Chic-Elite, calatoria ta spre succes

Chic-Elite, calatoria ta spre succes
Platon susţine că esenta frumosului consta in ordine, masura, proportii, armonie, iar frumusetea ideilor si a sufletului este superioara frumusetii corporale. Frumusetea superioara se obtine doar prin contemplarea sufletului.
logo ELLIS
  Arta practicata de catre casa de moda ELLIS porneste de la invesmantarea corpurilor pentru a le face mai frumoase si urmareste sa redea prin reprezentarea armoniei frumusetea lor morala, conceptul vechilor greci kalokaghatia. Acest termen semnifica uniunea frumusetii cu bunatatea, a elegantei exteriorului cu interiorul, fiindca in gandirea greaca corpul si sufletul sunt nedisociate. Este frumusetea ideala a celor trei gratii: Thalia, Eufrosina, Aglaia, care au inspirat frumusete, farmec, bunatate dar si intelepciune, dragoste, cultura, interactiune sociala, eleganta.
Casa Ellis poate transforma orice femeie intr-o gratie moderna, eleganta, indiferent de varsta si indiferent de conformatia corpului, folosind intotdeauna atributele  fizice. Chic Elite este o platforma de mentorat care descopera frumusetea sufletelor.
 

Cele trei gratii in viziunea ELLIS

  Cuvantul eleganta este derivat din latină eligere, adica a selecta.
Sa fii elegant este o alegere, o serie de alegeri bune, un aspect estetic, dar si o etica, o morala. Eleganta este calitatea de necontestat a profunzimii intelepciunii tale. Daca esti perceputa ca o femeie eleganta, atunci esti o doamna din cap pana in picioare. Esti cunoscuta pentru frumusetea interioara si exterioara, stii cum sa te imbraci, cum sa-ti exprimi stilul, cum sa-ti faci aparitia oricand si oriunde. Eleganta este una din cele mai bune trasaturi si nu are nimic in comun cu banii, ci doar cu atitudinea, ai un sange albastru natural sau o poti dobandi prin exercitiu.

  Ceea ce suntem azi este rezultatul alegerilor pe care le-am facut la un moment dat si care apoi a devenit obicei. Aristotel a spus ca suntem ceea ce facem in mod repetat,  excelenta nu este un act, ci un obicei. O decizie poate avea impact dramatic asupra vietii noastre, dar in general obiceiurile sunt doar cadrul pe care ne construim viata si care determina in mare masura satisfactia si succesul nostru. Admiram anumite persoane pentru ca avem sentimentul ca aspectul lor exterior sau succesul au de-a face cu ceea ce fac in mod repetat, indiferent ca este sau nu cineva in jur sa le priveasca, este o suma de obiceiuri auto-pilot. Principiul de baza al elegantei este faptul ca nu poate fi pusa si data jos ca o haina, este constanta si durabila, devenind o gratie instinctiva si innascuta.

  Noi putem fi multumite, incantate, dar numai ochii altcuiva ne da calificativul de eleganta. Este mai presus de toate un proces, o prezenta, o carisma, o alegere a unui stil de viata ce-ti permite sa-ti cresti calitatea vietii. Toate acestea dau manierelor nostre usurinta si incredere, te indeamna sa te comporti politicos. Adevarata politete izvoraste din bunatate si incurajeaza trecerea cu vederea a unor intamplari accidentale. O doamna eleganta nu este si neaparat fericita, poate sa fie indurerata sau sa se confrunte cu o suferinta emotionala recunoscand sincer acestea si impartasind sentimentele cu cei din jur, totul cu gratie si echilibru.

 
Logo Chic-Elite

  Rolul femeii in societate si in familie este in continua schimbare si viata ei este profund afectata de asteptarile celorlalti de la ea, avand de multe ori un impact negativ asupra  ei.  A fi eleganta in aceste vremuri este din ce in ce mai greu si poate fi comparat cu mersul pe sfoara. Exista probleme de sincronizare intre munca si viata personala si cateodata te afli pe o „banda de alergat hedonica”, continui o serie de activitati goale de continut cu mare accent si determinare dar fara sa finalizezi ceva, fapt care te seaca de energie. Anumite decizii neintelepte te-au adus aici, unele care nu s-au bazat pe valorile si obiectivele tale. Stai si astepti succesul care nu vrea sa vina si te intrebi de ce.

