Care este cel mai bun fond de ten? Top 8 fonduri de ten pentru un ten gras si acneic

Care-este-cel-mai-bun-fond-de-ten-Top-8-fonduri-de-ten-pentru-un-ten-gras-si-acneic

Alegerea unui unui fond de ten este o optiune personala. Ce functioneaza pentru mine s-ar putea sa nu functioneze si pentru tine. Rezultatul experientei cu un anumit produs depinde de atat de multi factori: varsta, mediul inconjurator, textura preferata a fondului de ten, tipul de ten, tonul acestuia.  Secretul pielii frumoase sta in ingrijirea pe care i-o dai, machiajul ascunde unele defecte si revigoreaza, dar nu intotdeauna va da o piele sanatoasa.  Ecuatia tenului perfect este alcatuita dintr-o rutina buna de ingrijire, machiaj de calitate si un minim de cunostiinte de aplicare a produselor. Incearca sa-ti cunosti tipul de ten si investeste in produse de calitate. Mai bine putine si scumpe, decat multe si de proasta calitate. In cazul unor probleme recurente ale tenului consulta dermatologul.

Fii constienta că poate dura ceva timp pentru a gasi o potrivire frumoasa intre piele si fondul de ten. Sunt atatea branduri sonore care promit atat de multe lucruri, incat este normal sa te intrebi – Care este cel mai bun fond de ten pentru mine? Ia-o usor si incearca sa le testezi pe rand. Aplica fondul de ten la nivelul maxilarului si judeca rezultatul la lumina naturala. Eu am tenul mixt cu o piele usor sensibila si reactiva. Imi plac fondurile de ten fluide si mereu sunt in cautarea celui perfect. Iti prezint acum opt candidate serioase la acest titlu, dar fara a face un clasament, imi sunt toate la fel de dragi.

Kat Von D Lock-It Foundation

Fondul de ten Kat Von D Lock-It Foundation apartine unui brand vegan ce nu testeaza produsele pe animale sin in plus nu contine parabeni sau ftalati. Acoperirea sa este impresionanta, o picatura cat un bob de mazare, maxim doua, ajung. Este cremos, opac, iar rezultatul este unul luminos, iar pielea se simte confortabila. O alta bila alba vine de la numarul de 32 de nuante care se intind in mod egal intre tonurile luminoase pana la cele mai intunecate ale tenului.  Kat Von D  a demonstrat ca acest fond de ten impreuna cu Lock-It Tattoo Concealer acopera orice tatuaj fara nicio urma. Daca ai pete serioase pe fata, el este cel care te va ajuta sa le ascunzi.

FENTY Beauty Pro Filt’r Soft Matte 

In septembrie anul trecut, Rihanna a lansat colectia de make-up, Fenty Beauty de Rihanna. Nu toate colectiile celebritatilor provoaca frenezie, dar aceasta a facut-o, in plus a si meritat hype-ul.  Cu o paleta de 40 de nuante si o gramada de recenzii bune pe social media, sigur nu ai trecut indiferenta pe langa ele. Pana si numele sunt tentante „Yacht Lyfe”, „Trophy Wife”, asta ca sa nu mai spun de nuantele super pigmentate. Stix Skinsticks-urile sunt geniale, vin in  versiuni stralucitoare si nuante cremoase. Dar de ce m-a impresionat Fenty Beauty? E usor, acopera  roseata si neuniformitatile de pe fata, fara a avea nevoie de concealer. Desi e greu sa creezi o linie de produse care sa multumeasca toti clientii, se pare ca Rihanna a reusit. Nu cumpara produsul online, du-te in magazin si testeaza-l sau cere un esantion. Culorile se schimba usor pe ten si e posibil sa te trezesti ca ai luat o nuanta putin mai inchisa la culoare.

BOBBI BROWN Skin Long-Wear Weightless

„The foundation you can smile in”, acoperire solida, longevitate si un finisaj natural. Tenul are un frumos aspect mat, sanatos, chiar si dupa ce il porti vara in soare. Este mat, dar nu usuca, se simte ca o crema hidratanta, nu devine gros sau greu, iar porii par sa se minimizeze. Cu acest fond de ten ai certitudinea ca tenul tau nu va straluci si ca se va simti bine aratand natural.

 


Care este cel mai bun fond de ten? Top 8 fonduri de ten pentru un ten gras si acneic

Neutrogena Skinclearing  Liquid Makeup

Acoperirea sa naturala-medie este excelenta pentru utilizarea pe ten gras, mixt si chiar sensibil. In plus, nu va infunda porii, ba chiar calmeaza pielea si acneea. Asta deoarece contine o tehnologie numita MicroClear® si ca ingredient, acidul salicilic. Nu numai ca trateaza petele, dar contribuie la prevenirea aparitiei lor, tine sub control stralucirea uleioasa, iar pielea poate respira bine, ca si cand nu ar fi deloc acoperita. Are un aspect natural fara a arata ciudat, un finisaj mat, dar din pacate e disponibil doar in 14 nuante frumos potrivite.

DIOR Diorskin Forever Undercover

Aceasta acoperire ultra-lichidă, combina controlul maxim al tenului cu o finisare mata naturala, pentru un rezultat care este „Kiss-Proof. Touch-Proof. Life-Proof. All Night. All Day.” Este cea mai recenta versiune din 2018 a lui Dior si primul sau fond de ten cu acoperire completă de 24 de ore. Acest fon de ten are o formula usoara, bazata pe apa, niveluri inalte de pigment, o paleta de 25 de nuante si ofera finisare mata, naturala, intr-o acoperire completa. Ambalajul nu este cel cu care ne-a obisnuit Dior, dar designul este practic si mai ales igienic. Din pacate are un minus, dupa o perioada de timp (4 ore) am constatat texturi neuniforme pe piele, s-a „agatat” de pori, iar pigmentii stabiliti acolo au facut ca zona sa para decolorata.

Fit Me Matte & Poreless Maybelline

O formula cremoasa, catifelata, exclusiv mata ce contine micro-pulberi pentru a putea controla stralucirea si care confera fetei un aspect natural, fara urme. Este putin mai subtire decat alte formule, iar unora nu le convine acest aspect. Pe mine nu ma deranjeaza, eventual se poate aplica mai mult produs. Din punct de vedere al rezistentei pe ten se comporta bine, sta cateva ore bune. Din punct de vedere al pretului este cea mai atractiva formula din cele opt mentionate in articol si se comporta mult mai bine decat altele high-end. Nu inteleg de ce daca pe plan international este disponibil in 40 de nuante, in Romania se regasesc doar 10. Sper ca in curand sa se mareasca acest numar, daca nu, o sa le cumparam din afara.

Ce spun cele care folosesc Fit Me Matte & Poreless  Maybelline

Fit Me Matte & Poreless  Maybelline
Fit Me Matte & Poreless  Maybelline

Are o textură lejeră, potrivit pentru un text mixt-gras, dar fără probleme căci are o acoperire mica spre medie. Arata natural pe ten.

Alexandra D

Am tenul gras cu tendinta acneica si pana acum e singurul fond de ten care nu imi amolifica secretia de sebum in cursul zilei, si care nici nu imi provoaca iritatii. E a doua oara cand cumpar acest fond de ten si sigur il voi folosi mult timp de acum inainte.

Madalina C

Este un fond de ten foarte bun. Are acoperire mare si este mat. Eu m-am incurcat putin in nuante la inceput. Pana sa ajung la cea potrivita, am cumparat doua, una prea inchisa, cealalta prea deschisa. Recomand sa cautati pe net poze cu nuantele inainte de a comanda.

Deni

Este un produs minunat pentru tenul gras-mixt, are o textura ușoară(fiind foarte lichid) se aplica cu ușurință pe ten, facandu-l sa pară sănătos și hidratat, dar fără să se adune în unele zone sau sa mai faca alte probleme bine cunoscute celor cu tenul gras. Utilizat ca la carte (peste un primer și mai apoi fixat bine cu pudră) rezistă întreaga zi fără probleme. Celor care au tenul problematic, le recomand sa aplice două straturi pentru o acoperire medie spre mare (desigur, trebuie sa așteptați cel putin 5 minte între straturi pentru a evita un dezastru).

Daria C

 

 

L’ORÉAL Paris Infallible  Pro-Matte

Finisaj fantastic, perfect mat, cu o textura buna, acoperire medie. Nu se simte greoi pe fata, nu deranjeaza si pastreaza aspectul mat al tenului o lunga perioada de timp. Cauta nuanta potrivita si tenul tau va fi acoperit frumos. Un pont ar fi sa selectezi un primer bun, poate chiar Smashbox Photo Finish Primer. La mine functioneaza, dar produse diferite au efecte variate in functie de persoana care le testeaza. La acest pret accesibil, merita sa-i dai o sansa.

