CulinarMiercurea fara carne

Cannelloni cu spanac

      Miercuri fiind declarata la noi in casa ziua fara carne, m-am gandit ca pot face niste cannelloni umplute cu spanac. Incerc sa demonstrez ca alimentatia vegetariana nu trebuie sa fie despre sacrificiu sau substituiri, ci doar o abordare pentru o viata cu bucurie in fiecare zi.
Ingrediente:
– o cutie cannelloni (eu am folosit 14 rulouri);
– doua buchete de spanac (cam 400 gr);
– o ceapa;
– 2 catei de usturoi;
– 200 gr branza de burduf;
– 2 oua;
– putin bulion;
-ulei de masline;
 Pentru sos:
– 1/4 lingurita nucsoara;

– unt 2 1/2 linguri;
– 3 linguri faina;
– 2 cani lapte caldut;
– 100 gr branza ;
– sare;
– piper.

  Este un fel de mancare usor de preparat si pe care copii o vor indragi-o, putand chiar ajuta la prepararea acesteia. Astfel pot fi atrasi sa manance spanac, legumele nefiind prea agreate de ei.
    Am incalzit cuptorul, am spalat si tocat spanacul, ceapa. Intr-o tigaie am calit putin ceapa cu un strop de ulei, am pus spanacul tocat si am luat tigaia de pe foc punandu-i capacul. Dupa 5 minute spanacul era calit la aburi, asa ca am scurs umezeala rezultata si am adaugat usturoiul tocat, branza maruntita, amestecand usor.      Dupa ce s-a racit amestecul, am inceput sa umplu fiecare rulou asezandu-le apoi in tava termorezistenta, stropita in prealabil cu putin ulei. Aceasta operatie poate fi facuta cu mare placere de catre copii si intre timp tu poti pregati sosul.
   Teoretic reteta se face cu sos Bechamel, dar eu in locul acestuia la orice reteta pun sos Mornay, deoarece imi place mai mult.
Reteta sosului este aici.
   Peste cannelloni am turnat sosul, astfel incat sa acopere mare parte din ele. Pe deasupra am mai pus putin bulion, doua oua batute si am stropit cu putin ulei. Vasul l-am lasat in cuptor cam 40 de minute, timp in care partea de sus a capatat o culoare aurie. Daca crusta e putin maronie acopera vasul cu folie de aluminiu si scoate-l repede din cuptor.
   In stadiul de crusta aurie se scoate tava din cuptor si se lasa cam 10-15 minute sa se raceasca inainte de a se servi. Se garniseste cu putin busuioc.
Pofta buna!

23 de comentarii la „Cannelloni cu spanac

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.