu 24 de ore înainte. Apoi se aplica pe zonele uscate (coate, glezne, incheieturi, genunchi, etc), o crema foarte grasă, pentru a preveni absorbtia unei cantitati prea mari de autobronzant in acele zone.
  • Apoi se începe aplicarea, o cantitate mică, preferabil de jos în sus pentru a evita petele atunci când ne aplecăm. Se folosesc mișcări circulare. La final, eu imi scot manusile si pentru a aplica autobronzantul pe maini, degete folosesc o pensula de fond de ten.  Se utilizează o dată pe zi sau o dată la două zile. 
  • Se sta cateva minute ( 10 minute sunt suficiente) pentru a se usca complet pielea. După uscare se îmbracă haine închise la culoare, largi și lejere ( e posibil să se mai transfere culoarea). Indicat ar fi să fie aplicat seara înainte de culcare, dacă nu lăsat minim 8 h pe corp. Apoi făcut primul dus pentru eliminarea excesului de produs, dar cu apa călâie, nu fierbinte și fără sapun sau gel de dus. Hidratare.  Pe pielea umedă se aplică ulei de corp sau loțiune de corp. Tapotare cu prosop dupa dus, nu frecat, cel mai simplu ar fi îmbrăcarea unui halat și așteptarea usucării naturale. În continuarea zilei, igiena zilnică își urmează cursul și se poate folosi gelul de duș. Un autobronzant bun folosit corect nu pătează deloc, nici pielea și nici hainele. 
  • Pentru un rezultat optim, omogen, se aplică autobronzantul cu o mânușă care de obicei însoțește produsul sau se poate folosi una chirurgicală. 
  • Autobronzantul de corp nu se folosește pe față
  • Se pune la început o cantitate mică și se mărește în cazul în care căutăm un ton mai puternic. 
  • Nu uita, pentru un look măgulitor, pielea trebuie să strălucească. 

Se aplică sau nu protecție solară peste autobronzant?

Da. Indiferent că aplicăm sau nu autobronzant, pielea expusă la soare trebuie protejată.  Autobronzantul nu protejează de razele solare, el doar dă pielii tenta colorată. 

Spuma autobronzanta Solis Medium, 200ml, Cocosolis rutina de folosire a autobronzantului
Spuma autobronzanta Solis Medium, 200ml, Cocosolis
Spray autobronzant Brume Photoderm, 150ml, Bioderma rutina de folosire a autobronzantului
Spray autobronzant Brume Photoderm, 150ml, Bioderma
Spuma autobronzanta Solis Dark, 200ml, Cocosolis
Spuma autobronzanta Solis Dark, 200ml, Cocosolis
Gel autobronzant, 100ml, Avene rutina de folosire a autobronzantului
Gel autobronzant, 100ml, Avene

Bronzul dispare la piscină, la mare sau chiar la dușul de acasă?

Bronzul dispare atunci când se reînnoiesc celulele pielii, culoarea estompându-se ușor-ușor. Autobronzantul este pe bază de apă, dar nu se îndepărtează ușor ca machiajul.  Spălatul cu gelul de duș poate îndepărta bronzul deoarece atunci se îndepărtează celulele moarte.

Cum se aplică autobronzantul în cazul unei pieli deschise la culoare 

Bronzul se poate controla, se aplică autobronzant până se obține culoarea dorită. Se poate îmbunătății culoarea zilnic sau se poate stopa aplicarea lui și nuanța se estompează.

Lapte hidratant autobronzant pentru fata si corp Ideal Soleil, 100ml, Vichy rutina de folosire a autobronzantului pentru rutina de folosire a autobronzantului
Lapte hidratant autobronzant pentru fata si corp Ideal Soleil, 100ml, Vichy
Autobronzant hidratant, 200ml, Pell Amar
Autobronzant hidratant, 200ml, Pell Amar
Spray autobronzant Bariesun Brume Thermale, 100ml, Uriage
Manusa pentru aplicarea autobronzantului, Cocosolis pentru rutina de folosire a autobronzantului
Manusa pentru aplicarea autobronzantului, Cocosolis

De ce diferă, după aplicarea autobronzantului, nuanța pielii de la o persoană la alta?

Nuanța pielii obținută cu un autobronzant depinde de mulți factori. 
Depinde de piele. Ce funcționează la o persoană nu funcționează la alta.
Depinde de cantitatea aplicată. Cu cât se adaugă mai mult produs, cu atât mai închisă va fi nuanța pielii. Asta până la o limită, de acolo e posibil ca să se facă transfer pe haine.  
Depinde de buget. Recomand variantele in spuma aplicate cu mănușa lor specială. 

Concluzii

Produsele autobronzante  sunt din ce in ce mai usor de folosit si  sunt axate pe obtinerea unui bronz treptat, astfel incat sa dea o nuanta aurie, indiferent de nuanța naturală a pielii. Folosirea continuă a unui autobronzant îmbunătățește clar hidratarea, aspectul și starea pielii și oferă strălucire. În plus, redă un finisaj mătăsos la atingere, confort, vitalitate și  adaugă o notă  senzuală. 
Tu ai o rutina de folosire a autobronzantului? Care este aceea? Ce produse autobronzante ai folosit? Care este produsul tău preferat? 

3 comentarii la „Care este rutina de folosire a autobronzantului ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.