Tehnologie împotriva frigului în colectia Decathlon pentru vreme rece. Prim pret tehnic

Tehnologie împotriva frigului colectia Decathlon pentru vreme rece

Iarna este aproape și, în mod previzibil, vine cu frigul. Cum să te îmbraci pe vreme rece? Care sunt elementele de bază pentru a te proteja de frig? Ce înseamnă să te îmbraci în straturi? Ce materiale sunt cele mai bune pentru a conserva căldura corpului? Decathlon vine în întâmpinarea valului de frig cu o nouă colecție de toamnă– iarnă, colectia Decathlon pentru a combate temperaturile scăzute și a ne încălzi acasă și afară, având o trăsătură comună: tehnologia.

Îmbrăcăminte tehnică, utilizare eficientă a diferitelor straturi

Până nu cu mult timp în urmă, puful a fost cel mai folosită căptușeală a articolelor de îmbrăcăminte pentru a combate temperaturile scăzute. În ciuda puterii sale mari de reținere a căldurii, apar probleme dacă se udă , așa că și-au limitat aria de utilizare la situații specifice.

Straturile îmbrăcăminte tehnică s- au stabilit astăzi drept cea mai bună soluție împotriva vremii reci. Așadar, nicio ieșire pe vreme rece fără o cămașă termică (îndepărtează umezeala de corp, uscând pielea), o lână (reține căldura) și o jachetă cu membrană (impermeabilă, respirabilă și rezistentă la vânt), ne vom acoperi toate ieșirile.

Sistemul de stratificare ce folosește țesăturile tehnice

Sistemul de stratificare ce folosește țesăturile tehnice este o modalitate de a obține cele mai bune performanțe pe vreme rece cu articolele noastre de îmbrăcăminte. Astfel se controlează căldura și umiditatea corpului.

Primul strat, lenjerie intimă

Când face activitate fizică, corpul consumă mai multă energie, ridicându-și temperatura internă. Acesta este momentul în care corpul își activează sistemul de răcire, secretând sudoare și îmbibând pielea. Rolul primului strat, cel al lenjeriei intime – umezeala produsă prin transpirație stă departe de suprafața pielii, evitând astfel senzația de a fi umed. A fi uscat este esențial pentru a evita riscul de îngheț.

Acest prim strat ține pielea uscată prin eliminarea transpirației de pe ea și împiedicându-ne să răcim. În plus, el creează un microclimat intern care va preveni supraîncălzirea, putând folosi energia pe care am consuma-o pentru a răci corpul și astfel crește puterea musculară.

Aceste tipuri de articole de îmbrăcăminte sunt realizate din țesături tehnice elastice și fără cusături laterale pentru a conferi un confort mai mare. Utilizarea lor împreunp cu lenjeria intimă din bumbac va anula beneficiile acestor materiale, deoarece bumbacul va acumula umezeală între piele și aceste articole de îmbrăcăminte tehnice.

Bluză Schi 900 Roșu Bărbaţi
Bluză Schi 900 Roșu Bărbaţi
Bluză schi 100 Negru Damă
Bluză schi 100 Negru Damă
Bluză termică ciclism 500 Roz Damă
Bluză termică ciclism 500 Roz Damă
Bluză Termică Fotbal Keepdry 100 Albastru Copii
Bluză Termică Fotbal Keepdry 100 Albastru Copii

Al doilea strat (articole de îmbrăcăminte termice)

Al doilea strat (articole de îmbrăcăminte termice) păstrează căldura produsă de corp între camerele de aer care alcătuiesc țesuturile sale. Cel mai folosit articol de acest gen este polarul. El este ușor, confortabil, fin, pufos, gros, utilizat pentru activități mai statice cu transpirație minimă și fiind ideal pentru vreme rece. Acesta este tipul cu cea mai mare putere calorică. Poate fi folosit ca al doilea strat peste un prim strat de grosime ușoară. Este cel utilizat între primul și al treilea strat și este cel care reține radiația termică maximă eliberată de corpul nostru. Polarul nu generează căldură, ci mai degrabă o păstrează pe cea a corpului în sine, izolându-l efectiv de frigul de afară. El are o mare rezistență la umiditate, uscare rapidă și o putere calorică de două ori mai mare decât cea oferită de lână. Creează un microclimat cald și uscat în jurul corpului, îndepărtând umezeala de pe piele. Nu putrezește și absoarbe cu greu mirosurile.

