8 motive pentru care daruirea unei carti personalizate este cea mai buna idee de cadou !

8 motive pentru care daruirea unei carti personalizate este cea mai buna idee !!

Ce-i faci cadou unui copil care are de toate? Nu-i niciodata usor sa alegi un cadou, deoarece trebuie sa iei in considerare multi factori, iar unul pentru un copil nu face exceptie. Nu degeaba se spune ca alegerea lui este o arta, una pe care din nefericire n-o stapaneste toata lumea. Daca este ziua lui, va primi multe alte cadouri minunate, dar ai vrea ca al tau sa se remarce. Privind superficial ai zice ca-i usor de ales un astfel de dar pentru ca si tu ai fost copil si stii ce te incanta. Gresit. Ai nostalgia de a vedea viata prin ochi de copil, dar odata cu maturizarea uitam sa ne jucam, si in plus, s-a schimbat mult felul in care copii interactioneaza. Uneori optam pentru un cadou plecand de la premize gresite: experienta noastra in legatura cu el, alegem cadouri traditionale si generice care nu mai sunt suficiente sau cumparam din impuls ceva ce ne-a atras atentia. Uitam sa ne raportam la copilul care-l primeste, ca fericirea lui primeaza, iar acel cadou trebuie sa-i reflecte personalitatea, caracteristicile individuale.  De aceea, cadourile personalizate sunt cadourile perfecte cu care poti surprinde pe oricine, chiar si pe un copil! De data asta nu opta pentru o jucarie, haine sau rechizite, sigur are multe, alege carti personalizate. Ele sunt un cadou pe care-l va pastra toata viata.

carte pentru nou-nascuti

Nu este nimic mai frumos decat sa vezi chipul fericit al copilului tau care primeste un dar, dar stii ce se intampla in majoritatea cazurilor după momentul inmanarii?  Gandeste-te la momentele in care le-ai dat copiilor tai o jucarie si cat timp le-a luat pana sa o abandoneze intr-un colt. Care a fost reactia initiala? Pun pariu ca entuziasta, dar n-a durat mult timp. Asa-i?  In loc sa caut reactia initiala, am ales sa optez pentru cadouri ce pot aduce fericire un timp indelungat, daruri care creeaza experiente unice si care sa ofere valori educationale- carti personalizate.

Lectura si lumea digitala sunt din ce in ce mai legate, asa ca atunci  cand au aparut aceste carti personalizate de la Elefantul Meu, am si comandat una. Am avut de ales din douazecisiunu de povesti pentru copii cu varste intre unu si zece ani. Din pacate fata mea mea este mult prea mare pentru ele, dar  am o nepotica de cinci ani, Adriana. Despre bucuria ei legata de acest cadou o sa va povestesc mai jos.

Cred in tehnologie si in modul in care aceasta poate contribui la crearea de produse magice si personalizate. Personalizarea si magia sunt cuvinte cheie, iar aceste carti personalizate au dus aceste concepte la un alt nivel. Cartile personalizate sunt carti special concepute pentru copii. Ei se afla in miezul evenimentelor. Ei sunt protagonistii povestilor, iar magia sta in abordarea personala. Textul cartii este modificat, astfel incat sa apara numele copilului peste tot unde apare personajul principal. Poti adauga prietenul cel mai bun care devine personajul secundar, poti adauga caracteristici ale parintilor, poti chiar sa-i adaugi poza si o dedicatie care va fi scrisa pe prima pagina a cartii. Toate aceste detalii vor transforma povestea intr-una familiara ce va ramane pentru totdeauna in inima copilului. Exista atat de multe optiuni grozave, numai sa te hotarasti la una din cartile personalizate!

elefantul Meu carti pentru copii

la Elefantul meu gasesti povesti unice

Povestile personalizate de la Elefantul Meu nu sunt doar un cadou original, magic, ci fiindca s-au nascut dintr-o pasiune – aceea de a crea si spune povesti – sunt unice.  Acum, datorita tehnologiei, cei mici pot fi transformati in eroii aventurilor din carti, dar si in protagonistii momentelor individuale sau impartasite de lectura.

