Aromaterapie pentru a pune ordine în gânduri, în viață

Aromaterapie pentru a pune ordine în gânduri, în viață -

Ești mereu distras? Procrastinezi mai des decît vrei să recunoști? Îți pierzi mereu concentrarea? Ai din ce în ce mai multe momente când totul pare că o ia razna: tenul, greutatea, emoțiile, planurile de viață atât de atent stabilite? Bine ai venit în rândul oamenilor moderni ai sec XXI! Ai nevoie să-ți pui ordine în gânduri și să-ți echilibrezi universul mental și fizic? Ce strategie aplici atunci când tulburările interne și externe încearcă să provoace haos în viața ta? Cum îți concentrezi atenția în mod conștient? Încearcă mai întâi de toate să creezi o atmosferă specifică prin aromaterapie. Eu prefer aroma Claritate din colecția Momente pentru a-mi putea concentra gândurile asupra a ceea ce vreau să construiesc și să fiu.

De ce să punem ordine în gânduri

A pune ordine în gânduri este primul pas pentru a aduce armonie în viață. În vremuri ca acestea, în care lumea întreagă pare că a luat-o razna, grijile se acumulează, astfel încât este foarte usor sa cazi intr-o stare negativă si apoi foarte greu sa-ti recapeti calmul, echilibrul, liniștea. Suntem mereu ocupați, dar nu avansăm în ceea ce ne dorim. În plus suntem foarte stresați, Suntem copleșiți de volumul de informații, muncă, așa că ajungem să nu facem aproape nimic în mod eficient. Îndeplinim sarcini și acțiuni care odată terminate descoperim că nu sunt aliniate cu obiectivele noastre.

Claritate mentală pentru a-mi explora opțiunile

Nu știu cum ești tu, dar mintea mea mai întâi face scenariul negativ (o fi parte din instinctul de supravietuire?) și abia apoi se concentrează pe imaginarea și construirea posibilităților de rezolvare a problemei. Din cauza mediului extern care ne bombardează cu informații, ne saturează cu vești proaste, a sarcinilor multiple din care marea majoritate sunt puse în așteptare până la Sfântul Așteaptă, am nevoie din ce în ce mai mult de Claritate mentală pentru a-mi explora opțiunile. Am nevoie de ordine în gânduri, astfel încât să nu mă copleșească toate și să devin anxioasă sau stresată.

Scrisul este una din căile mele către ordinea mentală

Care ar putea fi acțiunile pentru a ne limpezi mintea, a ne concentra atenția și a fi mai productivi? Pentru mine scrisul este o cale către ordinea mentală, îmi pune ordine în gânduri. El are mai multe funcții: a comunica, a aminti, a inventa, a mulțumi, a înțelege, a reflecta, a organiza și încă multe altele. În cazul meu, scrisul este un instrument de a descifra, procesa și a mă conecta cu ceea ce mi se întâmplă. Și, mai ales, este o modalitate eficientă de a mă concentra pe lucrurile pozitive și elibera de gândurile inutile, toxice. Imi dă claritate și cred că aceasta este cheia productivității și liniștii. De aceea, când am descoperit Colecția Momente, m-a interesat în primul rând rezultatul mixului de parfumuri ce poartă numele de Claritate. Te invit să intri pe link-ul site-ului AromaLand și să descoperi toată colecția lor de arome.

