Sfaturi cu Farmec de la cel mai mare expert in frumusete, bunica

Am vrut mereu sa beneficiez de  intelepciune, experienta si  maturitate inca de la o varsta frageda,  motiv pentru care am apelat mereu la sfaturile cuiva care le avea pe toate acestea, bunica. Ea a trecut cu Farmec prin viata, a fost o femeie superba care si-a mentinut  prospetimea, elasticitatea, hidratarea tenului si corpului printr-o rutina de frumusete, indiferent cat de rele au fost vremurile.  Desi am amintit-o doar pe bunica, aveam in jurul meu mai multe modele feminine in familie, numai ca ea imi era cea mai accesibila, mama si matusile lucrau si nu aveau asa mult timp de mine si de intrebarile mele. Ce sfaturi cu Farmec mi-a dat?

 Toate aceste femei pareau sa arate mereu impecabil. Care erau secretele lor? Cu timpul l-am aflat, era doar unul. Ele au experimentat perfectionarea frumusetii personale numai cu produse romanesti, naturale de la Farmec, o marca de incredere. 

Sfaturi cu Farmec

Tu mai tii minte cand iti spunea bunica sa-ti pui lotiune pe coate si pe genunchi? Sau cand iti spunea sa nu te mai strambi atat ca o sa faci riduri premature? Cine ti-a recomandat prima marca cunoscuta de cosmetice? Cine ti-a subliniat mereu raportul corect calitate-pret al produselor romanesti? Mai stii cand ii sterpeleai oja, rujul, pudra sau apa de colonie si cum radea cand te vedea pictata toata? Inainte de existenta internetului, la cine puteai apela pentru a gasi cea mai buna solutie pentru a avea un par ca la Ilenei Cosanzenei sau o piele fara cusur? Cine stia intotdeauna cum sa-ti faci cea mai frumoasa coafura sau sa-ti dea sfaturi de machiaj?

 

Bunica, trezorierul unei comori de aur

Sansele ca bunica sa detina rezolvarea unei probleme estetice cu care te confruntai era destul de mare. Ea m-a invatat aproape totul, de la cum sa ma spal pe cap, cum sa folosesc o periuta de dinti, pana la codul bunelor maniere. Fie ca era un remediu pentru pielea iritata sau pentru niste sprancene plictisite, formulele ei m-au ajutat de multe ori. Iar cand vine vorba de par si de frumusetea pielii, tu, bunico, erai trezorierul unei comori de aur. Chiar daca acum exista multe produse cosmetice pe piata, eu am ramas fidela celor folosite de bunica, produsele Farmec. Cat eram de mica, tot am bagat de seama pielea ta proaspata, stralucitoare si cutiuta mica de crema de pe noptiera din care te dadeai mereu. Atunci nu stiam ca faceai parte dintr-o comunitate selecta, la fel ca si tine foloseau aceste produse din prima gama anti-age numeroase celebritati:  J. F. Kennedy, I. B. Tito, Pablo Neruda, Charlie Chaplin, Salvador Dali, Indira Gandhi, Charles de Gaulle, Nikita Hruşciov, Aristotel Onasis, Marlene Dietrich. Dar nu te umbreau, tu erai celebritatea mea!

 

Sfaturi cu Farmec de la cel mai mare expert in frumusete, bunica

Farmecul meu de astazi

O simpla privire prin baie sau pe masuta de toaleta iti dezvaluie cat de mult m-au influentat aceste sfaturi cu Farmec ale bunicii, peste tot gasesti produse Farmec, dar in varianta lor moderna, noua gama Farmec. Atat de mult tin la aceasta traditie de familie, incat astazi le transmit fetei mele care sunt sigura ca le va da mai departe. Sa stii ca ai avut mare dreptate, cele mai frumoase femei sunt considerate astfel deoarece ii fac pe ceilalti sa se simta frumosi.

 

Parul Ilenei Cosanzene

Mereu mi-am dorit sa am parul lung si buclat asa cum il avea Ileana Cosanzeana din povestile citite de bunica si nu mi l-am tuns pana prin clasa a sasea. Desi alti copii plangeau si se vaitau la spalat sau la pieptanat, eu n-am avut aceasta problema, bunica ma spala numai cu sampon cu urzica care-mi descalcea si-mi pastra mereu stralucitor firul de par. Apoi imi punea parul pe moate, folosea orice bucata de panza si o taia in fasii subtiri, pe care rula parul. Asa ma culcam si dimineata cand imi desfaceam parul era o adevarata minune. Era un mod simplu si rezonabil de a obtine bucle naturale fara ondulator, fara caldura, fara chimicale, doar par frumos.

 
Șampon Clasic Urzică și Grâu 400 ml

Șampon Clasic Urzică și Grâu 400 ml

Șampon Regenerant cu Keratină 400 ml

Șampon Regenerant cu Keratină 400 ml

Șampon anticadere Gerovital H3 Derma+, 200 ml, Farmec

Şampon Argan Plus Ulei de măsline

Şampon Argan Plus Ulei de măsline

Astazi am parul lung, sanatos, hidratat, lucios si plin de viata pentru ca il spal cu sampon hidratant urzica si grau, iar apoi il perii de 100 de ori inainte de culcare pentru a stimula uleiurile naturale ale scalpului si a le intinde in josul firelor de par. Acest tratament functioneaza ca un balsam natural, stimuleaza fluxul de sange si exfoliaza pielea capului. Din cand in cand mai pun si putin otet in apa de limpezire pentru a face parul mai lucios.

Maini de catifea

Cele mai frumoase amintiri cu tine, bunico, sunt acelea cand ma mangaiai cu mainile catifelate ce mereu miroseau a citrice de la glicerina lichida si-mi citeai din cartile de povesti.  Ne dadeam ambele in fiecare noapte, inainte de a merge la culcare, cu acea lotiune pe maini si eu cateodata pe furis imi masam si fata usor cu ea. Pielea se simtea atat de proaspata si curata dimineata si tu bunico aveai cele mai moi maini atunci cand ma atingea i usor pentru a ma trezi. Acelasi ritual exista si acum in casa mea, am aceeasi  glicerina citrica pentru maini doar ca rolul meu s-a schimbat, sunt mama si-mi trezesc zilnic puiul intr-o ploaie de mangaieri si sarutari pufoase.

 

Glicerină citrică pentru mâini

Cremă de mâini lejeră cu Orhidee

Cremă de mâini lejeră cu Orhidee

Cremă de mâini și unghii cu Argan

Cremă Mâini frumoase Gerovital Luxury

Cremă Mâini frumoase  Gerovital Luxury

 

Ten de portelan

Aveai o cutie mica pe noptiera cu care treceau toate bolile de frumusete, de la buze crapate la pistrui sau pana la a vindeca ranile mele superficiale. Eu ii ziceam fermecata, cu ea m-ai invatat tehnica de aplicare a oricarei creme si-mi placea sa te urmaresc cum o netezeai usor prin miscari circulare cu ajutorul degetului inelar. Cred ca ti-am fost un elev sarguincios, pentru ca si astazi ridurile ma ocolesc datorita ritualului de zi cu zi de frumusete pe il practic datorita tie si care mereu imi aminteste ca frecventa si consistenta este la fel de importanta ca tehnica. Frumusetea si increderea se practica in familie.

Sfaturi cu Farmec de la cel mai mare expert in frumusete, bunica
Frumusetea si increderea se cultiva in familie

Multumesc bunica pentru tot ceea ce m-ai invatat cu atata dragoste de-a lungul timpului, multe sfaturi cu Farmec, datorita tie sunt astazi o femeie frumoasa, implinita, iubita, datorita tie inteleg ce este important pentru un consumator si familia lui!

Sfaturi cu Farmec de la cel mai mare expert in frumusete, bunicaAcest articol a fost scris pentru competitia Spring SuperBlog 2017.

20 de comentarii la „Sfaturi cu Farmec de la cel mai mare expert in frumusete, bunica

  1. Bunica mea folosea Doina pe post de crema de maini, dar stiu ca mirosea mereu bestial. Eram fascinata de mirosul ei.
    Am folosit si eu produse de la Farmec, aproape de fiecare data am fost multumita.

  2. Bunica folosea laptele Doina. Imi place de bunica ta. Pare foarte cocheta. Se pare ca poarta si un choker! Super tare.
    Imi este dor de bunici … ne-am despartit acum foarte mult timp!!!

  3. Laptele Doina a fost ingredientul secret al frumusetii femeilor din familia mea: bunica si mama. L-am folosit si eu in adolescenta pentru ca era singurul care ma scapa de petele de vopsea de par de pe piele. Si acum imi plac foarte mult produsele Farmec si mai mereu cumpar cate ceva de la ei.

  4. Ce mai ma certa bunica cand ma prindea la trusa ei, dar acum uite imi prinde bine cam am invatat multe lucruri de la ea. Si eu folosesc de multa vreme gama Farmec si sunt foarte incantata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.