E timpul pentru panourile solare fotovoltaice! – De ce să faci schimbarea?

panouri solare

Nu mai este un secret pentru nimeni că panourile solare fotovoltaice sunt una din cele mai bune metode de a produce electricitate. Hectare întregi de pământ sunt folosite pe tot globul, mai ales în Africa pentru a găzdui aceste dispozitive ce sunt capabile să producă energie electrică în mod ieftin, sustenabil și prietenos cu mediul, reușind astfel să susțină activități care altfel ar fi fost aproape imposibile. Nu e de mirare că tot mai mulți decid să implementeze acest sistem pentru propria locuință sau afacere. Află care este tipul potrivit de panou pentru tine, precum și avantajele unei baterii solare în rândurile ce urmează.

Ești la început? Panourile solare fotovoltaice policristaline ți se potrivesc mai bine

Dacă vrei să faci trecerea înspre o formă alternativă de producere a electricității, probabil că ești foarte intimidat de prețul unui panou fotovoltaic. Pe piață există însă variante care diferă atât calitativ, dar și ca preț, așadar, ai putea alege ca prime panouri fotovoltaice pe cele policristaline. De ce sunt deosebite?panouri solare fotovoltaice

Panourile solare fotovoltaice funcționează prin captarea energiei solare, și transformarea moleculelor de fotoni în energie electrică. Siliciul policristalin folosit pentru fabricarea acestor panouri se obține mai ușor și nu se risipește foarte mult în timpul fabricării. Asta face ca prețul acestora să fie mai scăzut. Mai scăzută va fi însă și eficiența energetică. Randamentul lor este între 13% și 16%, mai mic decât în cazul panourilor fotovoltaice monocristaline. Deoarece nu sunt la fel de eficiente, au nevoie de o suprafață mai mare în comparație cu varianta „rivală”, iar aspectul lor nu este la fel de plăcut. Totuși acestea: https://www.dbsolar.ro/panouri-presurizate  sunt panouri solare fotovoltaice ieftine.

Panourile solare fotovoltaice monocristaline sunt o variantă mult mai avantajoasă

Varianta cea mai recomandată de producători este aceea a panourilor solare fotovoltaice monocristaline de 250W. Asta deoarece acestea au cel mai bun randament. Dezavantajul pe care îl vei remarca numaidecât stă în prețul acestora. Deși investiția se amortizează destul de repede, tot s-ar putea să te intimideze. Înainte să renunți de tot la idee ar trebui să mai analizezi câțiva factori pentru a afla de ce panourile solare fotovoltaice monocristaline au prețul mai ridicat.

E timpul pentru panourile solare fotovoltaice! – De ce să faci schimbarea?

În primul rând, calitatea siliciului din care sunt fabricate este mai mare și costurile de producție sunt mai mari. Cu toate acestea, randamentul este de 20%, ceea ce însemnă că vei avea nevoie de mai puține module solare decât în cazul celor policristaline pentru a genera același nivel de electricitate. De asemenea, au o durată funcționare ce poate ajunge până la 25 de ani în condiții optime. Problemele vor apărea doar atunci când este umbră sau acestea sunt acoperite cu zăpadă, deoarece nu vor putea capta același nivel de energie solară.

Ai energie din belșug? Stocheaz-o în baterii solare

Atunci când ai un sistem fotovoltaic instalat, este foarte probabil să produci suficientă energie pentru a reuși să o stochezi ulterior. Ai mai multe opțiuni în ceea ce privește acumulatorii, dar bateriile cu gel sunt de departe cea mai bună alegere. Acumulatorii cu gel necesită un nivel de mentenanță scăzut și sunt prietenoși cu mediul. Gelul nu te condiționează să poziționezi mereu bateria vertical pentru a nu suferi pierderi. În plus, gazele produse sunt transformate în lichid în interiorul bateriei, iar gelul nu va curge dacă aceasta se sparge. Nicio daună nu îi este adusă mediului înconjurător în acest fel.

 

Poți găsi preturile bateriilor cu gel in mediul online pe dbsolar.ro. Acestea au în primul rând o durată de funcționare mare. Pot rezista la aproximativ 2400 de cicluri de încărcare/descărcare ceea ce se traduce în aproximativ 12 ani. Investiția ți se va amortiza mai mult ca sigur în această perioadă. Poți folosi apoi acumulatorul cu gel pentru a alimenta o rulotă, o barcă sau chiar o cabană de vacanță.

Este timpul să dai acestei metode de producere a electricității șansa cuvenită. Fie că alegi panourile solare fotovoltaice monocristaline sau policristaline, împreună cu o baterie solară, te vei putea bucura de energie cum nu ai avut ocazia până acum. Cel mai bun echipament îți va permite să generezi energie atât pentru tine, cât și pentru cei care locuiesc în apropiere. Te poți bucura de cele mai bune rezultate, atunci când achiziționezi cele mai bune panouri solare de pe piață.

14 comentarii la „E timpul pentru panourile solare fotovoltaice! – De ce să faci schimbarea?

  1. Este prima oara cand aud de acele baterii de stocare a energiei. Ce-i drept nu am aprofundat foarte mult acest subiect si totusi se pare ca poate fi de un real ajutor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.