Tapioca

Tapioca

Tapioca  Tapioca este un aliment fainos, o sursa importanta de amidon, de calorii si care nu contine gluten. Se extrage dintr-o planta originara din America de Sud- cassava. Numele stiintific al plantei este “Manihot esculenta”, de unde si denumirea populara de manioc.
 Maniocul este o planta perena ce ajunge la 2-4 metri si care se recolteaza dupa 8-10 luni de la plantare.
  Partea utila a plantei este tuberculul care are o “carne” alba foarte bogata in carbohidrati, dar si o toxicitate ridicata in cazul in care nu este preparata corect (nu este cazul celei cumparate din supermarketuri).
 A castigat mult in popularitate in ultimul timp datorita faptului ca nu contine gluten si poate fi folosita de persoanele care sufera de boala celiaca, ca agent de ingrosare sau in loc de faina de grau.
Perlele de tapioca Este un aliment minunat, favorit al vegetarienilor, sanatos si util datorita compozitiei sale unice de carbohidrati, vitamine, minerale, ce includ un nivel scazut de grasimi saturate sau colesterol.
 Se gaseste intr-o varietate de forme: fulgi, stickuri, perle si toate necesita inmuiere.
 Tapioca a devenit un aliment asiatic comun dupa ce a fost introdus in secolul 19, dar in Europa este mai putin folosita.
 Exista chiar o zi internationala a ei – 15 iulie. Stii ce trebuia sa faci in aceasta zi?
    Sa mananci o budinca de tapioca.
    Budinca de tapioca este un desert racoritor, placut, potrivit unei zile de vara torida.
Citeste:  Tot ce trebuie sa stii pentru o seara minunata alaturi de prieteni- SHARE&PLAY!

21 de comentarii

  1. Tot aud de tapioca, dar nu am incercat niciodata. E recomandat si in dieta unui stil de viata sanatos. O sa incerc si eu o budinca, sa vedem daca ma prinde gustul.

    1. Author

      De fapt gustul e dat de restul ingredientelor, tapioca cred ca este neutra din acest punct de vedere. O problema ar putea fi faptul ca ingrasa :))

  2. Am mâncat budincă, dar sincer nu am fost foarte încântat. Dar nu sunt un etalon, de fapt nu mă omor după nici un fel de budincă! 🙂

  3. Budinca de tapioca inca nu am pregatit dar am facut altceva. Racituri vegane cu tapioca si ciuperci 😉
    Au iesit interesante, sa stii 🙂 Gasesti la mine pe blog reteta daca vrei sa incerci.

    1. Author

      Ai avut o idee buna, sa stii ca fac pentru ca mi-a mai ramas tapioca.

  4. Nu am mancat niciodata asa ca nu stiu ce gust are.
    Am auzit despre ea, am citit despre ea, am vazut imagini in diverse filme…si cam atat

  5. Auzisem acum ceva timp de acest aliment, insa nu l-am folosit niciodata. Mereu ne surprinzi cu noutati, Raluca! 🙂

  6. Am si eu acasa o punguta cu tapioca si chiar nu stiam ce sa fac cu ea. Bine…ca exista Mr Goagal, dar acum ca am citit articolul tau, am decis deja ce sa le fac la fete 🙂

  7. Nici eu nu am incercat-o pentru ca nu ma pasioneaza alimentele sanatoase. Stiu nu sunt in trend, dar nu sunt nici macar curioasa sa vad cum e la gust.

  8. Imi place mult budinca de tapioca, am incetat la un moment dat sa o iau si implicit sa fac, dar multumesc ca mi-ai adus aminte de ea 🙂

  9. stiu exact beneficiile ei dar nu prea consum decat rar, am si in casa mereu dar tot uit de ea!

  10. Nu cred ca am mancat vreodata … sau nu mi amintesc. In orice caz, incerc mereu sa introduc alimente noi in meniul meu. O sa incerc si eu budinca, multumesc.

  11. Nu am gustat niciodata si nici nu cred ca am vazut-o prin magazine, sau poate nu am vazut-o eu pt ca nu o cautam. Daca mi-ar face cineva as incerca, dar asa sa ma duc eu sa cumpar si sa fac ceva, nu vad in viitorul apropiat.

  12. Eu am luat tapioca atunci cand am inceput diversificarea cu cea mica. Am tot citit si i-am facut ceva budinci. Cand era mica le-a acceptat si a mancat, dar acum nu vrea sub nici un chip. Nu pot sa zic ca mie imi plac. Parca are un gust prea gelatinos si seamana cu psillium

Lasă un răspuns