Polar Drumeție la munte MH150 Roz Fete 7-15 ani
Polar Drumeție la munte MH150 Roz Fete 7-15 ani
Polar fluo 300 Bărbați
Polar fluo 300 Bărbați
Polar Hidrofob Navigație Race 100 Corai Fluo Damă
Polar Hidrofob Navigație Race 100 Corai Fluo Damă
Polar Călduros Iarnă/ Drumeție pe Zăpadă Damă
Polar Călduros Iarnă/ Drumeție pe Zăpadă SH500 X-WARM Damă

Al treilea strat (haine impermeabile și respirabile) 

Hainele impermeabile și respirabile protejează împotriva vântului și a apei. Ele oferă impermeabilitate la apă și etanșeitate la vânt, permițând o bună transpirabilitate chiar și în ploaie abundentă. La aceste articole de îmbrăcăminte cusăturile sunt de obicei sigilate pentru a preveni scurgerile de apă, iar protecțiile de pe coate, umeri, genunchi vor proteja hainele de fricțiunea externă. Designul lor atent permite o mobilitate bună și protejarea de agenții externi în orice postură. De exemplu, ele urmăresc mișcarea capului pentru a oferi o viziune totală chiar și atunci când privești lateral și înapoi.

Pentru a combate frigul, nimic nu se aseamănă cu o geacă călduroasă. Dincolo de pene, lână și căptușeală de diverse tipuri, tehnologia ne oferă un bonus termic de apreciat mai ales dacă umiditatea este ridicată: articole de îmbrăcăminte impermeabile.

Cele mai recunoscute mărci de îmbrăcăminte de iarnă folosesc fibre sintetice de înaltă tehnologie pentru produsele lor specializate pentru activități în aer liber și sport. În colectia Decathlon nou apărută există mai multe modele versatile, discrete și chiar elegante de geci impermeabile călduroase pentru drumeții la munte, sau schi pe care le putem folosi liniștiți și ca haine de stradă, toate oferind protecție și confort maxim. Tot la Decathlon există și articolele Prim Pret Tehnic.

Geacă impermeabilă călduroasă schi 100 Mov Copii
Geacă impermeabilă călduroasă schi 100 Mov Copii
Geacă impermeabilă călduroasă schi 100 Albastru Copii
Geacă impermeabilă călduroasă schi 100 Albastru Copii
Jachetă Impermeabilă Drumeție RainCut Albastru Damă
Jachetă Impermeabilă Drumeție RainCut Albastru Damă
Geacă 100 călduroasă și impemeabilă camuflaj Bărbați
Geacă 100 călduroasă și impemeabilă camuflaj Bărbați

Stii ce inseamna Prim Pret Tehnic?

Denumirea de Prim Pret Tehnic descrie produsele cu cel mai mic pret din fiecare categorie dedicata unui sport, care beneficiaza de toate caracteristicile tehnice necesare, pentru a te ajuta sa practici sportul preferant in confort si de plinca siguranta. Pentru că Decathlon știe că mereu vrem să cumpărăm articole de cea mai bună calitate, dar la un preț cât mai mic, ei au introdus această categorie- Prim Preț Tehnic- în colectia Decathlon nou apărută. Afla mai multe despre ele aici: https://www.decathlon.ro/landing/primul-pret-tehnic/_/R-a-calitate-garantata

Prim pret tehnic incaltaminte mers copii
Prim pret tehnic incaltaminte mers copii
Prim pret tehnic incaltari alergare barbati
Prim pret tehnic incaltari alergare barbati
Prim pret tehnic imbracaminte schi baieti
Prim pret tehnic imbracaminte schi baieti

Ia-ți articole cu prim pret tehnic și bucura-te de vremea rece!

Desigur, poți ieși afară și pe vreme rece! De asemenea, este recomandabil să faci acest lucru. Trebuie doar să te protejezi de frig cu îmbrăcămintea corectă și aici te poate ajuta colectia Decathlon. Astfel, recreerea în aer liber va oferi o plăcere specială: în practicarea sportului, plimbarea prin oraș, cumpărături sau pur și simplu pentru a lua o gură de aer proaspăt.

20 de comentarii la „Tehnologie împotriva frigului în colectia Decathlon pentru vreme rece. Prim pret tehnic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.