Am cautat pe site-ul Elefantul meu cateva povesti speciale pentru nepoata mea si mi-a fost greu sa ma hotarasc la cateva, toate sunt speciale. Am fost sigura de la inceput ca  o vor fascina pe Adriana si ca o vor invita sa participe la una dintre cele mai bune terapii, cititul. In ciuda faptului ca sunt povestiri mici, ca predomina ilustratiile vesele si nu textul, povestilor nu le lipseste fiorul, intriga si finalurile neasteptate.

8 motive pentru care daruirea unei carti personalizate este cea mai buna idee de cadou !

Cititul este un proces gradual in care intervin multi factori fiziologici, psihologici si emotionali. Unul din trucurile folosite pentru a o face pe fata mea sa citeasca a fost si cititul de la o varsta frageda. De fapt i-am citit si inainte sa se nasca, chiar daca nu eram sigura de rezultat. Avand deja experienta si cum stiam ca aceasta abilitate depinde in mare masura de parinti, bunici sau alti membri ai familiei, primul pas a fost sa-i cumpar Adrianei carti personalizate. De la un an pana acum cand a implinit cinci ani i-am facut cadou patru carti: cea pentru noi-nascuti, Povesti de noapte buna, Micuta stea invata sa numere si Crocodilul care nu putea plange.

Adriana e inca mica, nu stie sa citeasca, dar ii plac povestile. Cartile sunt o jucarie magica care ofera momente incantatoare alaturi de adulti sau de fratii mai mari. I-am citit Adrianei povestea personalizata plina de tandrete a venirii pe lumea a unui nou-nascut,  alta amuzanta cu pitici si monstruleti, alta usor trista dar cu final fericit si triste dar cu final fericit, aventuri care-ti trezsc imaginatia si dorinta de a descoperi lumea lecturii. Vocea mea a transmis Adrianei mai mult decat o poveste, a transmis un flux unic de afectiune.  

De ce am ales tocmai aceste carti personalizate? Pentru ca ele au intrunit cele 8 motive pe care le consider necesare unui cadou perfect

1. Sarbatoresti ceea ce ii face pe cei mici unici si speciali

Cu totii suntem diferiti, asa ca ne place sa sarbatorim acest lucru. Fiecare copil este unic si special, si ar trebui sa fie mandru de asta. Orice poveste personalizata este cu si despre el. Poti alege ceea ce il defineste, actvitatile care-i plac, poti adauga alte personaje precum mama, tata, un prieten. Cand vad ca intreaga carte este despre ei…este un moment magic!

Aceste carti personalizate sunt concepute pentru a face copii sa se entuziasmeze de lectura, deoarece ei se regasesc in ea. Fiecare carte personalizata spune o poveste in care lumea reala si cea imaginara se contopesc si il transforma in protagonist, in eroul unei aventuri.

Povestea de baza este modificata adaugandu-i-se numele copilului, o fotografie, numele unui prieten, caracteristici ale parintilor si o dedicatie personala. Ce mai astepti, fa-l pe micut protagonistul povestii sale!

carte personalizata- s-a nascut Adriana

S-a nascut, Adriana! este o carte care celebreaza momentele de dinainte si dupa nasterea Adrianei. Copii au dorinta de a comunica cu noi inca cu mult inainte sa vorbeasca. Bucuria, atasamentul si dragostea s-au amplificat in fiecare moment in care Adriana intelegea mai multe despre ea si despre venirea ei pe lume.

Cartea i-a deschis apetitul pentru a afla cum apar pe lume bebelusii, asa ca am purtat mai multe conversatii pentru a-i furniza informatiile de baza. A inteles ca un bebelus este creat de un barbat si o femeie, cu acordul ambilor, si ca acestia trebuie sa aiba o varsta matura pentru a-l concepe. A trebuit sa-i subliniez de mai multe ori ca doar adultii pot procrea si ca nu poti face acest lucru cu ceilalti membrii ai familiei.   Pe masura ce a crescut am observat ca intelege lucrurile mai bine, asa ca i-am oferit mai multe detalii, dar m-am rezumat la a raspunde exact la ceea ce m-a intrebat ea. 

