Culinar

Mousse de ciocolata

Mousse de ciocolata pe pat de biscuiti cu ulei de cocos

Prep Time20 mins
Cook Time20 mins
Total Time42 mins
Servings: 12 persoane

Ingredients

  • 200 gr biscuiti simpli
  • 4 linguri ulei cocos Vegis;
  • 200 gr ciocolata belgiana Aztec;
  • 100 gr ciocolata belgiana Ceylan;
  • 800 gr smantana 30% grasime;
  • 2 plicuri gelatina 10gr/plic;
  • 1 pastaie vanilie
  • 200 ml apa rece
  • 100 gr zahar pudra;

Instructions

  • Se pregatesc ingredientele. Se pune gelatina din primul plic intr-un vas cu circa 100 ml apa rece si se lasa timp de 10 minute. Apoi se incalzeste usor pe foc pentru a se dizolva complet.
  • Se prepara patul de biscuiti. Se pun biscuitii intr-un procesor de alimente si se faramiteaza. Se adauga uleiul de cocos si se amesteca formandu-se un fel de aluat. Acesta se intinde pe fundul unei forme apasand usor pentru a se forma un pat omogen. Se pune forma la racit in frigider.
  • Se prepara primul mousse, cel de ciocolata Aztec. Se pun 100 gr de smantana la bain marie. Se adauga ciocolata si se incalzeste usor amestecul pana la topirea ciocolatei. Ciocolata folosita de mine este deja maruntita, iar amestecul de condimente: scortisoara, cardamom, chili, coriandru, nucsoara si piper negru, are pur si simplu o aroma imbatatoare in combinatie cu ciocolata. Deasupra se pune jumatate din gelatina topita si se amesteca. Se bat 100 gr de smantana pana se transforma in frisca si la final se pune peste amestecul de ciocolata. Se scoate forma din frigider si deasupra patului de biscuiti se pune primul strat de mousse.
  • Se prepara al doilea mousse, cel de vanilie, la fel ca si primul. Se pun 100 gr de smantana la bain marie. Se adauga vanilia si zaharul si se incalzeste usor amestecul. Deasupra se pune gelatina topita si se amesteca. Se bat 100 gr de smantana pana se transforma in frisca si la final se pune peste amestecul vanilat. Se scoate forma din frigider si deasupra primului pat de mousse se adauga cel de-al doilea. Timpul minim intre adaugarea straturilor este de 30 de minute pentru a putea avea loc gelifierea stratului anterior.
  • Se prepara al treilea mousse, din ciocolata Aztec, la fel ca si primul. Se pun 100 gr de smantana la bain marie. Se adauga ciocolata si se incalzeste usor amestecul pana la topirea ciocolatei. Se bat 100 gr de smantana pana se transforma in frisca si la final se pune peste amestecul de ciocolata. Se scoate forma din frigider si deasupra celui de-al doilea strat de mousse se adauga cel de-al treilea. Timpul minim intre adaugarea straturilor este de 30 de minute pentru a putea avea loc gelifierea stratului anterior.
  • Se prepara al patrulea mousse, cel de ciocolata Ceylan, la fel ca si primul. Se pune 100 gr de smantana la bain marie. Se adauga ciocolata si se incalzeste usor amestecul pana la topirea ciocolatei. De asta data ciocolata are o alta compozitie, o alta culoare si o alta aroma. Acum condimentele sunt; scortisoara, cardamom, coriandru, chimion, curry, ghimbir, cuisoare, dafin, nucsoara, lemn dulce. Deasupra se pune gelatina topita si se amesteca. Se bat 100 gr de smantana pana se transforma in frisca si la final se pune peste amestecul de ciocolata. Se scoate forma din frigider si deasupra celui de-al treilea strat de mousee se adauga cel de-al patrulea. Timpul minim intre adaugarea straturilor este de 30 de minute pentru a putea avea loc gelifierea stratului anterior.
  • Se lasa la racit minim o ora si apoi se orneaza cu ciocolata maruntita Ceylon si cateva capsuni. In functie de gradul de solidificare se hotaraste daca se mai lasa la frigider sau deja se poate servi. Inainte de a se taia se scoate din forma incalzind-o local sau ajutandu-ne de un cutit pe care-l rulam pe langa margini.
  • Te-ai indragostit de imagini? Incearca si tu sa recreezi reteta si astept sa-mi arati rezultatul. Poate impreuna o vom imbunatati, poate tu ai niste idei noi de asociere a uleiului de cocos cu alte ingrediente.
  • O bucata virtuala din acest mousse, o voi pastra pentru toti bloggerii care participa la proiectul ASBO - Miercurea fara carne si o alta pentru bloggerii care au raspuns la provocarea lansata de catre Vegis.ro.

Un comentariu la „Mousse de ciocolata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *