Am pornit alaturi de prietenii mei in cautarea rezolvarii bifand si notand fiecare imperechere branza-vin V.inc si Delaco. In cazul meu am intalnit fericirea de-abia la a patra imperecherea a degustarii.
Totul a inceput de la un solid- o mica bucata de branza de la Delaco si anume din perioda sa albastra Brie au Bleu. S-ar putea sa nu vezi pasii mici care lucreaza impreuna pentru a te face fericit, dar ei sunt acolo si mai ales, eu sunt aici ca sa te atentionez asupra lor. Fericirea asta dintr-o cutie mica se inmuiase cand mi-a fost servita pe farfurie si asta i-a dat si mai mare caldura carnii cremoase de nuanta laptelui crud strabatuta de accidente vasculare albastrui.
Din start pentru a stabilit adevarul in ceea ce ma priveste, trebuie sa recunosc, imi place branza. Nu degeaba ma cheama Branziceanu, pentru mine culmea gastronomiei inseamna orice mancare care are incorporata putina branza.
Stiintific, fericirea este o experienta ce se atinge cand exista anumite niveluri de substante chimice care declanseaza un raspuns undeva in sistemul nervos, Pentru a afla de ce m-am simtit fericita ar trebui sa arunc o privire la ceea ce m-a facut sa simt aceasta emotie, branza Brie au Bleu. Dar cum as putea sa-i prind in cateva cuvinte onctuozitatea sau infiorarea ce m-a cuprins atunci cand am gustat-o?
Ma asteptam sa fie mai indraznet, dar era timid si sfios ca o fata in primavara vietii. Gustul lui mi-a adus aminte de un cosulet de capsuni pe care-l vazusem intr-o vitrina. Cuprindea in buchetul sau capsuni, grepfruit, zmeura si fragi, usor atinse de o boare mentolata si dintr-o data m-a cuprins bucuria. Daca mi-a fost greu sa descriu fericirea atunci cand am gustat din Brie au Bleu, acum chiar nu stiu cum sa-mi exprim in cuvinte bucuria Rose.
Daca fericirea este o emotie in care se experimenteaza sentimente ce pot varia de la multumire si satisfactie la o placere intensa, bucuria este un sentiment mai puternic si mai putin frecvent decat fericirea. Ea este un sentiment care te conecteaza spiritual si porneste de la altruism pana la maxim- sacrificiul personal. Daca fericirea este legata de obiecte materiale si vine din afara, bucuria te leaga de experiente spirituale cum ar fi recunostiinta fata de cei care prin munca lor au produs un lichid trandafiriu ca cel de la V.inc sau multumirea interioara ca ai putut sa contribui si tu cu ceva la promovarea lui. Fericirea este o stare, bucuria este o explozie de fericire. Ma gandesc la ele acum ca la o cladire cu o suta de etaje. Fiecarui etaj ii corespunde unui nivel de fericire si bucuria este liftul care te poarta rapid in acea cladire ducandu-te la niveluri ridicate de fericire intr-un timp scurt.
„Adevărul este întotdeauna evident mult prea târziu, dar diferența cea mai singulară dintre fericire și bucurie este că fericirea este un solid, pe când bucuria e un lichid .„
Hai sa ne imbarcam, sa iesim afara, sa navigam in lume si sa luam tot ce mai bun din viata!
Fericire- Bucurie- Adevar
Povestile altor degustari organizate de catre noi, ASociatia Bloggerilor Olteni, gasesti urmand linkurile:
#1 Proiect didactic: Educatia papilelor gustative cu Samburesti si Delaco
#3 Veni Mignon, Vedi Delaco & Avincis, Vinci!
#4 Povestea unor pairing-uri la crama Banu Maracine impreuna cu Kooperativa 2.0
23 de comentarii la „Vin(e), vin(e), primavara cu fericire si bucurii de la V.inc si Delaco”
Mmmmm ! Numai chestii apetisante si nu numai …
Acest proiect al nostru -Branzeturi cum se cuVin- este foarte apreciat. Speram ca sa putem mari numarul degustatorilor si atunci te pot invita sa ni te alaturi.
Cu placere !
Miracol! Un Cabernet Sauvignon, fie el și rose, cu gust de grepfruit atins de o ușoară boare mentolată încă nu am gustat. Trebuie să rezolv scăparea și să mă conving! 🙂
Hai ca te-a inspirat vinul ala grav de tot. Sa stii ca eu n-am incercat niciodata combinatia asta de inspiratie frantuzeasca, branzeturi + vin, dar promit sa experimentez anul asta.
am incercat si eu combinatia branza si vin si este absolut superba,dar sa fie ambele de calitate si ceva boabe de struguri vreu!
Ma mut si eu la voi daca mai continui cu articole de genul asta. Pot? 🙂
Poate in curand o sa reusim sa facem degustari prin toata tara.
N.am incercat niciodata branza si vin in aceeasi combinatie. Vreau sa degust si eu!!
Ce bine ca mi-ai amintit! Am si eu un articol pe jumatate in draft despre niste branzeturi dragi noua! Iubitorii de branza sunt total de acord cu tine! Cea mai reusita combinatie!
Eu am experimentat aceasta combinatie mirifica pentru papilele gustative si pentru inspiratie de ce nu, doar in Franta. La noi nu am cu cine.
Îmi doresc să ajung in Franta sa am si eu o experienta culinara autentica, stiu ca ei au printre cele mai bune branzaturi din lume.
Foarte buna combinatia… Defapt, cea mai delicioasa! CU struguri merge cel mai bne zic eu branza Brie, dar Cammbertul e si mai si! Am mancat Camembert direct de la sursa si nici nu-ti inchipui ce gust divin are…
Eu sunt cel mai mare fan branza, pot s-o mananc in orice combinatie, de la ciorba, dulceata si orice altceva. 😀
La fel ca si Lamaita,,,as manca branza cu orice!
Vin si branzeturi = combinatia perfecta! Eu sunt mare fan branza, insa nu am incercat-o pe aceasta. Urmeaza 🙂
Dupa cum am mai zis imi place mult vinul, branza , deloooc si parca mi-ai facut pofta de putin vin 😂
Vin+branza = Love si in cazul meu! Imi place mult etichita vinului, foarte simpatica si cu un feeling de primavara.
Nu stiu sigur, dar cred ca am degustat acest fel de branza, cand am mers in Franta.
Daca vinul asta e de vina pentru inspiratia ta, imi iau nu una, ci trei sticle. Una o sa o beau cu sora mea ca tot ii plac buburuzele, iar branza o s-o mancam ca sa nu ni se urce la cap.
Tare bine suna toata treaba asta. Numai.la evenimente faine esti prezenta.
La cate degustari de vinuri ai fost, consider ca acum esti experta si ca stii exact ce combinatii de branza cu vin sa faci. Eu as merge pe mana ta