Mereu am spus adevarul, n-a fost defel o optiune sa-i spun ca bebelusii sunt adusi de barza sau de la magazin. In afara de faptul ca sunt minciuni, am observat de la alti copii ca devin derutati cand aud in jurul lor atatea variante si nu stiu cum sa inteleaga aceste informatii. Deoarece in curand va avea un fratior tot intreaba cum creste el in pantecul mamei si cand va veni momentul nasterii. Sinceritatea noastra, a tuturor celor din familie a pregatit un pic terenul si pentru ceea ce ii vom spune cand va veni momentul sa-i vorbim despre sexualitate.

carte de nou-nascuti

2. Dezvolta increderea in sine

Povestile personalizate fac ca cel mic sa-si dezvolte treptat increderea in sine si sa-si imbunatateasca stima de sine in raport cu individualitatea si creativitatea sa. Increderea in sine este o valoare esentiala pentru copil, deoarece este ceea ce ii va permite sa incerce orice, sa accepte provocări si sa infrunte situatii noi. Multi dintre noi, adultii, am primit o educatie gresita in care in primul rand au fost evidentiate greselile, iar realizarile au fost considerate normale, lucru ce nu de putine ori ne-a stirbit increderea in noi. Sper ca niciunul din noi sa nu repete aceste greseli in educatia copiilor nostri. A avea incredere in sine este o forta interioara si inseamna sa-ti cunosti posibilitatile, sa crezi in capacitatile tale si sa fii sigur pe ele. Increderea in sine este construita inca din primele luni de viata.

carti personalizate- citat zafon

Copilul dobandeste sentimentul de incredere din primele luni de viata, datorita contactului fizic, legaturilor si atasamentului cu parintii. Acestia incearca sa fie atenti la nevoile lui si sa raspunda cat mai bine nevoilor. Atunci bebelusul priveste lumea din jur cu incredere. In jurul varstei de doi ani, copilul incepe sa dobandeasca autonomie in raport cu parintii si mediul inconjurator, deci incredere in sine. Acum isi defineste eul prin emotii, sentimente, ganduri, afirmandu-si personalitatea. Lipsa ei creeaza un sentiment de nesiguranta care se poate transforma ulterior in dependenta emotionala, inhibare, sa dezvolte o atitudine de supunere sau, dimpotriva, sa traiasca in respingere opunandu-se la toate.

3. Incurajeaza printre cei mici interesul pentru carti si lectura

Cartile personalizate sunt o amintire pentru o viata, spre deosebire de un numar mare de jucarii care trec prin viata copiilor nostri fara aproape nicio contributie. Ele sunt o mica motivatie pentru a-i aduce aproape de lectura pentru totdeauna. Datorita unei idei simple, copilul devine parte activa a basmului si este in mod natural motivat sa citeasca. A citi este sinonim cu a visa, dar si cu a trai experiente noi prin personaje, iar aceasta actiune are beneficii infinite, mai ales daca devine un obicei care este cultivat de la o varsta frageda. O mare dificultate in promovarea lecturii este asocierea ei cu dictatura cuvantului trebuie, scoala sau lumea academica. Latura prietenoasa si jucausa a cartilor personalizate dezvolta interesul copilului pentru lectura si promoveaza cititul ca fiind un act placut. Interesul pentru lectura trebuie stimulat si insuflat de la varsta frageda. Copilul intelege ca lectura este o forma de petrecere a timpului liber, si ca cititul este o parte a vietii zilnice.

citat-lumea-apartine-celor-care-citesc

4. Dezvolta abilitati lingvistice, comunicarea, dobandirea unui vocabular, invatarea literelor, cifrelor sau numaratul

A citi o poveste unui copil este un cadou atat pentru narator, cat si pentru micuti. Lectura la maturitate este o placere singuratica. Lectura in copilarie necesita companie, persoane cu voci dragi, daruire si multe, multe intrebari ce-si cauta raspuns. Adultul insufleteste imaginile din poveste prin gesturi si voce transformand povestea intr-una magica, captivanta. El da viata personajelor cu afectiune contribuind la dezvoltarea abilitatilor lingviste si deprinderea placerii comunicarii. 