Estée Lauder Double Wear Stay-In-Place

Ofera o piele impecabila si ascunde acele surprize cu adevărat teribile care te fac să nu doresti sa mai iesi din casa. Este un salvator. In plus vine in 36 de nuante, asa ca oriunde s-ar afla culoarea tenului tau pe scara pimentarii pielii umane a lui Fitzpatrick, tu vei gasi suficiente tonuri. Acoperirea este mata-medie, stabilitatea este de lunga durata si are o consistenta rezistenta la transfer.

Secretul unui ten perfect? Alegerea unei formule de fond de ten compatibila cu tipul tau de piele.

Ce spun cele care folosescFond de ten Estee Lauder Double Wear Stay In Place SPF10

Fond de ten Estee Lauder Double Wear Stay In Place SPF10 2C0 Cool Vanilla, 30 ml
Fond de ten Estee Lauder Double Wear Stay In Place SPF10 2C0 Cool Vanilla, 30 ml

Rezistă mult, se întinde foarte bine, nu lasă impresia de ten încărcat și nu mi-a uscat pielea, deoarece folosesc fondul de ten după ce am întins pe piele o cremă hidratantă și o bază de machiaj.

Petronia C

Este cel mai bun fond de ten pe care l'am folosit pana acum... Are rezistenta foarte mare. Singurul dezavantaj este ca usuca putin fata, dar o crema f. Hidratanta ajuta.

Andreea F

Un fond de ten perfect pentru tenul meu mixt, cu pori deschisi pe pometi. Rezista o zi intreaga, arata impecabil si nu se strange. Inainte folosesc o crema hidratanta cu aloe si castravete, nongrasa. Folosesc 3N1 pentru ten deschis, ochii deschisi si parul blond. Atentie la ce nuanta alegeti!!!

Georgiana I

Sunt indragostita de acest fond de ten. Ani de zile am folosit Mac, crezand ca este cel mai bun. Asta, pana am luat, in sfarsit acest fond de ten. Acopera perfect, intinereste tenul, il lumineaza, rezista efectiv toata ziua, nepatand nicio haina. Singurul “secret” este sa astepti macar 2,3 minute intre crema si aplicare. Cam doua luni ajunge, cu o aplicare zilnica, exceptie facand, poate duminica. Madalina.

Madalina S

Fond De Ten Diorskin Forever Undercover
Fond De Ten Diorskin Forever Undercover
Fond De Ten Matifiant L'oreal Infallible 24 Hr Matte
Fond De Ten Matifiant L'oreal Infallible 24 Hr Matte
Fit Me Matte & Poreless  Maybelline
Fit Me Matte & Poreless  Maybelline
Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place
Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place

20 de comentarii la „Care este cel mai bun fond de ten? Top 8 fonduri de ten pentru un ten gras si acneic

  1. Eu am ramas fidela fondului de ten compact Avene Couvrance, desi de multe ori sunt tentata sa mai incerc si altceva. Apoi revin si imi zic, daca mie imi place acesta si mi se potriveste de ce sa mai incerc altceva, doar asa…. de amorul artei. Si acum mi-ai stranit interesul pentru L’ORÉAL Paris Infallible Pro-Matte si s-ar putea chiar sa trdez.

  2. Am căutat mult fondul de ten potrivit tenului meu dar, până la urmă l-am descoperit.
    Îmi place Dior, mi se potrivește, nu încarcă, nu are aspect de tencuială, dar l-am terminat.
    Mulțumesc pentru idei și sfaturi!

  3. Eu folosesc foarte rar fondul de ten, pentru ca nu am gasit unul care sa ma multumeasca! Totusi, cel pe care-l am in dotare acum este de la L’ORÉAL si pot spune ca-si face treaba binisor.

  4. Tot timpul caut sa folosesc fonduri de ten potrivite si care sa-mi reziste pe perioade lungi de timp fara a se strange in pliuri sau riduri fine. Estee Lauder este si pe lista mea

  5. Testeaza-l in magazine si vezi cum ti se pare. Mie imi place sa vorbesc pe tema asta cu fetele de la Sephora, stiu atat de multe despre produse si ma pot indruma, lamuri .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.