Aromaterapie pentru a-mi pune ordine în gânduri. Momentul Claritate

Sunt conștientă de puterea gândurilor și a cuvintelor: ceea ce găndim, vorbim devine ceea ce creăm, trăim, devenim. Ne creăm propria noastră realitate ca o consecință și traducem asta în cuvinte, generând emoții și senzații care ne modelează acțiunile și comportamentul. Nu-i ușor să îmi concentrez gândurile asupra a ceea ce vreau să construiesc și să fiu. Pentru a capta mai bine momentele de claritate în scris folosesc aromaterapia, mai ales mixul de parfumuri ce poartă numele -Claritate. Această aromă îmi permite să mă apropii de echilibrul fizic, emoțional și spiritual, să fiu mai productivă, mă încarcă cu energie pozitivă. Acest exercițiu îl fac conștient pentru a transforma percepțiile și emoțiile în senzații care să-mi permită să văd realitatea așa cum este, iar trecerea lor în scris mă ajută să limpezeesc, să curăț, să organizez, să prioritizez și să aleg mai clar ceea ce vreau și doresc. Fac asta de aproape zece ani și funcționează. Pentru mine scrisul este primul pas al unui plan de acțiune, iar pentru a ma concentra mai bine am nevoie de Claritate.

Nu tot timpul îmi este clar ce este important, la ce să renunț, pe ce să insist, ce să amân, ce să schimb, dar mereu îmi este clar că am nevoie de creearea unei atmosfere specifice momentului. Ea este cheia pentru a nu mă lasa copleșită. Mie, momentul Claritate îmi separă mental ideile logice de ideile iraționale. Incearcă-l și tu!

Aromaterapie pentru a pune ordine în gânduri, în viață - Claritate

Ce miros are mixul Claritate cu bergamotă?

Uleiul de bergamotă este o materie primă de o importanță capitală în procesul de creare a aromelor mixului Claritate și se găsește în prezent în multe dintre cele mai vândute parfumuri. Unul dintre motivele popularității sale se regăsește în moliciunea notelor sale, ceea ce îi conferă  versatilitate. Cu un parfum revigorant și citric , la jumătatea distanței dintre cel de portocală amară și lămâie, bergamota are o notă florală în notele sale volatile care evocă arome picante, proaspete și unice. În aromaterapie este folosit pentru a calma stresul și depresia sezonieră. Mirosul său produce o stimulare care ajută la normalizarea sistemului nervos și contribuie la relaxare.

Cele 6 parfumuri Aroma Land pentru a-ți crea prin aromaterapie momente perfecte

În vremuri de anxietate și stres, în acele momente în care mintea este mai rapidă decât viața însăși, este necesar să adoptăm mereu o altă abordare. Una mai concentrată pe momentul prezent. Pentru că în fiecare zi ai nevoi diferite, pentru momente diferite din viață, Aroma Land a lansat o nouă colecție de  6 parfumuri inspirate din natură. Aceste sinergii de arome sunt denumite astfel:

  • PASIUNE – Sinergia orhideei şi santalului pentru momentele în care vrei să te înconjori de iubire.
  • DORINŢĂ – Sinergie trandafir şi mosc pentru momentele în care îţi aşterni visurile în univers.
  • INSPIRAŢIE – Sinergia aloe vera şi vanilie care te îmbie cu delicateţe spre visare şi creativitate. 
  • OPTIMISM – Sinergia lavandă şi salvie pentru momentele în care vrei să te înconjori de energie pozitivă
  • VITALITATE – Sinergia violetelor şi a  fructelor de pădure care îţi oferă doza de energie necesară pentru a excela
  • CLARITATE – Sinergia bergamotei, gardeniei şi mentei care te ajută să-ţi pui ordine în gânduri şi să te reîntorci la tine. 
Aromaterapie pentru a pune ordine în gânduri, în viață - Inspiratie
Aromaterapie pentru a pune ordine în gânduri, în viață - Vitalitate

În cele din urmă, amintește-ți că aceste sinergii de parfumuri sunt create pentru un anume moment din viața ta. Momentele vor evolua odată cu tine și tu va trebui să le adaptezi la circumstanțele fiecărei zile.  Strategia mea cu scrisul poate nu îți este potrivită, dar aromaterapia sigur te va ajuta. Noi toți avem același scop: să atingem bunăstarea, fericirea și să ne dezvoltăm potențialul la maxim. Nu ezita să aplici acel filtru aromat adecvat momentului pentru a-l face perfect! îndrăznește să-ți creezi momentul perfect!

6 comentarii la „Aromaterapie pentru a pune ordine în gânduri, în viață

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.