Succesul este o stare individuala care are semnificatii diferite pentru fiecare din noi, se  reflectata atat in interior cat si la exterior. Mai intai ai avut visul ce ti-a aprins imaginatia. Apoi ti-au venit ideile prin care-ti poti infaptui visul. Ideile te-au indeamnat la actiune, ai depus multa munca, ai facut totul cu pasiune si acum ar trebui sa urmeze realizarea visului. Si totusi succesul e departe de tine. Acum ai nevoie de o sustinere sociala, poate un mentor sau o comunitate care sa te sprijine, sa-ti dea o idee, un sfat  pentru acest proiect profesional. Poti apela la o comunitate feminina, Chic Elite, cu o platforma de mentorat online, unde vei gasi cateva femei mentor pe care eu le percep ca fiind atat intelepte cat si elegante. Chic Elite este alaturi de tine ca un catalizator pentru a inspira actiune, pace si unitate, pentru a-ti consolida respectul de sine, pentru a te sustine in  a face alegeri bune personale si profesionale, pentru acordarea de tehnici si strategii pentru afacerea ta, pentru a te incuraja sa-ti asumi responsabilitatea pentru propria fericire, pentru a-ti croi viziunea unui trai mai bun. Aceste doamne cred in eticheta, maniere, traditii si vor calitate in vietile lor. Eleganta inca exista chiar daca unele coduri si clisee au disparut, eleganta a evoluat.

Eleganta este o suma de mai multe elemente ce tin de personalitate, comportament si acțiuni, dintre care unele sunt mai evidente decât altele, dar toate care sunt esentiale pentru ca „pachetul total” să fie considerat elegant si clasic. Aceste doamne elegante, Chic-Elite, par ca fac lucrurile fara efort, au o abordare a vietii de zi cu zi, calma, ordonata, relaxata, simpla si eficienta. Aceasta eleganta fara efort necesita intelepciune si auto-disciplina, presupune discretie, caracter, respect de sine.

O femeie eleganta permite actiunilor ei sa vorbeasca mai degrabă decat cuvintelor, asa ca te invit sa le cunosti pe doamnele din spatele acestei comunitati feminine ce te pot consilia in cariera, proiecte, estetica, avocatura, anteprenoriat, busines, relatii interpersonale. Pentru a nu face discriminari, printre aceste doamne mentor se afla si un barbat ce-ti poate da sfaturi privind business si personal finance.  Nu ma pot lauda ca le cunosc personal, le-am intalnit doar online cu exceptia uneia: Corina Ozon, scriitor si trainer relatii interpersonale. Ea urmeaza regula celor patru s: sinceritate, simplitate, simpatie si serenitate, printr-o practica de zi cu zi de a vizualiza viata ca un loc de joaca nu un camp de lupta,  urmeaza un ritual zilnic de a da dragoste punctata cu mult umor celor din jur si nu-i este frica de sexualitatea ei. Am citit prima carte publicata acum un an e zile” Zilele amantilor” si apoi am vrut neparat s-o cunosc pe cea care dovedea o atat de fina cunoastere a omului de azi. Are armonie in procesul de comunicare interpersonala, forta interioara, flexibilitate si inteligenta sociala bazate pe cunostiinte si intuitie. La capitolul inteligenta sociala cred ca marea majoritate a romanilor avem mari lacune si avem nevoie de sprijin, nu acordam suficienta atentie intr-un schimb interpersonal celor de langa noi sau mai rau, chiar nu ne intereseaza ce simte si ce crede cel de langa noi.  Emotiile sociale  ne ajuta sa traim langa ceilalti si sa le intelegem nevoile, sa empatizam si sa initiem relatii bazate pe incredere, reciprocitate, obligatii, ne invata sa recunostem ceea ce este bine sau rau si sa-l discriminam de patos si etos. Destul de des simtim furie cand suntem in prezenta unei inechitati, nedreptati sau abuz, dar nu facem nimic pentru a schimba aceasta, acum avand suport exista posibilitatea de a schimba ceva, nu mai putem fi impasibili. Un mentor este o persoana cu care poti sa-ti lasi garda jos si sa pui intrebari care pot fi si stupide, dar  nu te rusian, toti facem asta cateodata. Mentorul are destule cunostiinte cat sa poata intelege factorii care au impact negativ asupra muncii tale, este cinstit si poate iti va spune lucruri dure despre tine si munca ta, dar mereu pledeaza pentru tine si ii pasa de fericirea ta. Aceasta actiune de mentoriat are doua sensuri, se amesteca competentele fiecaruia devenind complementare echipei.

