You are currently viewing Ia te uita!

Ia te uita!

 

Flori pentru Algernon   Ia te uita, s-a mutat casa de bilete a Teatrului National Marin Sorescu! De doi ani de cand se tot construieste in zona, casa veche de bilete era practic invizibila si nu au mai trecut pe acolo decat impatimitii de teatru si asta cu riscul de a se accidenta. M-am consolat in prima jumatate de an zicandu-mi ca e inevitabila o schimbare a lookului zonei, plus ca nu strica o parcare subterana, dar nu se mai termina lucrarile. La un momentdat se laudau ca o sa fie gata parcarea chiar in avans, poate chiar inainte de luna august. Sa ma uit in calendar, e sfarsitul lui octombrie si nu se intrevede ca s-ar termina nimic.
Felicit conducerea teatrului, care si-a dat seama ca se poate termina aceasta stagiune si sa nu fie gata lucrarile de santier, asa ca  au mutat casa de bilete la vedere. Si nu numai, au deschis si un nou spatiu al dialogului si artelor alaturi. Este un spatiu cald, provocator unde vor avea loc spectacole de teatru, expozitii de fotografii, pictura, lansari de carte si alte evenimente destinate publicului craiovean iubitor de arta, iar intrarea va fi libera. Programul va fi tentant si il puteti vedea afisat la intrare.
Miercuri 28 august, la ora 18:30, a fost inaugurata aceasta noua sala, cu o expozitie de fotografie In/Out (the curtain) a lui Albert Dobrin, o lansare de carte Sotii, prietene, amante a lui Cornel Mihai Ungureanu, un mic concert muzical sustinut de catre Andreea si Mircea Suchici si spectacolul de teatru Flori pentru Algernon, o creatie a actritei TNC, Iulia Colan, dupa Daniel Keyes.
Sa ma ierte ceilalti artisti, dar one-man show-ul Iuliei Colan a fost de departe cel mai impresionat, facandu-ma sa traiesc tensiunea dintre intelect si emotie, persistenta trecutului in prezent, totul prin cei doi Charlie ce-si traiesc viata unul in afara celuilalt, ca doua entitati separate. Insasi metoda de a prezenta naratiunea ca o serie de flashback-uri ale trecutului impletindu-se pe alocuri cu ea, te emotioneaza, te face sa reflectezi asupra calatoriei lui Charlie de la retardat la geniu, ca si cand ar fi calatoria ta. E un fel Adam care a gustat din pomul al cunoasterii, lucru ce-l costa nevinovatia, ii da capacitatea mentala de a intelege lumea, dar sub o forma de amaraciune si raceala emotionala.
  Atunci cand Charlie isi face o operatie se transforma dintr-un retardat intr-un geniu si isi da seama de un lucru trist, ca oamenii l-au tratat mereu nedrept, unii cu cruzime sau in cel mai bun caz, cu condescenta in caritatea lor. E un portret care dezvaluie maltratarea persoanelor cu handicap de catre societate, in acest caz handicap mintal.
Jocul actritei Iulia Colan a fost cutremurator si coplesitor  dovedind inca o data premiul acordat la Festivalul National de Teatru Independent  2014, One Man/Women Show.
  Acest spectacol va incanta si spectatorii bucuresteni, in Editia a 25-a a Festivalului National De Teatru, 23 octombrie-1 noiembrie, fiind prezent in program pe data de:
31-10-2015 /22:00h la Teatrul Act, Bucuresti si 01-11-2015 /18:00h   Teatrul Act, Bucuresti.
Stiu ca-i va impresiona spectacolul si vor lacrima alaturi de Iulia Colan si a ei confesiune.
   Sunteti asteptati cu mare drag, intr-un numar cat mai mare la spectacolele Teatrului National Marin Sorescu, in toate salile sale, inclusiv aceasta nou deschisa si astfel sa participati activ la viata culturala a Craiovei.Prima fotografie: Bogdan Bobocescu

 

This Post Has 16 Comments

 1. Deea

  Frumos. Sper sa mai ajung si eu in viitorul apropiat la teatru… 😀

 2. am fost si eu la teatru acum 2 saptamani si a fost o experienta placuta, ne-am propus sa mergem mai des!

 3. Luca Raluca

  Chiar nu am mai fost la teatru din liceu. Poate o sa ajung in perioada asta.

 4. Chiar zilele trecute ma plimbam agale pe langa teatru si mi-am dat seama cu tristete ca nu am mai fost demult sa vad o piesa de teatru si ca mi-e dor…

 5. mihaelanistor

  Ar trebui sa mergem mai des la evenimente culturale.

 6. Oana

  Trebuie sa mergem mai des la evenimente culturale.

 7. emiliaoana

  La teatru nu am mai mers de mult. Tare as vrea sa merg cat de curând.

 8. barbierucristina

  Nu avem teatru la noi, mi-ar fi placut sa merg si eu.

 9. paula sosoi

  La one-man/woman show-ul IUliei Colan as vrea sa merg si eu, iar din descreierea ta se pare ca pe buna dreptate!

 10. Iasmina

  Vai!, cât de interesant pare acest spectacol, ce mi-aș dori să merg și eu la teatru să-l văd…

 11. Andraxela

  Mie imi place tare mult sa merg la teatru, insa din pacate nu am asa mult timp 🙁

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.