Carti ersonalizate- Micuta stea invata sa numere

Practicarea lecturii prin povesti duce la dobandirea si imbunatatirea vocabularului, dar si la descoperirea sensului aflat in spatele cuvintelor. Copii invata ca punand impreuna cuvinte, propozitii, pot spune povesti fantastice. Cu ajutorul cartii Micuta stea invata sa numere, Adriana s-a intalnit cu oportunitatea de a invata sa numere pana la zece, asa ca am profitat de moment pentru a o invata. Matematica este una din bazele educatiei, iar aceasta carte este un truc inteligent ca sa-i familiarizam cu ea.

In timpul cititului s-au nascut multe intrebari. Unele au venit din partea mea incearcand sa deschid mintea Adranei, iar altele, cele mai multe, au venit din partea Adrianei care incearca sa inteleaga lumea ce o inconjoara. Toate aceste intrebari i-au stimulat imaginatia si i-au incurajat interesul pentru carti.

5. Stimuleaza imaginatia

Ca parinte m-am saturat de cadouri scumpe, care sunt abandonate rapid si ocupa mult spatiu. In plus, marea lor majoritate nici nu ofera loc imaginatiei. In schimb, cartile personalizate sunt un cadou original, ieftin si de durata. Ele atrag atentia copilului mai mult decat orice altceva. Citind imaginatia este declansata si va dezvolta in copil resurse noi si creativitate.

 Ai sa zici ca imaginatia este un dar natural, dar o lectura buna care transmite valori, trezeste,  provoaca si stimuleaza imaginatia. Desi cartile personalizate au ilustratii in text, micutul tot trebuie sa-si imagineze situatia sau actiunea, sa-si reconstruiasca povestea in mintea sa, sa-i dea suflet.

Faptul ca micutul face parte dintr-o poveste nu inseamna ca ea este plasata in realitate. Multe din povestile existente in cartile personalizate Elefantul meu au loc in jungla, la poli, in regatul celor patru anotimpuri sau in Era Mezozoica, facand universul celui mic sa se extinda, dar implicandu-l. Imaginatia este capabila sa ia atatea forme diferite pe cat de diferiti sunt unii de altii micutii.

Prin lectura Adriana este transportata din lumea reala in cea fantastica, pe care apoi o reinventeaza in propria ei poveste. Din cand in cand ea imi citeste mie brodand mereu pe marginea imaginilor pana cand nu mai raman decat cateva repere din poveste. Stau si ma minunez cata imaginatie poate avea.

carti personalizate- Povesti de noapte buna (2)

Povesti de noapte buna aduce aproape de copii personaje fantastice: pitici si monstruleti, generand un anumit grad de complicitate si intimitate cu ei, lucru care consolideaza increderea micutilor in lumea inconjuratoare.

Adrianei de exemplu nu-i mai este frica de intuneric de cand a citit aceasta carte.

6. Ii ajuta sa-si stapaneasca abilitatile sociale, sa-si inteleaga starile emotionale

Cartile personalizate sunt aliatii perfecti pentru educatia emotionala a micutilor. Astfel ei inteleg valori ca empatia, comunicarea, rezolvarea conflictelor, de ce se simt intr-un fel sau altul, ca apoi sa-si regleze comportamentul.

Am remarcat la Adriana ca povestile personalizate o ajuta intr-un mod distractiv la recunoasterea emotiilor, intelegerea unor experiente trecute sau chiar viitoare. Tot ele i-au dezvoltat un vocabular mai mare referitor la emotii, i-au exemplificat cum trebuie sa se comporte intr-o anumita situatie si mai ales cum sa nu se compoarte.

De asemenea, aceste carti au ajutat-o sa-si insuseasca abilitati sociale educandu-i inteligenta emotionala, un ingredient nelipsit in succesul personal cat si cel profesional.

carti personalizate- Crocodilul care nu putea plange (2)

Pe masura ce afla cum sa-i descifreze pe ceilalti, copii pot obtine beneficii din relatiile sociale si isi pot adapta comportamentul in functie de context sau persoana.