As vrea sa sprijin cat pot aceasta comunitate prin diverse articole de dezvoltare personala, sa contribui cu povesti despre schimbarile personale ce ar putea inspira si alte persoane, sa gasesc instrumente pentru a reduce stresul si a creste bucuria semenilor sau poate prin organizarea de conferinte de mentorat in orasul meu. Avem nevoie de dezvoltarea a trei teme majore: invatare, crestere, conectare si de mesaje simple asupra modului in care poti aplica intelepciunea despre munca si relatii sociale in viata de zi cu zi.

 
Mentorat Chic-Elite
 Cele mai castigate din acest proces  de mentoring mi se par a fi tinerele, chiar adolescentele. Toti adolescentii oricat ar vrea ei sa fie de unici, au un model pe care-l urmeaza. Pot fi parinti, prieteni apropiati sau mentori. In primii ani de viata considera ca fiind bun ceea ce vad in propriile familii si unii chiar cauta in partenerii de viata franturi din personalitatea tatalui sau mamei. A fi modelul cuiva nu-i lucru usor chiar daca ne flateaza la inceput, e chiar o mare responsabilitate, incerci sa faci din omul care te-a ales unul bun si unic.  Dai sfaturi dupa cum iti dicteaza constiinta ca trebuie rezolvata problema, desi uneori experienta ti-ar spune ca de fapt nu-i o idee prea buna. Eu am o fata adolescenta si sunt sprijinul ei. Recunosc ca la fel cu orice persoana am si minusuri, dar incerc mereu sa-mi arat calitatile, pentru ca ea sa poata lua decat ce e mai bun. Vreau sa „fure” ceva din calitatile mele, dar sa nu uite de propria personalitate.  Cand imi vad toate slabiciunile imi spun ca sunt suficient de puternica pentru a le depasi. Esential este ca tinerele sa ia exemplele cele mai bune nu de la o singura persoana, ci de la mai multe pe care ele le consideră o influenta pozitiva si acest model nu trebuie ales cu telecomanda. Au nevoie de modele care sa aiba influenta si nu autoritate si acestea pot fi gasite in aceasta comunitate feminina. Se simte o presiune pe valorile familiei ce intra in competitie cu dorinta de a avea  cariera sau de a se dedica prietenilor, tinerii nestind cum sa le impace pe toate trei. Au un realism apropiat de cinism si o supra-maturitate, dar dau dovada si de asteptari infantile, au o dorinta de gratificare imediata si o dependenta de grup pentru confirmarea actiunilor.  Cu timpul si cu putin ajutor isi vor face un mod de viata bazat pe principii, isi vor rafina viata prin gandire si actiune, iar noi vom fi mandre de ei.
Noi toti suntem ca niste bureti, dar mare atentie la ce alegem sa absorbim.
 

 SuperBlog 2015

13 comentarii la „Chic-Elite, calatoria ta spre succes

  1. Chiar as vrea sa investesc in mine sa fac niste cursuri de dezvoltare personala, sa citesc cateva carti motivationale si aceasta platforma ma poate ajuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.