O astfel de carte este „Crocodilul care nu putea plange„. Un crocodil a plecat in mijlocul junglei ca sa invete sa planga si s-a ratacit de familia sa. Cum il poate ajuta copilul si ce invata unul de la celalalt poti afla citind si tu carticica alaturi de micutul tau.

7. Insufla valori

Povestile din cartile personalizate sunt distractive, captivante si educative insufland diverse valori. Ii invata sa fie mai buni, contribuie la dezvoltarea moralitatii, ii ajuta sa rezolve probleme de viata fara sa se teama de greseli, sa invete din greseli sau promoveaza autonomia si autosuficienta. Fiecare din cartile personalizate cuprinde valori ca: prietenie, solidaritate, respect, diversitate, stima de sine, cooperare, empatie, etc.

Comoara este o carte despre experientele unui grup de prieteni. Daca o vor gasi si intamplarile prin care trec protagonistii poti afla numai din paginile ei.

8. Sunt Adaptate la diferite varste si niveluri de dezvoltare

Fiecare poveste este diferita fiind adaptata varstei si nivelului de dezvoltare al copilului. Prima carticica, cea a nou-nascutului i-am facut-o cadou Adrianei cand avea trei ani, ea fiind recomandata copiilor cu varste mai mari de un an. Cand a implinit patru ani i-am facut cadou Micuta stea invata sa citeasca  si Povesti de noapte buna, care sunt recomandate la copii peste trei si patru ani, iar acum doua luni i-am comandat Crocodilul care nu putea plange, care este recmandata copiilor cu varsta de peste cinci ani.

Aceste carti sunt un cadou ideal pentru nou-nascuti, zile de nastere, botezuri sau pentru a sublinia frumusetea unei zile oarecare.

Cheia cartilor personalizate

Cheia pentru ca un baiat sau o fata, cu varste intre un an si zece, sa se scufunde pe deplin in aceste povesti si sa beneficieze de toate beneficiile de mai sus este sa se identifice cu protagonistul. Ele sunt ideale pentru a realiza acest lucru, deoarece permit personalizarea prin crearea unui avatar virtual asemanator cu copilul, cu acelasi nume, astfel incat acesta,  fie ca e baiat sau fata, sa apara pe tot parcursul povestii si sa traiasca povestea fantastica alaturi de parinti sau prieteni.

Intra pe site-ul web Elefantulmeu.ro, iar ei  te vor ajuta sa creezi cartea ideala pentru copilul tau. Trebuie doar sa urmezi pasii urmatori:

  • Alege cartea cu aventura  potrivita varstei, intereselor copilului sau ocaziei;
  • Personalizeaza cartea:
    • copilul tau apare ca personaj principal in povest;
    • un alt personaj este numit dupa prietenul sau cel mai bun;
    • poti alege locul unde se intampla evenimentul- orasul copilului;
    • poti adauga poza copilului;
    • avataruri pentru parinti;
    • dedicatie
  • Asteapta curierul .
  • Bucura-te impreuna cu micutul tau de carte .

Doar cu ajutorul tau, copiii tai pot incepe o relatie armonioasa cu cuvantul tiparit, astfel incat sa devină adulti care citesc frecvent, fie pentru afaceri, cunostințe sau placere.

Citesti carti impreuna cu micutul tau? Care dintre cartile personalizate de pe site-ul Elefantul Meu crezi ca i-ar placea cel mai mult?

19 comentarii la „8 motive pentru care daruirea unei carti personalizate este cea mai buna idee de cadou !

  1. Pentru mine nici nu trebuie să mă convingi cu cele 8 motive, deși sunt foarte solide și convingătoare.
    Cărticelele de la Elefantulmeu sunt absolut minunate și reprezintă cadoul perfect și preferat de majoritatea copiilor.

  2. Întrebarea aceasta ne frământa și pe noi, mai ales că doi dintre copii sunt născuți în aceeași lună și chiar eram în căutarea unor cadouri pentru ei. Acum ne-a venit o idee! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.